Annonce
Lolland

Kommune dropper omdiskuteret personalefest

Kun 80 medarbejdere fra Lolland kommunes 3.200 medarbejdere meldte sig til sommerfesten, der skulle afholdes på Whitsun-festivalen i Kristianssæde slotspark i pinsen. Arkivfoto: Anders Knudsen
Lolland Kommune har måttet droppe den omdiskuterede personalefest på Whitsun-festivalen. De få medarbejdere, der havde tilmeldt sig, får alligevel billetten betalt.

LOLLAND: Den meget omdiskuterede fest for medarbejderne, som Lolland Kommune ville holde på Whitsun-festivalen i Kristianssæde slotspark, er aflyst.

Men aflysningen skyldes ikke, at kommunaldirektør Thomas Knudsen har besindet sig efter den megen kritik, beslutningen om at holde personalefest ved den ene af de to store lokale musikfestivaller i pinsen, fik. Aflysningen skyldes slet og ret, at der ikke var interesse for arrangementet blandt medarbejderne.

"Desværre har interessen vist sig mindre, end håbet. Med 80 tilmeldte har vi valgt at aflyse arrangementet som personalearrangement", skriver kommunaldirektøren i et mailsvar til Folketidende, der har forespurgt på deltagelsen i årets personalefest.

Annonce

Han er ærgerlig over, at den nye ide til et anderledes medarbejderarrangement ikke fandt opbakning.

"Det er ærgerligt. Men det er jo risikoen, når man prøver noget nyt", skriver han.

Principielt forkert

Festen var omdrejningspunktet i en større diskussion på februarmødet i kommunens økonomi- og erhvervsudvalg, hvor der først var lagt op til, at udvalget skulle behandle sagen, men siden blev det ændret til, at den blot var "til orientering".

Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) sagde efter mødet, at festen var kommunaldirektørens og Hoved-MED's (medarbejdernes organisation, red.) ansvar, men at et enigt udvalg bakkede op om ideen.

Flere udvalgsmedlemmer var dog ikke helt enige i den udlægning. Flere pegede ifølge Folketidendes oplysninger på, at det var uheldigt at holde et personalearrangement, som kunne opfattes som indirekte støtte til Whitsun.

- Der er noget principielt forkert i at støtte et enkeltstående, kommercielt arrangement på den måde. Man har så ydermere lagt det på et tidspunkt, hvor mange ikke kan deltage. Jeg sad med fornemmelsen af: “Gør man det her for medarbejderne eller for Whitsun?", sagde gruppeformand i Venstre Tine Vinther Clausen til Folketidende.

Der er noget principielt forkert i at støtte et enkeltstående, kommercielt arrangement på den måde.

Tine Vinther Clausen, gruppeformand for Venstre i Lolland byråd

Kommunaldirektør Thomas Knudsen var dog af en anden mening.

- Vores formål har været at holde en sommerfest for vores medarbejdere, og Whitsun har så solgt det antal kuverter, vi havde brug for. Det er helt almindelige markedsvilkår, svarede han i februar, og pointerede, at Hoved-MED havde ytret ønske om at feste på Whitsun allerede i december.

Men Hoved-MEDs brændende ønske var åbenbart ikke i tråd med de øvrige medarbejderes.

"Vores analyse er, at den manglende opbakning skyldes dels, at placeringen i pinsen har kollideret med medarbejdernes private planer, og dels at formatet, hvor personalefesten har været en del af et større arrangement, ikke har været lige så attraktiv som tidligere personalefester, der har været lukkede arrangementer", skriver Thomas Knudsen til Folketidende.

Annonce

Får stadig billetten betalt

I så fald har Hoved-MED ikke haft den store føling med, hvad medarbejderne kunne tænke sig, for blot 80 medarbejdere - og ikke de 1000, man havde regnet med, har meldt sig til.

Løsningen bliver nu, at personalefesten bliver aflyst, men at de 80 medarbejdere, som har meldt sig til, stadig får deres indgangsbillet betalt af kommunen - en udgift på 50.000 kroner i forhold til de 700.000 kroner, der var sat af til de 1000 deltagere.

Medarbejderne i Lolland kommune får dog stadig en personalefest, melder Thomas Knudsen.

Der vil i god ro og orden blive arbejdet frem mod et nyt og mere traditionelt personalearrangement.

Thomas Knudsen, kommunaldirektør, Lolland Kommune

"Der vil i god ro og orden blive arbejdet frem mod et nyt og mere traditionelt personalearrangement. Hvornår dette bliver, er ikke aftalt", skriver han.

