Annonce
Lolland

- Det er noget luskefis

Enhedslistens Bente Borreskov er ikke parat til at stemme for forslaget til en ny ledelsesstruktur på torsdagens byrådsmøde. Foto: Jan Knudsen/Arkiv

Hele forslaget til ny struktur på skole- og dagtilbudsområdet bør sendes i høring - ikke kun dele af forslaget, mener Enhedslisten.

LOLLAND På torsdagens byrådsmøde i Lolland Kommune på Fejø skal byrådet beslutte at sende forslaget til ny skolestruktur i otte ugers høring.

Et forslag, der indebærer en investering i ledelse på 3,8 millioner kroner, som finansieres af at lukke Dannelunde-afdelingen, der vil medføre en besparelse på 5,2 millioner kroner.

I sagsfremstillingen forud for byrådsmødet lægges der op til, at byrådet torsdag endeligt beslutter sig for en central ledelse, der samles med én sektorchef, en souschef og en tilhørende stab.

Derudover lægges der også op til, at byrådet beslutter sig for en decentral ledelsesstruktur på to niveauer bestående af henholdsvis decentrale ledere og afdelingsledere.

Enhedslistens Bente Borreskov er ikke tryg ved, at byrådet på morgendagens byrådsmøde skal vedtage dele af en ny ledelsesstruktur, før resten af strukturforslaget sendes i otte ugers høring.

- Den nye ledelsesstruktur koster 3,8 millioner kroner, og den skal vi så vedtage før alle andre spørgsmål, inden strukturen sendes i høring. Det er vi inderligt imod. Vi frygter, at man dermed forlods lægger et unødigt pres på det slet skjulte ønske om at nedlægge Dannelunde-afdelingen for at finansiere en ny ledelsesstruktur, siger Bente Borreskov.

- For hvad er det så egentlig, man sender i høring. Hvis det ikke er en lukning af Dannelunde-afdelingen, der skal finansiere ledelsesstrukturen, hvad er det så, spørger hun.

Hun giver udtryk for, at hun ikke er sikker på, at en ny ledelsesstruktur i sig selv løser alle udfordringer i sektoren.

- i Epinions evalueringsrapport, der ligger til grund for forslaget, peges der på mange andre elementer, som vi også burde tage en debat om. Det er en form for panikløsning, siger hun og mener derfor, at også spørgsmålet om ledelsesstrukturen burde sendes i høring sammen med resten af strukturforslaget.

- Hvis jeg på torsdagens byrådsmøde kan få en garanti for, at vi ikke endeligt beslutter en ny ledelsesstruktur, så vil jeg godt stemme for at sende forslaget i høring. Alt andet er noget luskefis, mener Bente Borreskov.

Enhedslisten havde tre krav til børne- og skolepolitikken forud for valget i 2017. Det handlede om en arbejdstidsaftale for lærerne, at hver skolematrikel skal have en selvstændig ledelse, og at skolerne i Horslunde og Dannemare skal opretholdes fuldt ud.

- Vi hilser den nye arbejdstidsaftale med lærerne velkommen, men i forbindelse med forslaget om ny struktur så bør det være hele forslaget, der sendes i høring, lyder det fra Bente Borreskov.

Annonce
Annonce
Beskæftigelse

UDVALGT: DER ER LEDIGE TIL SOMMERJOB

Annonce
Fjernvarme

VARMESTRIDEN KOMMER IKKE I HØJESTERET

Annonce
Forsiden netop nu
Maribo

- INTET ER SIKKERT, NÅR DET GÆLDER PLANTER

Tour de France

DA FOLKETIDENDE FOR ALVOR STEMPLEDE IND I VERDENS STØRSTE CYKELLØB

Erhverv

HØJE STÅLPRISER OG JAGT PÅ FINANSIERING UDSKYDER FLOATING POWER PLANTS TESTANLÆG

Landsstævne

MASSIV REGN STOPPEDE IKKE GYMNASTER

Folkemødet

FORENINGSLIVET KAN HJÆLPE UDSATTE PÅ LANDET

Livsstil

DET SKAL DU GØRE I HAVEN I JULI

Sport

REKORDMANGE PIGER PÅ FODBOLDSKOLE

Engestofte

BRØDNØRD I NYT POP OP-BAGERI

Guldborgsund

UTILFREDSE LEJERE HAR SAVNET EN ELEVATOR I FIRE MÅNEDER

Gymnasier

OVERVEJER FUSION AF GYMNASIER

Corona

PLEJEPERSONALE BLIVER IGEN OPFORDRET TIL CORONATEST

Erhverv

ÅRETS LÆREPLADSPRIS GIK TIL MSE

Student 2022

STUDENTER FRA NYKØBING KATEDRALSKOLE

Annonce
landsstævne

LOKALE VALGTE NOGET DE ALDRIG HAVDE PRØVET FØR: BIATHLON

Marielyst

STØVER DEN STORE SAKS AF

landsstævne

RØDBYS BADMINTON HERRER VANDT ALLE DERES KAMPE

Festival

FEJREDE FØDSELSDAG PÅ VILDE VULKANER

Sport

NY TURNERINGSSTRUKTUR BEKRÆFTET

Femern

TRODSER ARBEJDSRETTEN: 500 BYGNINGSARBEJDERE FORTSÆTTER STREJKE

Skolebyggeri

- JEG VIL GERNE VÆRE SKOLEDRENG IGEN, HVIS JEG FIK LOV TIL AT GÅ HER

Guldborgsund

KOMMUNE ADVARER BORGERE OM SPAMMAIL I OMLØB

Annonce
Annonce