Annonce
Guldborgsund

EFTER OTTE TIMER PÅ SKADESTUEN KØRTE MORTEN HJEM UDEN AT HAVE SET EN LÆGE

Kombinationen af ferieafvikling hos personalet og ekstraordinært meget sygdom blandt patienterne skabte en travl torsdag på sygehuset. Foto: Anders Knudsen
Også på Nykøbing F. Sygehus holder personalet sommerferie. Kombineret med ekstraordinært mange patienter gav det en hektisk torsdag, hvor et antal tilskadekommende ventede forgæves på at se en læge.

NYKØBING: Torsdag blev en overordentlig travl dag for personalet på Nykøbing F. Sygehus og en varm dag for de patienter, der ventede i skadestuens venteværelse.

Blandt andet for Morten K. Laugesen, der kørte fra det sydlige Lolland til sygehuset med en skadet finger. Han havde forinden aftalt besøget med lægevagten og var fremme klokken 18.00. Efter halvanden time fandt han ud af, at lægevagten ikke havde fået registreret, at han skulle tilses.

Så klokken 19.30 kom han ind til en sygeplejerske, fik en stivkrampevaccination og besked på at finde en plads i venteværelset, da hun gerne ville have en læge ind over. Her sad cirka seks andre personer. Blandt andet en ung mand, der ifølge Morten K. Laugesen havde ventet i 12 timer efter en bilulykke.

Annonce

Men da klokken blev to natten til fredag meddelte en sygeplejerske, at den ene læge, der var på vagt på hele sygehuset, ikke nåede at konsultere de ventende på skadestuen. I stedet fik han hjælp til at lappe fingeren nødtørftigt sammen.

Beskeden om at der ikke ville komme en læge alligevel, skulle de have haft tidligere, og det er super beklageligt.

Peder Gunnar Fabricius, lægefaglig vicedirektør, Nykøbing F. Sygehus

Og det var en ekstraordinært travl torsdag med en kombination af et større indtag af patienter end ellers og et mandefald på personalesiden, forklarer Peder Gunnar Fabricius, lægefaglig vicedirektør på Nykøbing F. Sygehus.

For helt grundlæggende holder sygehuspersonalet ferie i øjeblikket ligesom mange andre. Det akutte fremmøde er dog uændret, så det, sygehusledelsen skærer ned på i sommerperioden, er planlagte aftaler.

- Men torsdag var der ekstraordinært meget sygdom på patientsiden. Derfor var supervisorfunktionen på skadestuen fjernet. Det er en funktion, som bemandes af en erfaren læge, der hjælper med at sikre, at patienterne får hjælp på et højt nok niveau, og strammer det til, så hjælper supervisoren også selv til, forklarer Peder Gunnar Fabricius.

For ikke så længe siden kiggede vi på, hvor lang tid patienter normalt venter på at blive tilset på akutafdelingen. Og i gennemsnit er det tre timer. På enkelte dage kan det være mere eller mindre, men gennemsnittet er tre timer.

Peder Gunnar Fabricius, lægefaglig vicedirektør, Nykøbing F. Sygehus

Han understreger, at patienterne i venteværelset var grundigt tilset og vurderet så hurtigt som muligt efter ankomst. De akutte og slemt tilredte personer var derfor kommet hurtigt ind, imens de, der sad tilbage, var vurderet til ikke at være helt så akutte.

- Men beskeden om at der ikke ville komme en læge alligevel, skulle de have haft tidligere, og det er super beklageligt, siger han.

Presset sundhedssystem

Han tilføjer, at situationen torsdag ikke er et generelt problem.

- For ikke så længe siden kiggede vi på, hvor lang tid patienter normalt venter på at blive tilset på akutafdelingen. Og i gennemsnit er det tre timer. På enkelte dage kan det være mere eller mindre, men gennemsnittet er tre timer.

Morten K. Laugesen tilføjer, at han ikke for alvor var bekymret for sin finger. Han havde tøvet med overhovedet at tage på sygehuset og var i virkeligheden mere bekymret for den unge mand, der ventede efter en bilulykke.

Derudover bebrejder han i højere grad det politiske system frem for sygehuset for at skabe et sygehussystem, der er så presset i ferieperioder.

Annonce
Annonce
Guldborgsund

350 STILLEDE TIL START: CYKLER FOR MILLIONER RULLEDE FALSTER RUNDT

Annonce
Femø Jazz Festival

PUNKTUM FOR I ÅR - DATOEN ER SAT FOR NÆSTE ÅRS FEMØ JAZZ

Annonce
Forsiden netop nu
Lokal nyt

SKOLEELEVERNE KAN FORVENTE TØRSKOET OG SOLRIG SKOLESTART

Guldborgsund

EJER AF UDPINT BYGNING: - PÅ SIGT KUNNE VI GODT FINDE PÅ AT RENOVERE DET

Lolland

FJORDDAGE MED DET VILDESTE PROGRAM NOGENSINDE

Guldborgsund

FÆLLESKØKKENET DRØMMER OM AT HJÆLPE LOKALE PRODUCENTER VIDERE

Lolland

BORGMESTERVIKAR MED KONTOR I BAGHAVEN

Sport

ANFØRER DUMMEDE SIG I NFC-NEDERLAG

Guldborgsund

TIDLIGERE HOSPITAL SAT TIL SALG

Guldborgsund

SEJLERFORMAND: KOMMUNEN VIRKER TIL AT HAVE IS I MAVEN

Lolland

SKAL SKABE LIV OG GLÆDE FOR ENSOMME KRÆFTRAMTE

Lolland

FULDT HUS PÅ IDRÆTSEFTERSKOLE: HESTE OG 196 ELEVER ER KLAR

Guldborgsund

VIL KLIMASIKRE HAVNEFRONT MED RØDT PLANKEVÆRK

Lolland

SKOLERS STØRSTE ØNSKE: ET ÅR UDEN CORONA-RESTRIKTIONER

Sport

CLAUS JENSEN FRYGTER IKKE VEJLE

Annonce
Guldborgsund

CAFETERIA GENÅBNER SOM RESTAURANT

Guldborgsund

ÅBNE KIRKER ER POPULÆRE: TURISTERNE MYLDRER IND

Istid

DOMMEN ER AFSAGT: TAG TIL MARIELYST ELLER MARIBO FOR AT FÅ DEN BEDSTE IS

Guldborgsund

EFTER OTTE TIMER PÅ SKADESTUEN KØRTE MORTEN HJEM UDEN AT HAVE SET EN LÆGE

Skolestart

POLITIET HOLDER ØJE VED SKOLERNE: - PAS PÅ DE NYE I TRAFIKKEN

Guldborgsund

REGNVAND PLAGER SOMMERHUSEJER: NÅR VAND SKILLER VANDENE

Erhverv

OVERBEVIST OM, AT MEDARBEJDERE FLYTTER MED TIL TREKRONER

Guldborgsund

LOKAL FOLKETINGS-KANDIDAT: - VI STÅR 100 PROCENT FAST PÅ AT VÆLTE REGERINGEN

Annonce
Annonce