Annonce
Lokal nyt

Efter flere års forhandlinger: Nu bliver der igen turistsejlads

Skibet, der får navnet Guldborgsund, er i øjeblikket på værft for at blive frisket lidt op. Blandt andet fjernes det rust, man ser øverst på stævnen. Foto: Allan Henning Hansen
I to sommermåneder stævner en ny sundfart ud på guidede ture.

NYKØBING: Til sommer kan turister og borgere opleve Nykøbing fra søsiden. De kan høre om Guldborgsunds særlige natur og Nykøbings lange historie formidlet af naturvejledere og museumsfolk, mens de i roligt tempo sejler op og ned ad sundet.

Ved en stor fælles indsats og temmelig meget tålmodighed er det lykkedes for Guldborgsund Kommune, Business Lolland-Falster, Visit Lolland-Falster, Nykøbing Falster Turistforening og Museum Lolland-Falster at søsætte Sundfarten, der fra 1. juli til 31. august dagligt vil sejle guidede ture på skibet "Guldborgsund".

Det er Museum Lolland-Falster, som skal drive Sundfarten. Ulla Schaltz, der er direktør for Museum Lolland-Falster, hilser initiativet velkommen som en ny platform for formidling.

Annonce

- Vi har en enestående fortælling om Guldborgsund og Nykøbing Falster, som vi brænder for at fortælle, og det kan vi nu gøre med en helt anden vinkel på byen, sundets historie og naturen set fra søsiden, siger Ulla Schaltz.

Spændende og nye oplevelser langs vores 600 kilometer lange kystlinje er en essentiel del af Lolland-Falster både for besøgende fra resten af Danmark og udlandet, men også for de mange lokale, som gerne vil være turister i vores egen smukke baghave.

Lindy Kjøller, udviklingschef, Business LF

Der bliver tale om programsatte standardture af en times varighed, hvor gæsterne ombord får fortællinger via en app eller audioguide skabt af museets medarbejdere. Der planlægges også længere aftenture, hvor museumsfolk og naturvejledere er med ombord, og der programsættes ture uden guidning, hvor man bare sejler og nyder sundet, ligesom der tilbydes pakketure, som virksomheder og private selv kan tilrettelægge.

Liv på vandet og på havnen

Guldborgsund Kommune støtter Sundfarten med 400.000 kroner, og udvalgsformand for Landdistrikter, Kultur og Fritid, Ole K. Larsen (V), ser frem til, at tursejladsen sættes i gang.

- Vi er rigtig glade for at kunne bidrage til både at skabe liv på vandet og på havnen og give turister og lokale borgere en unik kulturhistorisk oplevelse. Det er tiltag som dette, der er med til at styrke Lolland-Falster som attraktiv destination både for turister og for kommende tilflyttere, siger Ole K. Larsen.

Vi har gennem en årrække arbejdet på at få genoptaget sejlads med turister på Guldborgsund, som sidst blev besejlet tilbage i 1990’erne. Nu kan vi endelig igen invitere turister ud på vores smukke sund, og det ser jeg frem til.

Birgitt Bjerre, formand, Nykøbing F. Turistforening

Også Business Lolland-Falster og Visit Lolland-Falster er glade for, at de med Sundfarten kan tilbyde turisterne en helt ny oplevelse.

- Spændende og nye oplevelser langs vores 600 kilometer lange kystlinje er en essentiel del af Lolland-Falster både for besøgende fra resten af Danmark og udlandet, men også for de mange lokale, som gerne vil være turister i vores egen smukke baghave. Derfor er jeg utrolig stolt over, at et godt samarbejde gør, at sommerens gæster får endnu en særlig mulighed for at opleve vores rige kultur og natur, siger udviklingschef i Visit Lolland-Falster, Lindy Kjøller.

Annonce

Gammel drøm

For Nykøbing Turistforening er det en gammel drøm, der går i opfyldelse, fortæller formand Birgitt Bjerre. Hun har ydet en stor indsats for at skaffe sponsorer til Sundfarten.

Hvad kan man på båden?

Guldborgsund har plads til 32 passagerer. 

Billetter kan købes fra den 18. maj på Museum Lolland-Falsters hjemmeside, hvor sejlplanen også fremgår. 

En standardtur koster 125 kroner for voksne og 80 kroner for børn under 12 år. De lange ture koster 250 kroner for voksne og 150 kroner for børn under 12 år. Der ydes 10 procent rabat til grupper over 20 personer. Hele båden kan lejes for 7.200 kroner for en 2-timerstur og 3.600 kroner for én time.

Sundfarten tilbyder tre sponsorpakker til 5.000 kroner, 10.000 kroner og 25.000 kroner, som indeholder synlighed, gratis billetter og favorable rabatter.

- Vi har gennem en årrække arbejdet på at få genoptaget sejlads med turister på Guldborgsund, som sidst blev besejlet tilbage i 1990’erne. Nu kan vi endelig igen invitere turister ud på vores smukke sund, og det ser jeg frem til, siger Birgitt Bjerre.

Vi har en enestående fortælling om Guldborgsund og Nykøbing Falster, som vi brænder for at fortælle, og det kan vi nu gøre med en helt anden vinkel på byen, sundets historie og naturen set fra søsiden.

Ulla Schaltz, direktør, Museum Lolland-Falster

Det er skibsfører Allan Henning Hansen fra Nautisk Multiservice i Hunseby, som sejler de daglige ture i sin gamle fiskekutter. Den er på værft for at blive shinet op og får til lejligheden navnet Guldborgsund. Afgang sker fra lystbådehavnen i Nykøbing.

- Jeg glæder mig til at sejle rundt med en masse hyggelige mennesker og give dem nogle gode oplevelser, siger Allan Henning Hansen.

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Folketidende Podcast: De lokale hjælper ukrainerne, fordi de slet ikke kan lade være

Annonce
Guldborgsund

Indbrud i biler fra kommunen

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

Hel by skal have nye gadelamper

Erhverv

Øernes Revision overtager Revisionscentralen

Guldborgsund

Kommunale byggeprojekter udskydes: Vi følger prisudviklingen tæt

Lolland

Lollandske sportsforeninger oplever fortsat medlemsflugt

Lolland

Netværk føler sig sat udenfor døren

Guldborgsund

Boligselskab udskyder renoveringer for op mod 300 millioner kroner

112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

112

Bølge af indbrud i biler fortsætter

Annonce
Indland

Lægeformand: 1500 ekstra kolleger vil løse mangel i yderområder

Guldborgsund

Sagde ja til at afløse Lisbet Dahl: Pernille Schrøder fik fem dage til at lære en hel revy

Indland

Sundhedsaftale sikrer op til 25 nærhospitaler og mere almen praksis

Lolland

Beboer afværgede brand

Lolland

Kongelig sommerballet på havnekaj

Vejret

Efter to sommerdage trækker køligere luft ind over landet

Lolland

Så sin bil forlade indkørslen

Guldborgsund

20 år med hospitalsklovnen Karla: Hun gør en stor forskel

Annonce
Annonce