Annonce
Lolland

Egnsteater får sin kammertjener

Prøverne er gået i gang til "Harry og kammertjeneren", som har premiere 24. februar. Forestillingen spiller 16 gange til frem mod midten af marts, hvis ellers man kan holde coronaen væk. Foto: NørregadeTeatret

Teatrets skuespillere har fundet manuskripterne frem.

MARIBO Nervøsiteten hang i luften på NørregadeTeatret, da Danmark lukkede ned for større forsamlinger i december sidste år. Skulle egnsteatret endnu engang begynde et nyt år med massive aflysninger, og ville det betyde, at årets første store forestilling helt måtte aflyses?

Så galt er det heldigvis ikke gået denne gang. Kulturlivet stod denne gang først til lempelser i restriktionerne, og søndag kunne skuespillerne finde manuskripterne frem og begynde prøverne på "Harry og kammertjeneren".

- Vi er i fuld gang, og heldigvis har vi haft mulighed for også at gå at forberede os med at bygge på scenen, selv om der har været lukket ned, siger den glade teaterchef, Frank Rubæk.

Forestillingen er baseret på den folkekære danske film af samme navn og byder på skønne sange af Ida og Bent From til Bent Fabricius-Bjerres melodier. Egnsteatret stiller med et særdeles stærkt hold, som mange vil nikke genkendende til fra revyscenerne.

Blandt de medvirkende er Flemming Krøll, Jan Schou, Rasmus Krogsgaard, Pernille Schrøder og Torben Zeller. Teaterdirektøren er også selv på scenen og får følgeskab af Charlotte Amalie Kehlet, som det trofaste publikum kunne opleve som en af døtrene i "Jernbanebørnene" i 2017.

Teaterchef Frank Rubæk glæder sig over, at NørregadeTeatret atter kan åbne. Dermed kan der atter blive fyldt op på de røde stolesæder i det gamle elværk, som ellers har måttet stå tomme i januar. Foto: Claus Hansen

Vil helst ikke aflyse

På egnsteatret kører man med en politik om at være så forsigtig som muligt i forhold til smitten ude i samfundet. Det betyder, at alle medvirkende opfordres til vaccination og jævnlige test.

- Vi kan ikke stille krav, men alternativet er, at vi slet ikke kan spille noget, fordi der kan spredes smitte, men vi kan selvfølgelig ikke udstede garantier, om at vi går coronafri gennem spilleperioden, men vi vil gøre alt for, at vi slipper for aflysninger, siger Frank Rubæk.

Ud over at skulle tænke på en masse folk bag scenen vil der også være masser af publikum, som skal ledes sikkert gennem coronatiden. Hvordan det bliver, ved teaterchefen dog ikke, og belært af tidligere tider begynder han ikke at planlægge en masse retningslinjer tidligt i forløbet.

- Her er det ingen god idé at forsøge at være på forkant med myndighedernes udmeldinger, for vi kan nå at få nye restriktioner flere gange inden premieren.

Efteråret viste dog, at publikum er blevet gode til både at bruge mundbind og coronapas, så det gør ikke Frank Rubæk urolig.

- Vi har kun oplevet vores gæster som meget tålmodige og opmærksomme, siger han.

Nu skal de bare erobres tilbage i teatret. Da "Harry og kammertjeneren" blev budt ud i forbindelse med årets program, var der en god interesse for forestillingen.

- Forsalget gør, at vi allerede ligger lunt i svinget, men vi må også sige, at fra landet lukkede midt i december, er der ikke blevet solgt en eneste billet, forklarer teaterdirektøren.

Han er dog sikker på, at det er en af den slags forestillinger, som det trofaste publikum i NørregadeTeatret har ventet på, og som de gerne vil se.

- Generelt ser det rigtig godt ud allerede, og vi glæder os til at kunne spille for publikum igen, siger Frank Rubæk.

Læs også artiklen "Programmet er på plads" fra tirsdagens Folketidende.

Annonce
Annonce
Femern

Nyt supermarked kan blive lokal købmands redning

Annonce
Guldborgsund

Stemmer man ja eller nej, hvis man er i tvivl?

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

LIVE: Nykøbing FC - AC Horsens

Lolland

Tak for kaffe - varmeregningen stiger med 83 procent på plejehjem

Guldborgsund

Formand jubler over lave ledighedstal: Endelig er vi på landsgennemsnittet

Dølle

Dølle-drabet: Politiet efterlyser video-optagelser

Sport

Jessen foran kontraktudløb: - Jeg elsker at være i NFC

Guldborgsund

Børn slog alarm om naturbrand

Lokal nyt

Indsatsen nedjusteres, men det er stadig muligt at blive vaccineret mod covid-19

Lolland

Mindre brand ved sundhedscenter

Lolland

Tyverier fra utallige køretøjer

Sport

Lokal racerkører har taget spidsen i årets Super GT-serie

Guldborgsund

Hurtig indsats fra beboere hindrede brand i at sprede sig

Lolland

Dannebrogsfaner "uønsket" ved dronningebesøget

112

Unge drenge brød ind i fitnesscenter og begik hærværk

Annonce
Sport

Elma lavede 21 mål i rekordsejr

Guldborgsund

Godt vejr betyder flere gæster

Lolland

Ældreminister fik gode råd fra frontpersonale

112

Ubudne gæster kom med vin og kage

Erhverv

Poul Nyrup besøgte lærlinge på Femern-byggeplads

Lolland

Opholdssted rykker ind i nedlagt skole

Guldborgsund

Klimaaktivister foran sukkerfabrikken: Det er ikke raketvidenskab, det her

Lolland

Landsbyordninger truet af lukning

Annonce
Annonce