Annonce
Guldborgsund

DF endte som valgets store kongemager

René Christensen gik natten til onsdag hjem med en titel som viceborgmester og som medlem af kommunens tredjestørste parti. Han er dog skuffet over endnu engang ikke at blive borgmester. Foto: Ingrid Riis

Dansk Folkeparti sikrede sig seks mandater i Guldborgsund Kommune på trods af et skidt valg set over resten af landet. René Christensen blev dermed kongemageren, der kunne afgøre borgmesterposten.

NYKØBING Dansk Folkeparti var frem mod kommunalvalget stærkt udfordret af flere landspolitiske sager, og flere steder i landet forsvandt partiet helt fra kommunalbestyrelserne.

Men i Guldborgsund havde partiet et noget bedre valg i forhold til andre kommuner, og i løbet af de små timer fik René Christensen både titel som viceborgmester og som del af en bred konstitution med Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten.

Partiet blev valgets tredjestørste, og det på trods af, at Dansk Folkeparti Guldborgsund gik tilbage i forhold til det seneste kommunalvalg. 4.743 stemmer endte det med. En tilbagegang på 1.593.

René Christensen kunne afgøre valget, og han ønskede ikke at lade John Brædder fortsætte som borgmester. Foto: Ingrid Riis

Borgerlige suk

Forventningen fra René Christensen var tidligt tirsdag aften at bringe fire-fem mandater ind i det nye byråd, men partiet endte med seks.

Derfor klappede flere partiledere ham på ryggen i løbet af aftenen med interesse for lige at stikke hovederne sammen. Imens mulighederne åbnede sig, øjnede han en ny chance for at sætte sig på borgmesterposten. Talen var også skrevet hjemmefra, afslørede han. Hvis nu.

- Da John Brædder blev borgmester første gang, havde vi flere stemmer end Guldborgsundlisten. Men jeg var mindre erfaren dengang og med knap så skarpe albuer, lød det fra René Christensen.

Han havde gerne set en blå konstellation, men i og med at han ikke ønskede at lade Guldborgsundlistens John Brædder fortsætte, og at den nu afgåede borgmester ikke ville pege på René Christensen som sin afløser, var et borgerligt flertal ifølge ham ikke muligt. En kommentar, der høstede en del suk i den borgerlige lejr.

- Vi har så meget politik i konstitueringsaftalen, og jeg glæder mig meget. Jeg er skuffet over, at jeg ikke blev borgmester selv, men jeg er superglad på kommunens vegne, lød det fra ham, da konstitueringspartierne trådte frem.

- Vi skal have arbejdsglæden tilbage i kommunen, og derfor er jeg så glad for det her skifte, tilføjede han.

Partiets to store mærkesager er at mindske sygefraværet blandt de 5.500 medarbejdere i Guldborgsund Kommune. Et sygefravær, der er ét af landets højeste.

Derudover vil han sikre et højere gennemsnit blandt afgangseleverne, så flere kan tage en videregående uddannelse.

Annonce

Spænding blandt kandidater

Foran den store skærm med resultaterne trippede partiets Jesper Blomberg utålmodigt. Han havde ikke store forventninger til sine personlige stemmetal, indtil han så, at han havde fået stemmer fra Våbensted.

- Jeg kender ingen i Våbensted, så at der er mennesker, som jeg ikke umiddelbart kender, der har stemt på mig, gør, at jeg faktisk er lidt spændt.

Og sidst på natten kom svaret endelig. Udover René Christensen og Jesper Blomberg er Stine Steffensen, Katrine Folmann, Mona Jensby og Bob Nielsen valgt ind i byrådet.

Annonce
Annonce
Nordfalster

Ny uddeler er fundet til Super Brugsen

Annonce
Guldborgsund

Færre på højskole i foråret

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

Lokale oddere har fået nye hængebroer

Lokal nyt

Priserne er høje: Det er gyldne rapstider

Sport

Nick Szwiec: Vi skal tillade os at drømme stort

Sport

Ung ukrainsk flygtning spiller i NFC: - Fodbold er mit liv

Guldborgsund

Lille ønske om mere ro bliver til kæmpe-naturpark

Guldborgsund

Kædeforretning genåbner stor butik: Nu er vi mere rustede til konkurrencen

Lokal nyt

Folketidende Podcast: De lokale hjælper ukrainerne, fordi de slet ikke kan lade være

Guldborgsund

Indbrud i biler fra kommunen

Guldborgsund

Hel by skal have nye gadelamper

Erhverv

Øernes Revision overtager Revisionscentralen

Guldborgsund

Kommunale byggeprojekter udskydes: Vi følger prisudviklingen tæt

Lolland

Lollandske sportsforeninger oplever fortsat medlemsflugt

Lolland

Netværk føler sig sat udenfor døren

Annonce
Guldborgsund

Boligselskab udskyder renoveringer for op mod 300 millioner kroner

112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

112

Bølge af indbrud i biler fortsætter

Annonce
Annonce