Annonce
Erhverv

Det kører derudad for Maribo Erhvervspark

Maribo Erhvervspark ved afkørsel 48 er inde i en fin udvikling med god interesse, og flere virksomheder som McDonalds og Maribo Bilcenter bygger da også lige nu. Foto: Jan Knudsen
Der er god interesse for at etablere sig ved afkørsel 48, hvor flere virksomheder lige nu er ved at bygge.

- Jeg er meget tilfreds. Det er gået stærkt i Maribo Erhvervspark.

Sådan siger Mads Stærk, udviklingschef i Business Lolland-Falster, som samarbejder med Lolland Kommune om at markedsføre erhvervsparken og tiltrække virksomheder til erhvervsområdet.

Første etape blev indviet i slutningen af 2019, og der er solgt cirka 50.000 kvadratmeter ud af de 110.000 kvadratmeter, der er tilgængelige i fase 1.

Annonce

- Vi har stort set udsolgt på den første etape på serviceområdet, og vi er i dialog med potentielle investorer til det øvrige areal i fase 1, siger Mads Stærk.

Lige nu er McDonalds og Maribo Bilcenter ved at bygge. OK har etableret et anlæg med elladestation, tankanlæg og vaskehal, og producenten af luftfiltre S.E.W. North Filtration har bygget en 7.900 kvadratmeter stor produktionshal, som er taget i brug.

- Vi har også solgt nogle arealer til forskellige elladeleverandører i serviceområdet. De er ikke offentliggjort endnu, men der er indgået aftale med to forskellige parter på nuværende tidspunkt, og vi er ved at få den tredje på plads. Interessen på den resterende del af arealet relaterer sig til transport og logistik, fortæller Mads Stærk.

Han forventer, at man måske allerede inden for de næste 12 måneder kan begynde at kigge ind i fase 2. Fase 2 består af et 157.000 kvadratmeter stort område lige bag området, hvor der lige nu er stor byggeaktivitet.

OK har opført tankanlæg, vaskehal og elladestation, og flere elladeleverandører er på vej til erhvervsområdet ved afkørsel 48. Foto: Jan Knudsen.

Et knudepunkt

Når interessen for erhvervsparken ved afkørsel 48 er så stor, skyldes det ifølge Mads Stærk en god placering.

- Når du kommer fra Tyskland, er afkørsel 48 det første rigtige stop, indtil man får lavet de første afkørsler ved Rødbyhavn. Erhvervsparken ligger tæt på Tyskland, hvilket gør den spændende for investorer sydfra. Det er også et erhvervsområde, der ligger meget bynært. Når vi har skullet sælge erhvervsparken, har vi kunnet mærke, at nærheden til Maribo by også betyder noget, siger Mads Stærk.

Når vi har skullet sælge erhvervsparken, har vi kunnet mærke, at nærheden til Maribo by også betyder noget.

Mads Stærk, udviklingschef, Business Lolland-Falster

- Samtidig ligger erhvervsparken også lige i krydset mellem motorvejen og rute 9, der fører ud til Nakskov og Tårs og forbindelsen til Fyn og Jylland. Det kan vi mærke er attraktivt for virksomheder, fortsætter udviklingschefen.

Ud over serviceerhvervene som tæller tank- og elladestationer og McDonalds, er området planmæssigt udlagt til transporttunge erhverv. Det kan både være produktionsvirksomheder, der er afhængige af logistik med råvarer og færdigproducerede varer, men også traditionelle transport- og logistikvirksomheder.

- Stille og roligt mærker vi, at der er mere interesse blandt transport- og logistik-virksomheder for at etablere sig i vores region, fortæller Mads Stærk.

McDonalds nye restaurant åbner til juni og ventes at tiltrække mange kunder til området.

- Dem, som skal have en burger en fredag aften, har som sådan ikke noget med erhvervsområdet at gøre, men det gør altså ikke noget dårligt, at der er trafik og mennesker i området. Det gør området levende. Så det er rigtigt godt, at McDonalds rykker ind i Maribo Erhvervspark, og når OK også er der, og elladestationerne kommer, så begynder tingene at forstærke hinanden, forklarer Mads Stærk.

Annonce
Annonce
Lolland

Pussy Power i Reventlowparken

Annonce
112

Tilbageholdt af kvinde: Knallertkører havde promille på 1,92

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Mange kæmper alene og taber kampen mod vægten

112

Mand truede med kniv

112

Politiets Dølle-rapport: Graffiti, kokain, billet-tyveri og ukvemsord

Lolland

Fart og en duft af dyre dråber

Sport

BK Thor-bryder besvimede ved NM

112

Bil udbrændte i natlig brand

Dølle

29-årig fængslet for Dølle-drab - nægter sig skyldig

Femern

Dansk firma får Femern-ordre til tocifret millionbeløb

Dølle

Dølle-ulykke: Fodgænger er fortsat i kritisk tilstand

Lolland

Kørestolsbrugere dømt ude - svømmetur fra badebro kommer ikke til at ske

112

Brand i tandklinik i nat - lejligheder evakueret

Guldborgsund

Bjørnekloen er dukket op igen langs lokal å

Lokal nyt

Årets første officielle sommerdag kan komme på torsdag

Annonce
Guldborgsund

Nej til gasledning - Vil sætte strøm til sukkerfabrik ved aktion

Guldborgsund

Flydende vin- og kaffebar er så godt som klar til åbning

Lolland

Tilbage i velkendte rammer som byens nye brugsuddeler

Dølle

Efterlyst drabsmistænkt er blevet anholdt

Guldborgsund

Madens Folkemøde inviterer til infomøde for frivillige

Sport

Pleidrup forlænger med NFC og bliver breddechef i klubben

Dølle

De små fik også danset på Dølle

Guldborgsund

Større kommunalt pop-up-miljø ved havn

Annonce
Annonce