Annonce
Guldborgsund

DF endte som valgets store kongemager

René Christensen gik natten til onsdag hjem med en titel som viceborgmester og som medlem af kommunens tredjestørste parti. Han er dog skuffet over endnu engang ikke at blive borgmester. Foto: Ingrid Riis

Dansk Folkeparti sikrede sig seks mandater i Guldborgsund Kommune på trods af et skidt valg set over resten af landet. René Christensen blev dermed kongemageren, der kunne afgøre borgmesterposten.

NYKØBING Dansk Folkeparti var frem mod kommunalvalget stærkt udfordret af flere landspolitiske sager, og flere steder i landet forsvandt partiet helt fra kommunalbestyrelserne.

Men i Guldborgsund havde partiet et noget bedre valg i forhold til andre kommuner, og i løbet af de små timer fik René Christensen både titel som viceborgmester og som del af en bred konstitution med Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten.

Partiet blev valgets tredjestørste, og det på trods af, at Dansk Folkeparti Guldborgsund gik tilbage i forhold til det seneste kommunalvalg. 4.743 stemmer endte det med. En tilbagegang på 1.593.

René Christensen kunne afgøre valget, og han ønskede ikke at lade John Brædder fortsætte som borgmester. Foto: Ingrid Riis

Borgerlige suk

Forventningen fra René Christensen var tidligt tirsdag aften at bringe fire-fem mandater ind i det nye byråd, men partiet endte med seks.

Derfor klappede flere partiledere ham på ryggen i løbet af aftenen med interesse for lige at stikke hovederne sammen. Imens mulighederne åbnede sig, øjnede han en ny chance for at sætte sig på borgmesterposten. Talen var også skrevet hjemmefra, afslørede han. Hvis nu.

- Da John Brædder blev borgmester første gang, havde vi flere stemmer end Guldborgsundlisten. Men jeg var mindre erfaren dengang og med knap så skarpe albuer, lød det fra René Christensen.

Han havde gerne set en blå konstellation, men i og med at han ikke ønskede at lade Guldborgsundlistens John Brædder fortsætte, og at den nu afgåede borgmester ikke ville pege på René Christensen som sin afløser, var et borgerligt flertal ifølge ham ikke muligt. En kommentar, der høstede en del suk i den borgerlige lejr.

- Vi har så meget politik i konstitueringsaftalen, og jeg glæder mig meget. Jeg er skuffet over, at jeg ikke blev borgmester selv, men jeg er superglad på kommunens vegne, lød det fra ham, da konstitueringspartierne trådte frem.

- Vi skal have arbejdsglæden tilbage i kommunen, og derfor er jeg så glad for det her skifte, tilføjede han.

Partiets to store mærkesager er at mindske sygefraværet blandt de 5.500 medarbejdere i Guldborgsund Kommune. Et sygefravær, der er ét af landets højeste.

Derudover vil han sikre et højere gennemsnit blandt afgangseleverne, så flere kan tage en videregående uddannelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Spænding blandt kandidater

Foran den store skærm med resultaterne trippede partiets Jesper Blomberg utålmodigt. Han havde ikke store forventninger til sine personlige stemmetal, indtil han så, at han havde fået stemmer fra Våbensted.

- Jeg kender ingen i Våbensted, så at der er mennesker, som jeg ikke umiddelbart kender, der har stemt på mig, gør, at jeg faktisk er lidt spændt.

Og sidst på natten kom svaret endelig. Udover René Christensen og Jesper Blomberg er Stine Steffensen, Katrine Folmann, Mona Jensby og Bob Nielsen valgt ind i byrådet.

  • René Christensen gik natten til onsdag hjem med en titel som viceborgmester og som medlem af kommunens tredjestørste parti. Han er dog skuffet over endnu engang ikke at blive borgmester. Foto: Ingrid Riis
  • René Christensen kunne afgøre valget, og han ønskede ikke at lade John Brædder fortsætte som borgmester. Foto: Ingrid Riis
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem