Annonce
Dronningebesøg

DRONNINGEN MODTAGET MED NIFOLDIGT LEVE

Dronningen var i hopla, da hun blev taget imod med flag og hurra-råb ved købmanden på Askø. Selv de firbenede var pyntet med Dannebrog i dagens anledning. Foto: Ingrid Riis
Hos Askø Købmandshandel var der nerver på til det sidste, da dronningen skulle ankomme. Men til sidst gik alt godt, og dronningen blev modtaget med højt hurra.

ASKØ: - Lad os give Hendes Majestæt Dronning Margrethe den anden af Danmark et nifoldigt længe leve!

Med den opfordring blev dronningen modtaget med hurra-råb af de mange fremmødte ved Askø Købmandshandel. Dronningen smilede og vinkede, inden hun med borgmester Holger Schou Rasmussen ved sin side gik ind i den lille købmandshandel.

Der blev råbt højt hurra for landets dronning, da hun ankom til købmandshandelen på Askø. Foto: Ingrid Riis

Her stod formand for bestyrelsen, Maria Michelle Konggård, klar sammen med bestyrelsesmedlemmerne næstformand Anette Ovesen, kasserer Eva Bay Madsen, Jeanette Lejrbølle, Rikke H. Baltzer og Britt Køhlert.

Annonce

Sidste øjeblik

Maria Michelle Konggård har tidligere serveret for dronningen som tjener ved en af majestætens fester, men det fjernede ikke nervøsiteten onsdag.

Blandt Haribo-slik, rødkål på glas, Nescafé og Pringles-rør havde dronning Margrethe fået plads i den til lejligheden indkøbte dronninge-stol hos Askø Købmandshandel, mens formand Maria Michelle Konggård fortalte om andelskøbmanden, som drives af 100 procent frivillig arbejdskraft. Foto: Ingrid Riis

- Jeg er bare så nervøs. Sommerfuglene flakser rundt i maven, og jeg har ikke sovet meget. Jeg kom direkte fra arbejde med færgen i går aftes klokken 18.30 og har siden ligget vandret, sagde Maria Michelle Konggård, som havde valgt en farvestrålende kjole til dagens anledning.

- Jeg ved jo, hvor glad hun er for farver.

Helt frem til dronningens ankomst blev de sidste ting bragt i orden i købmandshandlen. Få minutter før blev den røde løber tapet fast til rampen, så dronningen ikke kom til at snuble. Og pludselig om morgenen kom Maria i tanke om, at der var noget vigtigt, hun havde glemt.

Den røde løber skulle helst ikke løbe nogen steder, når dronningen trådte op på den, så den blev klistret fast i minutterne inden den royale ankomst. Foto: Ingrid Riis

- Vores alkoholbevilling blev lige klaret 10 minutter før, vi skulle åbne i dag. Jeg har måttet love kage til politiet, som var så søde at klare det for os, grinede formanden.

Annonce

Lokale varer

Hun havde også forberedt det, hun skulle fortælle dronningen om Askø Købmandshandel.

Mange var også stimlet sammen ved købmanden for at hilse dronningen velkommen med flag og hurra-råb. Foto: Anders Knudsen

- Jeg skal fortælle om butikkens historie som andelskøbmand, der drives 100 procent på frivillig basis af fastboende og sommerhusejere. Jeg fortæller hende også lidt om, at vi i høj grad prøver at føre lokale råvarer. Vi sælger rigtig meget af vores kød fra Saxenhøj og vores Lilleø-vin, fortalte hun.

- Jeg synes jo, at vi mærker en fantastisk opbakning fra vores lokalsamfund, som hjælper os, når vi har brug for det. Så hjælper vi også dem, forklarede hun.

Jeg synes jo, at vi mærker en fantastisk opbakning fra vores lokalsamfund, som hjælper os, når vi har brug for det. Så hjælper vi også dem.

Maria Michelle Konggård, formand for Askø Købmandshandel

Derfor kunne de fremmødte også købe og smage Lilleø-vinen fra en lille bod, købmanden havde sat ud på pladsen. På den måde fik alle interesserede smagt det, som dronningen kørte over og smagte få minutter efter i gårdbutikken på Lilleø.

Annonce

Dronningen klukkede

Da dronningen kom ind i butikken, bemærkede hun det store udvalg, den lille købmandshandel formår at have. Og selvom sommerfuglene stadig flaksede rundt i maven, formåede købmandshandelens formand at få dronningen til at kluk-le fornøjet.

Købmanden var åben, og det var da heldigt. Dronningen købte dog ikke lige noget med hjem, nu hun var der. Men butikken havde et flot salg på dagen. Foto: Ingrid Riis

- Jeg fortalte jo, at vi i købmanden holder mange arrangementer i vores gårdhave, som vi i daglig tale kalder KomBarDo, sådan sagt på rigtig drævent lollandsk. Det synes hun jo var meget morsomt, fortalte Maria Michelle Konggård efter besøget.

