Annonce
Politik

DF vil med i konstituering efter valget

Hvordan man vælger at agere, ikke geografisk placering, afgør, om man er en provinskommune, mener René Christensen. Foto: Ingrid Riis, arkivfoto

Partiet er som det eneste i byrådet ikke med i den nuværende konstituering bag John Brædder (G).

GULDBORGSUND Da Folketidende 30. november 2017 kunne dele den endelige konstituering bag borgmester John Brædder (G), glimrede et parti ved sit fravær.

Mens SF og Enhedslisten tilsluttede sig Socialdemokratiet og Venstre om Guldborgsundlistens genvalgte borgmester, stod Dansk Folkeparti udenfor. Og det ser DF's spidskandidat både ved valget da og igen til november, René Christensen, gerne ændret.

- Man kan sige, at man er mere fri, når man ikke er med i konstituering - jeg har prøvet begge dele - men det er selvfølgelig godt at være med, siger han og uddyber:

- Der er nogle ting, der er nemmere, for hele maskinen er bare tættere på. Jeg skal sidde og sende skriftlige spørgsmål til borgmester og kommunaldirektør, og der er ikke de samme rum, som når man er med.

Han afviser, at den nuværende proces er et problem, men mener, at det selvfølgelig er godt at være med. Hvis det giver mening.

- Vi går ikke med for enhver pris, for hvis visionspapiret går i en forkert retning, vil vi ikke skrive under. Nu har vi i Guldborgsund Kommune, heller ikke da jeg var viceborgmester, ikke tradition for at skrive lange visionspapirer, men jeg så gerne, at vi gør det den her gang. At man tør gå efter noget, for solen skinner på os.

Dermed har han også en profil klar på den, han mener bør blive borgmester.

- Jeg håber, at vi får en borgmester, hvor det er visionerne, der bærer det frem, en person, der kan lave det bedste grundlag. At det ikke kommer til at handle om, hvem der får hvilke poster, men hvem der er bedst til at bestride de poster, siger han, men tør ikke sige, hvem han tror, at det bliver.

Målinger bekymrer ikke

Dansk Folkeparti fik ved kommunalvalget i 2017 syv mandater i byrådet, hvoraf to siden forlod byrådsgruppen og gik til Venstre. René Christensen tror, at partiet får et fornuftigt valg til november, da han mener, at det har bidraget til dialog og debat samt politisk i kommunen.

- Vi vil gerne være otte eller ni, men giver vælgerne os seks, så er det sådan, det er, siger han og tilføjer, at partiet har været med til at tage ansvar i byrådsperioden, herunder ved at være med i det seneste budget.

At DF i målinger på landsplan ser ud til at være pressede, blandt andet af Nye Borgerlige, bekymrer han sig ikke om skulle ramme partiet lokalt til november.

- Jeg ser selvfølgelig de dårlige meningsmålinger, men når jeg møder folk, og folk siger hej, synes jeg, at de virker ret positive på det, vi gør, siger han.

Processen med at finde kandidaterne, der stiller op for partiet, kan man læse om andetsteds på denne side.

Partiets valgprogram er heller ikke fastlagt, men der bliver fokus på bløde værdier.

- Vi er meget udfordrede i forhold til grundskolen i Guldborgsund Kommune, som har det tredjelaveste gennemsnit af alle landets kommuner. Det er rigtig ærgerligt, så der skal vi gerne flytte os, siger han og uddyber:

- Vi skal have flere til at tage uddannelse, for vi er udfordrede på arbejdsmarkedet. Vi skal gøre mere for dem, der er ledige, vi skal tidligere i gang med dem, før de bliver 18, så de kan få en uddannelse.

Annonce

Må ikke blive overhalet

Fokus bliver også på bosætning og turisme, og øget succes med tiltrækning her kan hjælpe til at realisere René Christensens største ambition.

- Vi får penge hvert år fra KL (Kommunernes Landsforening, red.), fordi vi er vanskeligt stillet, og vi står nu i en situation, både på grund af den økonomiske politik, vi har gennemført i den seneste perioder, og på grund af den nye udligningsreform, hvor vi skal ud af at være en vanskeligt stillet kommune, siger han.

Fremtiden er nemlig lys for kommunen, mener han. Hvis den hjælper sig selv.

- Fra 2024 er der en time med tog til København, og der skal vi være klar. Da vil man også kunne komme hurtigere til Næstved fra København, og vi skal være klar på ikke at blive overhalet. I dag er vi en provinskommune, men at være det handler også om rejsetid, og når Femernforbindelsen og Storstrømsbroen står færdige, og vi får eltog, så kan man diskutere, om vi er en provinskommune, siger han, der også sidder i Folketinget, og tilføjer:

- Men agerer vi som en provinskommune og har tal som en sådan, så er vi det stadig.

Læs også artiklen: "DF-spidskandidat har overvejet ikke at genopstille"

Artiklerne har været bragt i Folketidende 20/3-2021

Annonce
Annonce
112

STJAL OPVASKEMASKINE

Annonce
Lolland

- JEG ER KLART BLEVET BEDRE TIL AT HOLDE FOKUS

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- STEMMEN ÆNDRER SIG, NÅR MAN BLIVER ÆLDRE

Lolland

FOLK STRØMMEDE TIL LILLE LANDSBY

112

RENDEGRAVER RAMTE BRO OVER MOTORVEJ

Guldborgsund

ET SKUD OPTIMISME TIL KULTURNAT

Lolland

- JEG ER BLEVET BUDT INDENFOR I HJEMMENE

Femern

POSITIVE NABOER PÅ VISIT HOS STOR MASTODONT

Udland

MENNESKEPYRAMIDER ER TILBAGE EFTER CORONA

112

STJAL ESPRESSOMASKINE

Uddannelse

NY AFTALE SKAL ØGE MULIGHEDER FOR UNGE UDEN UDDANNELSE

Guldborgsund

HUSKUNSTNERE HÅBER PÅ FORLÆNGELSE

Indland

KOFOD EFTER MØDE MED AMBASSADØR: RUSSISK ADFÆRD FORDØMMES STADIG

Guldborgsund

HETERONORMATIV GRIS OG SOLCELLER I TAGSTEN

Indland

DET STORE OPGØR MED FORTIDENS KEMISYNDER ER I GANG

Annonce
112

STJAL 300 LITER DIESEL

Udland

ALLE I RUSLANDS UNDERHUS STEMMER FOR ANNEKTERING

Guldborgsund

100 BIOGRAFÅR SKAL FEJRES

Udland

KIM KARDASHIAN FÅR BØDE FOR KRYPTO-REKLAME

112

TØMTE PULVERSLUKKER UNDER INDBRUD

Gaslækager

ØDELAGT NORD STREAM 2-RØRLEDNING LÆKKER FORTSAT GAS

112

SINDSSYG OG UDVIST IRAKER FÅR LOV TIL AT REJSE IND I DANMARK IGEN

Lolland

PLANER OM RESTAURANT PÅ SKOLE I HØRING

Annonce
Annonce