Annonce
Lolland

- Det er noget luskefis

Enhedslistens Bente Borreskov er ikke parat til at stemme for forslaget til en ny ledelsesstruktur på torsdagens byrådsmøde. Foto: Jan Knudsen/Arkiv

Hele forslaget til ny struktur på skole- og dagtilbudsområdet bør sendes i høring - ikke kun dele af forslaget, mener Enhedslisten.

LOLLAND På torsdagens byrådsmøde i Lolland Kommune på Fejø skal byrådet beslutte at sende forslaget til ny skolestruktur i otte ugers høring.

Et forslag, der indebærer en investering i ledelse på 3,8 millioner kroner, som finansieres af at lukke Dannelunde-afdelingen, der vil medføre en besparelse på 5,2 millioner kroner.

I sagsfremstillingen forud for byrådsmødet lægges der op til, at byrådet torsdag endeligt beslutter sig for en central ledelse, der samles med én sektorchef, en souschef og en tilhørende stab.

Derudover lægges der også op til, at byrådet beslutter sig for en decentral ledelsesstruktur på to niveauer bestående af henholdsvis decentrale ledere og afdelingsledere.

Enhedslistens Bente Borreskov er ikke tryg ved, at byrådet på morgendagens byrådsmøde skal vedtage dele af en ny ledelsesstruktur, før resten af strukturforslaget sendes i otte ugers høring.

- Den nye ledelsesstruktur koster 3,8 millioner kroner, og den skal vi så vedtage før alle andre spørgsmål, inden strukturen sendes i høring. Det er vi inderligt imod. Vi frygter, at man dermed forlods lægger et unødigt pres på det slet skjulte ønske om at nedlægge Dannelunde-afdelingen for at finansiere en ny ledelsesstruktur, siger Bente Borreskov.

- For hvad er det så egentlig, man sender i høring. Hvis det ikke er en lukning af Dannelunde-afdelingen, der skal finansiere ledelsesstrukturen, hvad er det så, spørger hun.

Hun giver udtryk for, at hun ikke er sikker på, at en ny ledelsesstruktur i sig selv løser alle udfordringer i sektoren.

- i Epinions evalueringsrapport, der ligger til grund for forslaget, peges der på mange andre elementer, som vi også burde tage en debat om. Det er en form for panikløsning, siger hun og mener derfor, at også spørgsmålet om ledelsesstrukturen burde sendes i høring sammen med resten af strukturforslaget.

- Hvis jeg på torsdagens byrådsmøde kan få en garanti for, at vi ikke endeligt beslutter en ny ledelsesstruktur, så vil jeg godt stemme for at sende forslaget i høring. Alt andet er noget luskefis, mener Bente Borreskov.

Enhedslisten havde tre krav til børne- og skolepolitikken forud for valget i 2017. Det handlede om en arbejdstidsaftale for lærerne, at hver skolematrikel skal have en selvstændig ledelse, og at skolerne i Horslunde og Dannemare skal opretholdes fuldt ud.

- Vi hilser den nye arbejdstidsaftale med lærerne velkommen, men i forbindelse med forslaget om ny struktur så bør det være hele forslaget, der sendes i høring, lyder det fra Bente Borreskov.

  • Enhedslistens Bente Borreskov er ikke parat til at stemme for forslaget til en ny ledelsesstruktur på torsdagens byrådsmøde. Foto: Jan Knudsen/Arkiv
Annonce
Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

Annonce
Annonce
Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Lokal nyt

Første sted i Danmark: Nu kan du blive indlagt hjemme

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lolland

Rystet sundhedsplejerske: - Hun ser jo ud som om, hun er lukket ned

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen

Lolland

Fingrene væk! Turister vader ind og smadrer marken

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Guldborgsund

Lokal vinder guld ved stor konkurrence

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Guldborgsund

Havde kæmpe planer for området: Nu er det sat til salg

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

Indland

Kongeparret fortsætter forårstradition på Fredensborg Slot

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nyhed om præsts død har ramt hende hårdt: Han ringede hjem hver dag

Stubbekøbing

Sne over Lolland-Falster? Hvid nedbør rammer Sydhavsøerne

Indland

Politi: Kan tage måneder at finde brandårsag i Børsen

Sport

Bliver den største nogensinde på Lolland-Falster

Guldborgsund

Kolleger i sorg: Lokal sognepræst død

Guldborgsund

Tyve løb med hele overskuddet

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand