Annonce
Guldborgsund

EL-AFTALER HOLDER LEJESTIGNINGER NEDE

I eksempelvis Nykøbing F. Boligselskabs afdeling på Holger Brodthagensvej kommer der slet ikke huslejestigninger næste år. Foto: Hans Gandrup.
Omkostninger stiger, og der vil være lejestigninger næste år i flere almene boliger i byen. Men næppe voldsomme. Og mange lejere slipper helt uden stigning.

NYKØBING: Beboerne i de fleste af cirka 4.000 lokale almene boliger ser ud til at slippe uden voldsomme stigninger i huslejen næste år.

Og for mange beboere for eksempel i størstedelen af afdelingerne i det største Nykøbing F. Boligselskab bliver der slet ingen forhøjelser næste år. Det gælder 21 af selskabets 31 afdelinger.

I lejlighederne på Gedservej og Lindevænget/Vendsysselvej kommer der heller ikke lejestigninger næste år. Og så er beboerne i de to afdelinger i øvrigt koblet på boligselskabets fastpris-aftale på el, så beboerne slipper også for heftige prisstigninger på den private elektricitet frem til udgangen af 2023. Foto: Ingrid Riis

Hvad facit ellers præcist bliver i de tre store boligselskaber Nykøbing F. Boligselskab, Vendersbo/Domea og Fjordparken er det stadig for tidligt at sige.

Annonce

I øjeblikket er man i gang med budgetmøder i de enkelte afdelinger i alle selskaber.

Men den overordnede melding er altså forholdsvis fredsommelig. Selv om omkostningerne stiger overalt.

Renovation

Der er også fortsat usikkerhed om udgifter eksempelvis til renovation, hvor der skal sorteres mere næste år. Men hvad det konkret kommer til at koste, ved man ikke.

- Vi ved faktisk ikke, hvordan det hele skal ordnes rent praktisk og heller ikke økonomien. Det skaber selvfølgelig en vis usikkerhed, siger direktør Anita Ulrik Sørensen fra Fjordparken.

Usikkerhed for næste år har Fjordparken til gengæld ikke, når det handler om elektricitet til fællesformål.

Boligselskabet har indgået en fastprisaftale på el, som løber frem til udgangen af 2023.

- Uden den ville vi få klart højere lejestigninger, end vi nu lægger op til, siger direktør Anita Ulrik Sørensen, Fjordparken.

I Nykøbing F. Boligselskab med omkring 2.000 lejemål har man også en fastprisaftale frem til udgangen af næste år.

For begge selskabers vedkommende betyder det, at el-prisen til belysning, vaskerum, trappeopgange med mere ligger fast også i 2023. Som prisniveauet er lige nu, er prisen cirka en tredjedel af den, man ellers skulle have betalt.

I Vendersbo med godt 1.500 lejemål har man en fastpris-aftale for halvdelen og variabel pris for resten.

Annonce

Besparelser

For alle boligselskaber gælder, at man uanset aftalernes art løbende arbejder på at begrænse el-forbruget.

I flere afdelinger ligger lejen i dag lavere end for 10 år siden.

Lis Bentin, direktør Nykøbing F. Boligselskab

- Det private forbrug for vores beboere stiger jo for de flestes vedkommende kraftigt i pris. Så vi skal fortsætte og intensivere vores el-besparelser for at holde fællesudgifterne nede, fastslår kundechef Birgitte Werngreen-Nielsen, Vendersbo.

- Jeg kan ikke sige endnu, hvor vi præcist ender med lejereguleringer for 2023. Vi arbejder med budgetterne, og vi kan se, der skal afsættes flere penge. Men vores lejere har jo - som alle andre - stigende udgifter til mad, transport med mere, så i afdelingsbestyrelserne arbejder man selvfølgelig hårdt på at begrænse eventuelle lejereguleringer, siger Birgitte Werngreen-Nielsen.

Annonce

Billigere leje

I Nykøbing F. Boligselskab kan direktør Lis Bentin som nævnt konstatere, at 21 af 31 afdelinger fastholder lejen næste år.

- Vi er i den situation, at en række afdelinger også i kroner og ører ligger lavere end for 10 år siden. Vi har i en årrække haft meget fokus på omkostningerne i alle afdelinger, og ikke mindst takket være uhyre dedikerede og flittige medarbejdere har vi kunnet holde udgifterne nede år for år. Det er en løbende effektivisering, siger hun.

- I den nuværende situation er vi heldigvis også sådan stillet, at der i en række afdelinger er et opsamlet resultat, som kan deles ud over de kommende tre år og medvirke til at holde lejeniveauet nede. For 10 af vores afdelinger bliver der reguleringer næste år - men dog med meget begrænsede lejestigninger, forklarer Lis Bentin.

Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce