Annonce
Lolland

Direktorat siger nej til sheltere

Det blev et nej til shelters ud mod Bogø Vig. Foto: Anders Knudsen

Naturlandet Lolland-Falster har fået afslag på dispensation fra strandbeskyttelseslinjen.

BOGØ VIG Kystdirektoratet har stukket en kæp i hjulet på Naturlandet Lolland-Falsters plan om at etablere en større shelterplads med fire shelters, to bålpladser, en bålhytte og et multtoilet på en mark ud mod Nakskov Fjord lidt syd for godset Store Riddersborg.

Kommunen gav ellers i juli en dispensation til projektet, der skal etableres så tæt på kysten, at det umiddelbart kolliderer med naturbeskyttelseslovens bestemmelse om beskyttelse af et 100 meter bredt bælte langs kysten.

Naturlandet Lolland-Falster redegjorde for, at projektet skulle bidrage til udviklingen af Lolland-Falster som én samlet friluftsdestination med rastepladser, udsigtsfaciliteter, shelterpladser, kajakbroer med videre. Planen var, at shelterpladsen ved Store Riddersborg skulle være åben for offentligheden og målrettet kajakroere, cyklister og vandrere, og kommunen havde lavet en aftale med lodsejer Kirstine Bay Hoyer, som var klar til at stå for driften og vedligeholdelsen.

I ansøgningen stod der, at "den kystnære placering er en væsentlig kvalitet, som understøtter brugernes oplevelse i kystnaturen på land og til vands", at den nationale cykelrute Østersøruten går lige forbi, og at "de nye friluftsfaciliteter vil således være til stor glæde for rigtig mange danske og udenlandske cykelturister".

Videre blev det tilføjet, at bålhytten skulle kunne bruges til undervisning af skoleklasser, og at det hele skulle indpasses i det eksisterende landskab, og at pladsen ikke ville kunne ses fra vandet, da den skulle ligge bag diget og beplantning.

"Vi mener, at vi har valgt en placering, som ligger tæt på resten af gården og tilstødende bygninger, og derfor ikke virker skæmmende i sin beliggenhed", lød det også. Men Kystdirektoratet ser anderledes på det.

"I vurderingen er der lagt vægt på, at shelterpladsens størrelse og omfang overstiger, hvad der kan anses for at være mindre foranstaltninger til støtte for friluftslivet", står der i afgørelsen, som fortsætter:

"Det er endvidere Kystdirektoratets vurdering, at den ansøgte shelterplads ikke udføres under hensynstagen til den omgivende natur, da anlæggene ikke placeres i tilknytning til eksisterende bebyggelse, og at den ansøgte placering vil medføre en geografisk udbredelse af aktiviteterne langs kysten".

Endelig bemærker direktoratet, at der ligger flere andre shelterpladser mindre end fem kilometer væk, og at der dermed i tilstrækkelig grad er taget hensyn til friluftslivet i området. Og at man i øvrigt kun i særlige tilfælde kan dispensere.

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Stemmer man ja eller nej, hvis man er i tvivl?

Annonce
Lolland

Tak for kaffe - varmeregningen stiger med 83 procent på plejehjem

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

LIVE: Nykøbing FC - AC Horsens

Guldborgsund

Formand jubler over lave ledighedstal: Endelig er vi på landsgennemsnittet

Dølle

Dølle-drabet: Politiet efterlyser video-optagelser

Sport

Jessen foran kontraktudløb: - Jeg elsker at være i NFC

Guldborgsund

Børn slog alarm om naturbrand

Lokal nyt

Indsatsen nedjusteres, men det er stadig muligt at blive vaccineret mod covid-19

Lolland

Mindre brand ved sundhedscenter

Lolland

Tyverier fra utallige køretøjer

Sport

Lokal racerkører har taget spidsen i årets Super GT-serie

Guldborgsund

Hurtig indsats fra beboere hindrede brand i at sprede sig

Lolland

Dannebrogsfaner "uønsket" ved dronningebesøget

112

Unge drenge brød ind i fitnesscenter og begik hærværk

Sport

Elma lavede 21 mål i rekordsejr

Annonce
Guldborgsund

Godt vejr betyder flere gæster

Lolland

Ældreminister fik gode råd fra frontpersonale

112

Ubudne gæster kom med vin og kage

Erhverv

Poul Nyrup besøgte lærlinge på Femern-byggeplads

Lolland

Opholdssted rykker ind i nedlagt skole

Guldborgsund

Klimaaktivister foran sukkerfabrikken: Det er ikke raketvidenskab, det her

Lolland

Landsbyordninger truet af lukning

Lolland

Maribo Varmeværk skifter formand i utide

Annonce
Annonce