Annonce
Student 2022

- DET ER BARE EN DEJLIG FØLELSE

Anastasia Grundahl Engelmand fra stx (3a) og Victor Frederik Skott Nielsen fra hf (2y) blev årets første studenter fra Maribo Gymnasium. Foto: Birgitta Andersen og Thomas Jørgensen
Årets første studenter sprang mandag ud på Maribo Gymnasium.

I løbet af mandagen begyndte de hvide huer at lyse op i Maribos gader. Mandag morgen sprang de to første studenter på Maribo Gymnasium ud, og i timerne efter og hen over de næste dage følger deres kammerater.

Anastasia Grundahl Engelmand fra stx (3a) og Victor Frederik Skott Nielsen fra hf (2y) sprang ud som de første med henholdsvis rødt og blåt bånd på huen, som blev sat på hovedet af Anastasias søster og Victors mor og søster, mens de stolte familier så til.

Familiens første

Rektor Michael Levy Bruus stod klar til at lykønske årets første studenter på Maribo Gymnasium, så en lettet Anastasia Grundahl Engelmand fra STX (3a) modtog en buket, et håndtryk og en lykønskning med 10-tallet. Foto: Birgitta Andersen

I Anastasias familie har der ikke været tradition for at tage studentereksamen, så det er stort, at både Anastasia og hendes fætter bliver studenter i år. Og familien glædede sig til at se den ambitiøse pige komme ud med sin sidste eksamenskarakter.

- Hun har godt nok været nervøs. Det har været lidt anspændt derhjemme hele den sidste uge, grinede de.

Anastasia Grundahl Engelmand fik huen sat på af sin lillesøster, mens resten af familien så til med stor stolthed. Foto: Birgitta Andersen

Anastasia Grundahl Engelmand skulle op i historie og kom op i antikkens Grækenland. Her fik hun 10, og det - håber hun - sikrer hende en plads på jurastudiet i København, hvor et kollegieværelse - der jo næsten er sværere at få fat i end i et 10-tal - venter.

- Jeg har fulgt snittet på jura i København de sidste par år, og efter i dag ser det ud til, at det skal jeg nok komme, smilede hun stort.

Annonce

Sabbatår efter bananfluer

Familien og vennerne stod også klar, da Victor Frederik Skott Nielsen kom ud af sit eksamenslokale efter at have været oppe i mundtlig dansk, hvor han trak den lidt dystre novelle "Bananfluerne" af Jan Sonnergaard. Victor erklærede sig godt tilfreds med sit syvtal.

Victor Frederik Skott Nielsen fra HF (2y) bukkede sig høfligt ned, da mor og søster skulle sætte huen på. Foto: Birgitta Andersen

- Jeg var ikke specielt nervøs. Man sad bare lidt med den der følelse af, at nu ville man gerne have det overstået, sagde Victor om sin sidste eksamen efter en gymnasietid, der for netop denne årgang har været præget af coronanedlukninger og en noget anderledes skolegang.

- Tillykke! lød det igen og igen til den unge student, der svarede:

- Tak, det er bare en dejlig følelse! Det er det altså.

En lidt betuttet student Victor Frederik Skott Nielsen modtog en lykønskning og en buket blomster af Maribo Gymnasiums rektor, Michael Levy Bruus, efter sidste eksamen. Foto: Birgitta Andersen

Nu venter der Victor et sabbatår, hvor han skal være lærervikar på Holeby Skole. Og han vil også gerne ud at se lidt af verden, inden et studie venter i København.

- Jeg kunne godt tænke mig at læse noget med psykologi. Jeg skal i hvert fald læse videre på universitetet, siger han.

Annonce

Fester hele ugen

I de næste dage får Anastasia og Victor rigeligt øvelse i disciplinen huekast, for nu er tiden inde til at juble, feste og fejre deres studentereksamen. Rektor Michael Levy Bruus skal på fredag sende de unge ud i verden, når der er translokation på Maribo Gymnasium. Foto: Birgitta Andersen

Men først venter sommerens mange fester med vennerne, som får huer på de næste dage, studentergimle onsdag aften samt translokation, studenterdans og hestevognsture fredag.

- Det er helt underligt, at det er sidste dag, man skal komme her på gymnasiet på den måde, lød det fra Anastasia, da det begyndte at gå op for hende, at hun nu er afgangselev fra Maribo Gymnasium årgang 2022.

Det er helt underligt, at det er sidste dag, man skal komme her på gymnasiet.

Anastasia Grundahl Engelmand, nyudsprunget student fra Maribo Gymnasium

Kender du også en, der bliver student i år? Og skal du være med til at fejre ham eller hende? Så er du meget velkommen til at sende os et par billeder. Så vil vi samle et udvalg af de billeder, vi modtager, og dele dem med vores læsere her på folketidende.dk

Send billederne til mailadressen nyhedsdesk@folketidende.dk – og skriv gerne, hvem studenten er og hvilket uddannelsessted, han/hun er blevet student fra.

Annonce
Annonce
Engestofte

BRØDNØRD I NYT POP OP-BAGERI

Annonce
Guldborgsund

UTILFREDSE LEJERE HAR SAVNET EN ELEVATOR I FIRE MÅNEDER

Annonce
Forsiden netop nu
Gymnasier

OVERVEJER FUSION AF GYMNASIER

Corona

PLEJEPERSONALE BLIVER IGEN OPFORDRET TIL CORONATEST

Erhverv

ÅRETS LÆREPLADSPRIS GIK TIL MSE

landsstævne

LOKALE VALGTE NOGET DE ALDRIG HAVDE PRØVET FØR: BIATHLON

Marielyst

STØVER DEN STORE SAKS AF

landsstævne

RØDBYS BADMINTON HERRER VANDT ALLE DERES KAMPE

Festival

FEJREDE FØDSELSDAG PÅ VILDE VULKANER

Sport

NY TURNERINGSSTRUKTUR BEKRÆFTET

Femern

TRODSER ARBEJDSRETTEN: 500 BYGNINGSARBEJDERE FORTSÆTTER STREJKE

Skolebyggeri

- JEG VIL GERNE VÆRE SKOLEDRENG IGEN, HVIS JEG FIK LOV TIL AT GÅ HER

Guldborgsund

KOMMUNE ADVARER BORGERE OM SPAMMAIL I OMLØB

Lolland

TOUR DE FRANCE GIVER UDSOLGTE AFGANGE PÅ LOKAL FÆRGERUTE

Minksagen

REGERINGEN VIL GENNEMGÅ KRITIK AF EMBEDSMÆND

Annonce
Tour de France

STORSKÆRMS-ARRANGEMENT FLYTTES INDENDØRS

Landsstævne

GLÆDER SIG TIL AT SLUTTE MED ET BRAG

Bikemeet

- JA, DET ER VARMT. VI HAR JO EN KVART KO OM NAKKEN!

112

PRØVELØSLADT MAND FÆNGSLET FOR VOLD

Jogsøgning

NU ER DET FORBUDT AT SPØRGE TIL ALDER UNDER JOBSØGNING

Lokal nyt

DMI VARSLER AFTENREGN OVER TOUR DE FRANCE-RYTTERNE

112

23 TAGET I FARTKONTROL

Lokal nyt

SPRUDLENDE ÅBNING MED ILD, TROMMER OG EN MASSE BEVÆGELSE

Annonce
Annonce