Annonce
Lokal nyt

Det gode idrætsliv ind på aktivitets- og plejecentre

10 aktivitets- og plejecentre i Guldborgsund Kommune bliver nu certificerede senioridrætscentre, og det vil gøre en forskel for specielt de inaktive ældre, der nu skal i gang med forskellige former for motion. Foto: Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI)

Ældre, der er tilknyttet et af Guldborgsunds 10 aktivitets- og plejecentre, vil snart opleve et langt højere fokus på den daglige aktivitet.

GULDBORGSUND De ældre, der er tilknyttet et af Guldborgsund Kommunes 10 aktivitets- og plejecentre, vil snart opleve et langt højere fokus på den daglige aktivitet, som skal være med til at forbedre deres livskvalitet og mobilitet. Finansieringen til indsatsen er besluttet på byrådsperiodens første møde i landdistrikts-, kultur- og fritidsudvalget.

Bevægelse ind i hverdag

- Jeg er rigtig glad for denne særlige indsats rettet mod de ældre, der bevæger sig mindst i hverdagen. Jeg ser meget frem til, at certificeringen er gennemført, så de ældre kan få mere bevægelse ind i deres hverdag for at øge livskvaliteten og samtidig sikre, at de ældre fastholder deres bevægelsesfrihed så længe som muligt. Jeg ser også meget frem til det efterfølgende samarbejde med relevante foreninger, der kan byde ind med aktiviteter til de ældre, siger udvalgsformand for landdistrikter, kultur og fritid, Ole K. Larsen (V) i en pressemeddelelse.

Certificeringen sker gennem et undervisningsforløb for de medarbejdere, der arbejder på aktivitetsområdet, og frivillige. DAI og DGI er særligt udvalgt som samarbejdspartnere, da de har stor erfaring og ekspertise på området.

Aktivitets- og plejecentrene har efter certificeringen mulighed for også at invitere lokale foreninger ind til at lave aktiviteter med de ældre, og her vil det være muligt for de lokale foreninger at søge "Bevæg dig for livet"-puljen til eksempelvis rekvisitter. Der vil også være stort fokus på vigtigheden af at videregive læringen fra forløbet til det øvrige personale, så alle ansatte bruger den nye læring.

- Det er af helt afgørende betydning, at de ældre holder sig aktive i deres hverdag. Både i forhold til deres sociale relationer og livsglæde, men også i forhold til at fastholde så stor bevægelighed så længe som muligt, siger formand for ældre- og omsorgsudvalget, Bob Richard Nielsen (DF).

Allerede nu er "Projekt KICK - bevægelse på erhvervsuddannelserne", der også er en del af "Bevæg dig for livet", i fuld gang på blandt andet SOSU Nykøbing, hvor eleverne lærer vigtigheden af at bevæge sig og mærke fællesskabet. Derfor vil et tæt samarbejde mellem SOSU i Nykøbing og aktivitets- og plejecentrene på sigt være oplagt, da eleverne under uddannelse så kan afprøve deres læring i praksis.

Indsatsen indgår som en del af kommunens arbejde som "Bevæg dig for livet"-visionskommune, hvor der arbejdes hen imod, at flest mulige borgere er fysisk aktive. Målet er, at i 2025 er mindst 75 proent af borgerne i Guldborgsund Kommune idrætsaktive, og mindst 50 procent er aktive i en idrætsforening.
Én af målgrupperne i indsatsen omkring visionskommunen er "de inaktive ældre", og netop denne gruppe har ekstra brug for aktivitet i hverdagen. Derfor afsættes der nu 206.000 kroner til indsatsen, som forventes at være afsluttet i løbet af 2022.
Certificeringen foregår i et samarbejde mellem plejecenterområdet i Guldborgsund Kommune, Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI), DGI Storstrømmen og projektet Bevæg dig for livet.
Et senioridrætscenter skal kunne tilbyde minimum tre ugentlige aktiviteter indenfor ældreidrætsområdet. For at opnå certificering som senioridrætscenter er det væsentligt, at det er kvalificerede instruktører, som varetager aktiviteterne. Et senioridrætscenter skal skabe et frivilligt foreningsmiljø omkring sine aktiviteter. Det kan enten ske ved, at der skabes en frivillig forening på stedet, eller at der indledes samarbejde med allerede eksisterende foreninger i nærområdet.

Annonce
Annonce
Lolland

Rumænske Eduard elsker at spille fodbold i Maribo

Annonce
Lokal nyt

Indret haven til leg og øg biodiversiteten

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Sandby Kirke får foræret en skov

Guldborgsund

De arbejder tæt sammen om patienterne: Nu skal samarbejdet også ind i studierne

Lolland

Udvalg vil have mere ud af støtten til store events

Lokal nyt

Jobpatruljen søger frivillige

Guldborgsund

Danmarks ældste cykelløb trak stadig mange deltagere

Guldborgsund

Plan om lejligheder i Midtpunktet på vej ud

Maribo

Sælger ud af lokalhistorien

Lolland

Den sidste trosse er smidt i land. EU's fiskekvoter har umuliggjort deres erhverv

Guldborgsund

Flemming Krøll forlader revyskole

112

Stjal jordstampere fra biler

Lolland

Hårde ord i lang debat om specialskoler

Lolland

S-politiker er ikke inhabil - foreløbig

Lolland

Dansk militært mesterskab i frit fald holdes lokalt

Annonce
Lolland

Debatterede forsvarsforbehold til kommende folkeafstemning

Guldborgsund

Et hårdt comeback efter corona

112

Lastbil tabte kul over længere strækning

Erhverv

Frimann Biler overtager forhandling af to bilmærker

Lolland

Turistkreds vil hædre to kvinder - lynhurtigt fundet via radio

Lokal nyt

Forventer øget smitte med corona senere på året

112

Spottede mand med gevær på banegård

Lokal nyt

Politikere vil have undersøgt mystisk dødsfald hos havørn til bunds

Annonce
Annonce