Annonce
Dølle

DØLLE-MARKEDET KAN VOKSE SIG ENDNU STØRRE

Det er det store parkeringsareal på den anden side af Sakskøbingvej, som fremover vil have endnu flere muligheder for at blive udnyttet til eventuelt nye formål hos både markedsbestyrelsen bag Døllefjelde Musse Marked og hos boldklubben DMI. Foto: Døllefjelde Musse Marked
Bestyrelsen bag Døllefjelde Musse Marked ønsker sig mere fleksibilitet i forhold til den fremtidige udnyttelse af de arealer, som hvert år danner grundlag for tusindvis af parkerede biler ved det store Døllefjelde Musse Marked - også kaldet Dølle.

DØLLEFJELDE: En mulighed for at være mere fleksibel i forhold til fremtidige "Dølle"-markeder.

Og til eventuelt også at skabe yderligere aktiviteter via boldklubben DMI.

Det er kort og godt årsagerne til, at bestyrelsen for Døllefjelde-Musse Marked nu ønsker en udvidelse af en lokalplan, som igen muliggør en udvidelse af arealer ud til Sakskøbingvej, som må anvendes til idræts- og markedsformål.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ikke, fordi vi har nogen konkrete planer her og nu om at udvide de årlige markedsaktiviteter. Man kan sige, at det er af ren og skær administrative årsager, at vi nu gerne vil have udvidet lokalplanen til også at dække vores område til markedet på den anden side af Sakskøbingvej, fortæller formand for bestyrelsen bag det store Døllefjelde Musse Marked Per Hansen.

Events og aktiviteter

Markedsformanden vil dog heller ikke udelukke, at der med en ændret lokalplan i fremtiden kan opstå særlige events eller slet og ret en udvidelse af aktiviteterne til den anden side af Sakskøbingvej i forbindelse med det store årlige marked, der i storebededagsferien har det med at tiltrække over 100.000 markedsgæster.

Principielt vil vi med den nye lokalplan kunne flytte markedspladsen og markedsaktiviteterne, som vi kender dem i dag, over på parkeringsarealerne.

Per Hansen, formand for bestyrelsen bag Døllefjelde Musse Marked

- Principielt vil vi med den nye lokalplan kunne flytte markedspladsen og markedsaktiviteterne, som vi kender dem i dag, over på parkeringsarealerne. Vi vil også fremover kunne lave enkelte tiltag eller ændringer til markedet og lægge dem på det store parkeringsareal. Men jeg vil gerne understrege, at det ikke er bevæggrunden for vores anmodning, fortæller Per Hansen og henviser her til et af de punkter på dagsordenen, som medlemmerne af Teknik, Klima og Miljøudvalget tidligere på ugen gennemgik på det seneste udvalgsmøde.

Her blev det på forhånd vurderet af den kommunale administration på området, at en udvidelse af arealet lagt ud til markedsaktiviteter og DMI´s aktiviteter både er lokalplanpligtigt og desuden kræver et kommuneplantillæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grønt lys fra udvalget

Efter behandling af udvalget lyder indstillingen til Økonomiudvalget og Byrådet nu, at der er grønt lys til at igangsætte udarbejdelsen af et kommuneplantillæg og en lokalplan for udvidelse af området til idræts- og markedsanlæg ved Døllefjelde-Musse.

Der gennemføres nu en forhøring, og der vil her være mulighed for at indsende kommentarer, idéer og forslag til Center for Teknik og Miljø i en to ugers periode. Det er i øvrigt den frivillige foreningsvirksomhed  Døllefjelde-Musse Samvirke, der siden 2016 officielt ejer grunden, hvor der nu ansøges om at udvide funktions-mulighederne til ikke kun at omfatte et kæmpestort parkeringsareal på den anden side af Sakskøbingvej i forhold til DMI's klubhus og fodboldbaner.

Næste store marked bliver i dagene fra 4. til 7. maj 2023, når der for 43. gang afvikles en ny udgave af landsdelens største fest.

  • Det er det store parkeringsareal på den anden side af Sakskøbingvej, som fremover vil have endnu flere muligheder for at blive udnyttet til eventuelt nye formål hos både markedsbestyrelsen bag Døllefjelde Musse Marked og hos boldklubben DMI. Foto: Døllefjelde Musse Marked
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan