Annonce
Sport

EKSPLOSIVT DBU PRESSEMØDE: - RACISME OG HYKLERI

Jesper Møller tog bladet fra munden og sagde - meget bestemt - at Danmark ikke vil støtte et genvalg af Gianni Infantino. Foto: Mads Claus Rasmussen
DBU's formand var klar i spyttet til pressemøde i Qatar, hvor han blandt andet udtalte, at Danmark ikke vil støtte FIFA-formanden Gianni Infantino til genvalg.

QATAR: Det var et pressemøde, der bød på alt fra en grådkvalt sportsdirektør i Peter Møller, en kontant administrerende direktør i Jakob Jensen og nogle eksplosive og bestemte udtalelser fra formand Jesper Møller.

DBU tog i dag bladet fra munden i en uge, hvor der er blevet sendt hårde ord mod DBU's håndtering af Qatars værdier, såsom sanktioneringen af spillere, der bærer "One Love" armbåndet.

- FIFA ser armbindet som noget politisk, det gør vi ikke. Alle skal have ret til at elske alle - det synes vi ikke er politisk. Vi var overraskede over, at FIFA ikke havde det samme synspunkt. De fortæller England på dagen, de skal spille, at Harry Kane som minimum får gult kort, hvis han tager One Love armbindet på, siger Jakob Jensen, adm. direktør i DBU.

Annonce

FIFA har vist, hvor de står - med bøllemetoder

Peter Møller

Også borgmester i Guldborgssund Kommune, Simon Hansen, har revset DBU for deres håndtering og manglende kommunikation på området, skrev han i går.  "Vattede" kaldte han blandt andet det officielle Danmark og truede med at opsige det økonomiske samarbejde med DBU i kommunen, skulle forbundet støtte et genvalg af Infantino.

Men lige den del behøver han ikke bekymre sig om længere efter pressemødet.

- Det er den syvende VM-slutrunde, og det er uacceptabelt, hvad vi oplever. Racisme, hykleri, men at bringe vores spillere i den situation så kort før en kamp, at de ikke kan bruge et armbånd. Det er dybt kritisabelt, siger formand Jesper Møller.

- Vi har en præsidentvalg næste gang i Rwanda, hvor der er 211 lande i FIFA, og jeg forstår at den nuværende præsident har støtteerklæringer fra 207 lande. Danmark er ikke et af de lande, og det bliver vi heller ikke, siger formanden.

-Det er den syvende VM-slutrunde, jeg er en del af, og det er uacceptabelt, hvad vi oplever. Racisme, hykleri, men at bringe vores spillere i den situation så kort før en kamp, at de ikke kan bruge et armbånd. Det er dybt kritisabelt, siger han.

- Der arbejdes på et juridisk niveau, og så venter vi på en politisk afklaring. Jeg er ikke tilfreds med at blive kaldt racist eller hykler. Det er helt uacceptabelt. Det her gav jeg til kende overfor Infantino. Vi havde en meningsudvikling om det, og vi er ikke enige. Helle Thorning var også enig med mig til mødet, siger formanden.

- Vi ville ikke bringe spillerne i en situation, hvor de ikke havde optimale vilkår. De skal lade vores spillere være i fred, ellers så bliver vi vrede. Og det er vi nu, siger han.

Peter Møller blev en smule rørstrømsk, som pressemødet skred frem og sagde - tydeligt berørt - følgende, hvor han også beskyldte FIFA for at bruge "bøllemetoder".

- Der har været flere eksempler på, at folk bliver afvist i døren fordi de bærer symboler på ligestilling - inklusiv armbindet, siger han.

- FIFA truer spillerne med karantæner eller det, der er værre. Det er uhørt. Bare det at man ikke kan få et klart svar om, hvad konsekvenserne er, viser hvor vanvittigt, det er. Jeg bakker op om ikke at stemme på Infantino, siger han.

Den tidligere landsholdsspiller sagde afslutningsvis, at det var rigtigt hårdt for ham og de andre i forbundet at gennemgå de ting, der foregår.

Annonce
Erhverv

SKOLE RAMT AF MILLION-UNDERSKUD: FARVEL TIL 14 MEDARBEJDERE

Annonce
Annonce
112

KNALLERTKØRER FORSVANDT EFTER SAMMENSTØD

Indland

MUSIKEREN HUGO HELMIG ER DØD, 24 ÅR

Lokal nyt

TURPAL HAR FÅET SVAR

Håndbold

NFH PÅ JAGT EFTER NY POLMAN

Lolland

STARTER VINDMØLLESAG OM IGEN

112

RØG FRA PILLEFYR SATTE BRANDFOLK I ARBEJDE

112

TO MÆND SIGTET FOR SERIE AF BUTIKSTYVERIER

Lolland

SPAREDE ALT FOR MANGE PENGE

Lokal nyt

SÅDAN TØRRER DU TØJ TIL VINTER

Lolland

HOLGER SCHOUS KRAV FÅR OPBAKNING FRA FREDERIKSBERG

Indland

CORONA HAR FÅET FLERE AF SAMFUNDETS SVAGESTE TIL AT MISTRIVES

Vejr

DMI VARSLER KEDELIG WEEKEND MED SKYDÆKKE OG GLATTE VEJE

Lokal nyt

STADIG ET UDSAT BOLIGOMRÅDE

Guldborgsund

MALERI PÅ VEJ UD AF LANDET - NU VIL FUGLSANG HAVE PUBLIKUMS HJÆLP TIL AT KØBE DET

Guldborgsund

VÆR PÅ VAGT: SPILMISBRUG KAN STARTE TIDLIGT

Lokal nyt

NYE PENSIONSREGLER FRA NÆSTE ÅR: DET BETYDER DET FOR DIG

Annonce
Lolland

MØD MANDEN DER SKABTE EN HELT NY VALUTA

Varmestrid

FRIFINDELSE AF MARIBO VARMEVÆRK ANKET

Lokal nyt

SKIFTER DE ANDEBY UD MED LOLLAND-FALSTER?

112

SIGTET FOR FIELD'S-SKYDERI BLIVER FRIVILLIGT BAG TREMMER

Musik

Julekoncert på Fuglsang

Lokal nyt

SKADEDYR LUKKER BUTIK PÅ STOR TANKSTATION

Lokal nyt

HØJESTERET: EKSBANKDIREKTØR SKAL BETALE 231 MILLIONER

Annonce
Annonce