Annonce

Malurten i bægeret

Dronningen virkede meget interesseret, og købmandsformanden fik fortalt alt det, hun havde planlagt. Også de høje færgepriser fik lige et ord med på vejen.

- Ja, jeg sagde altså, som det var, at vi er lidt udfordret med færgepriserne. Det er en realitet, at bliver man ved med at sætte færgepriserne op, så kommer der færre turister til øerne, og så går det hårdt ud over vores købmandshandel. Det er allerede sket i år, forklarer hun.

Udenfor købmanden kunne alle smage på Lilleø-vinen, som dronningen snart skulle smage i gårdbutikken lidt derfra. Foto: Ingrid Riis

- Nu var Holger der jo (borgmester Holger Schou Rasmussen (S), red.), så jeg kunne lige så godt benytte mig af muligheden til at få det sagt ... så det gjorde jeg jo ... på en pæn måde. Det er bare så vigtigt for vores overlevelse, siger hun.

Nu var Holger der jo, så jeg kunne lige så godt benytte mig af muligheden til at få det sagt ... så det gjorde jeg jo ... på en pæn måde

Maria Michelle Konggård, formand for Askø Købmandshandel

- Men jeg lagde også vægt på det sammenhold og fællesskab på øen, der gør, at vi forhåbentlig kan bibeholde købmanden en del år endnu. Jeg synes, vi fik lagt vægt på, at købmanden er øens samlingspunkt, konkluderer hun.

Torsdag morgen klokken 06.30 er Maria og hendes familie taget tilbage med Askø-færgen. Jobbet på Sjælland skal passes efter nogle pressede dage. Men onsdag 31. august vil for altid blive husket.

- Det var en stor oplevelse. Det er kæmpe stort, at dronningen kommer forbi vores lille købmandshandel. Flere af politifolkene sagde, at de nok gerne ville komme tilbage og besøge øen om sommeren. Vi håber, at besøget her gør, at flere får øjnene op for vores lille perle og kommer over og besøger os. Så dronningen må da gerne komme forbi lidt oftere, griner Maria Michelle Konggård.

Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) og fru Karina var også med på turen. Borgmesteren var dagens vært og guidede dronningen rundt på turen. Foto: Ingrid Riis
Annonce
Annonce
Sparetider

19 GRADER INDENDØRS KAN SVÆKKE KONCENTRATIONEN

Annonce
Vejrt

MILD START PÅ UGEN AFLØSES AF TYPISK EFTERÅRSVEJR ONSDAG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

NY TILGANG FÅR FLERE TIL AT SLIPPE MISBRUG

Lolland

DET STÅR DER I PARTNERSKABSAFTALEN

Lolland

BORGMESTER: AFTALE MED INDENRIGSMINISTERIET ER IKKE DET PAPIR VÆRD, DEN ER SKREVET PÅ

Guldborgsund

JULEOPTOG KØRER DERUDAD - JULEBELYSNING I PIT

Lolland

STARTER BOKSETRÆNING TIL MENNESKER MED PARKINSONS SYGDOM

Guldborgsund

BROBYGNING MED FORENINGER HJÆLPER LEDIGE

Guldborgsund

- DE KAN VIRKELIG TAGE PIS PÅ ÉN

Lolland

- JEG FYLDER SELV OP PÅ HYLDERNE

Lolland

HVEM ER DEN STÆRKESTE?

Guldborgsund

- MAN KØRER IKKE BARE PÅ RUTINEN

Guldborgsund

- JEG ER BIDT AF EN GAL FÅREAVLER

Guldborgsund

FERIEKOLONI VIL PRODUCERE EGEN STRØM, MEN REGLER SPÆNDER BEN

Lolland

DELTE MENINGER OM LOLLANDSK LÆGESKIFTE

Annonce
Alkohol

ÅRETS ALKOHOLKAMPAGNE: DERFOR SKAL DU BLÆSE DEM ET STYKKE

112

NARKOBILIST DØMT - SLIPPER FOR YDERLIGERE FÆNGSEL

Lolland

FORENING PLAGET AF SERIEHÆRVÆRK

Guldborgsund

INTERNAT HAR BRUG FOR FLERE KATTEPLEJEFAMILIER

Lolland

BEDSTEMØDRE VIL HJÆLPE NÅR VERDEN GÅR I STÅ

Guldborgsund

DER RYGER MERE OVERSKUDSMAD I KURVEN END TIDLIGERE

Lolland

- JEG ER EN LILLE MAND, OG JEG VINDER IKKE

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE GIK NED I AARHUS

Annonce
Annonce