Annonce

Hoverer ikke

Hos Venstre mødes den aflyste personalefest også med ærgrelse.

- Min umiddelbare holdning er, at det er trist, at man er nået dertil. Og det er trist, at man fra start af ikke har været inde over og sikret sig, at det var det, medarbejderne virkelig ønskede. Jeg håber, det bliver muligt at holde en mere ren personalefest, som man så i Guldborgsund i lørdags, siger gruppeformand Tine Vinther Clausen (V).

Da avisen påpeger, at hun og andre kritikere fik ret i, at tidspunktet for personalefesten var dårligt planlagt i pinsen, svarer hun.

- Jeg har ikke behov for at hovere og sige "hvad sagde jeg". Jeg kunne godt have frygtet, at det her blev dyrere for kommunen, så jeg er bare glad for, at det ikke får andre økonomiske følger end de 50.000 kroner til billetter til de medarbejdere, som allerede har tilmeldt sig. De kan jo ikke gøre for, at der ikke var belæg for at holde en stor fest, så det er helt fair, at de får billetten, siger hun.

Gruppeformanden håber, at Whitsun nu søger om kommunal støtte, som den underskudsgaranti der er givet til Nakskov Open Air dagen før Whitsun.

Jeg er bare glad for, at det ikke får andre økonomiske følger end de 50.000 kroner til billetter til de medarbejdere, som allerede har tilmeldt sig.

Tine Vinther Clausen, gruppeformand for Venstre i Lolland byråd

Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) har ikke lyst til at forholde sig til den aflyste personalefest, der nu kommer til at koste kommunekassen 50.000 kroner, og Whitsun-festivalen endnu flere.

- Vi har fra politisk hold bakket op om sommerfesten, men vi har ikke haft indflydelse på, hvordan den skulle holdes. MED-udvalget har haft indflydelse på det. Så det er ikke mig, der har stået på den øverste skammel og sagt, at det skulle bare være på Whitsun, siger borgmesteren, der i øvrigt henviser til kommunaldirektør Thomas Knudsen.

Annonce
Juletid

DET ER STADIG MULIGT AT SKAFFE JULEANDEN

Annonce
Annonce
Guldborgsund

KRIG OG KLIMAKRISE ER EN DEL AF PRISBELØNNET LOLLIKS HVERDAG

Lolland

JULEHJÆLP: REKORD-DONATION TIL REKORDMANGE ANSØGERE

Guldborgsund

PRIVATSKOLE GODKENDT AF MINISTERIUM

Guldborgsund

AMBITIØS UDVIKLINGSPLAN ER KLAR FOR FÆRGEHAVN

Guldborgsund

MØD DRENGENE PÅ BRÆNDTE EGE

Håndbold

EM-MEDALJETAGERE STILLER OP I NÆSTVED, NÅR SÆSON GENOPTAGES

Lolland

HVEM SKAL VÆRE ÅRETS Ø 2023?

Lolland

HVORDAN SER FREMTIDENS SKOLE UD?

Lolland

- UDVIKLINGEN SKAL KUNNE LØFTE NAKSKOV SOM ET STED AT BO OG BESØGE

Sport

USKARPE NFH TABTE TIL ODENSE

Guldborgsund

UNDERBUKSER OG SUND SKEPSIS KAN BESKYTTE MOD IT-SVINDEL

Lolland

TILFREDSE TRODS MINDRE INDTJENING

Guldborgsund

FORENING HAR AMBITIONER FOR SÆRLIG MOTORSPORT

Guldborgsund

KOMMUNE GIVER LOV TIL NYT VANDVÆRK

Lolland

SHUBBER GAV KONCERT I 91-ÅRIGE ELSES STUE

Guldborgsund

72 NYE BOLIGER STÅR SNART KLAR

Annonce
Guldborgsund

NY PLAN FOR KOBBELSØLEJR

112

MYSTISK BRAND I REDSKABSKUR VED SKOLE

Guldborgsund

SYGEHUS: RS-VIRUS HAR RAMT TIDLIGERE I ÅR

Lolland

HER ARBEJDER MAN MED AT SKAFFE RENT DRIKKEVAND - TIL ALLE

Livsstil

LAN DIN EGEN JULESNAPS - DU KAN GODT NÅ DET

Guldborgsund

91-ÅRIG NYDER STADIG SIN AFTENWHISKY

Lolland

HER ER DER EKSTRA BEHOV FOR SALG AF KLEJNER

Annonce
Annonce