Annonce
Lolland

ER VED AT NÅ LOFT OVER ANTAL ELEVER

Den internationale skole i Maribo blev indviet af blandt andet kronprinsesse Mary 24. august sidste år. Arkivfoto: Claus Hansen
Lolland Kommunes Børne- og skoleudvalg har drøftet mulige løsninger.

MARIBO: Den internationale skole i Maribo, der kunne åbne dørene for de første elever ved skolestarten i august sidste år, har det seneste skoleår har vokseværk. Der er tale om vokseværk i sådan en grad, at Lolland Kommunes Børne- og skoleudvalg på seneste udvalgsmøde derfor måtte drøfte muligheder for udvidelse af skolen.

- Det er en succes, der er blevet stor langt hurtigere, end vi havde turdet håbe på. Vi har stor søgning på skolen og flere og flere udenlandske familier, der kommer til området og arbejder. Og vi har danske børn, der står på venteliste, fortæller Thomas Østergaard, der er formand for Børne- og skoleudvalget.

Vi vil være frygteligt kede af, hvis vi skulle stå i en situation, hvor der flytter familier hertil, og vi så ikke har plads til deres børn.

Thomas Østergaard, formand for Børne- og skoleudvalget

Pr. maj måned i år har skolen 67 elever, men det tal stiger til 88 ved næste skoleår i august med en forventning om, at det tal kan stige til yderligere 96. Med så mange elever nærmer skolen sig grænsen på de 100 elever, man har plads til i de nuværende rammer.

Annonce

- Hvis vi skulle have nogle panderynker, så er det lidt i forhold til, om vi kan følge med successen rent pladsmæssigt, og hvis den bliver større end de 100 elever, vi har fastlagt, er der også noget økonomi indblandet. Men er nødt til at sige, at det er problemer til den positive side. Og det er også fantastisk som politiker i Lolland Kommune, at man kan få lov til at slås med nogle positive udfordringer, fortæller Thomas Østergaard.

Blander målgrupper

Skolen arbejder med et split på 40 procent danske elever og 60 procent udenlandske.

- Det er rigtigt vigtigt, at vi på den internationale skole får blandet de to målgrupper. Men vi har måttet sætte i bero at tage flere danske børn ind, fordi vi vil være sikker på, at kunne tage de udenlandske børn ind, som måtte komme med deres forældre til vores landsdel på grund af forældrenes arbejdssituation, fortæller Thomas Østergaard og uddyber:

- Vi synes det er vigtigt, at når der kommer nye udenlandske familier til vores landsdel, fordi far og mor skal arbejde i vores landsdel og måske endda ligefrem bosætter sig her, hvilket er en stor del, så er det også vigtigt, at vi har et skoletilbud. Til udlændinge er det Den internationale skole, vi har som tilbud til de her børn. Så vi vil være frygteligt kede af, hvis vi skulle stå i en situation, hvor der flytter familier hertil, og vi så ikke har plads til deres børn, fortæller Thomas Østergaard.

Ved den kommende skolestart i august forventer man på den internationale skole at have 96 elever, hvilket er meget tæt på nuværende elevloft på 100 elever. Arkivfoto: Jan Knudsen
Annonce

Mulige løsninger

Da man i øjeblikket nærmer sig grænsen for, hvor mange elever, der er plads til på skolen, er man begyndt at tænke i mulige løsninger. De mulige løsninger vil man dog først have på plads på den anden side af sommerferien.

- Vi skal i hvert fald have kigget os om i forhold til, hvordan vi løser nogle kvadratmetermæssige problemer. Det har vi sat lidt i proces ved at sætte administrationen til at kigge på, om vi kan løse problemet der, hvor vi er i dag, eller skal vi ud og se på nye lokaliteter. Vi har ikke nået det 100 procent endnu, men vi kan godt se, hvad det bærer hen imod, fortæller Thomas Østergaard, og fortsætter:

- Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at Den internationale skole skal flyttes fra Maribo. På den måde ligger den perfekt. Det er også et ønske fra de virksomheder, som ligger omkring Femern, at det bliver Maribo, fordi en del af forældrene er bosiddende omkring Midtlolland.

Annonce

Egen SFO?

I forbindelse med snakken om udvidelse af skolen er det også med i planerne at lade Den internationale skole have sin egen SFO.

- Hvis der kommer mange elever til, selvfølgelig i den alder, hvor en SFO er relevant, som jo typisk er indskolingen, så er det med i overvejelserne, om vi skal have vores egen SFO. Men det er en del af en større proces. For kan vi så være der, hvor vi er, hvis vi også skal have SFO, fortæller Thomas Østergaard, og fortsætter:

- Pt. går de ud til Blæsenborgskolen, og det går da, men der er jo et pænt stykke vej.

Annonce
Annonce
112

SIGTET EFTER BRAND

Annonce
Lolland

PØLSESNAK OM KRYDDERIER OG MEDISTER

Annonce
Forsiden netop nu
Lotto

LOKAL LOTTOMILLINÆR

Badevand

TARMBAKTERIER I VANDET VED BADEANSTALT

Strejke

SAS: PILOTSTREJKE RAMMER OMTRENT 30.000 REJSENDE PER DAG

Lolland

HUN HAR VÆRET DØD I 200 ÅR - ALLIGEVEL FORTJENER HUN LIGTOG GENNEM SKOVEN

Beach Walk

FORBEREDELSERNE I FULD GANG

Field's

LOKAL MOR OG DATTER MIDT I SKUDDRAMA I FIELD'S

Filed's

BIOGRAFER HOLDER LUKKET GRUNDET SKYDERI I FIELD'S

112

BLEV VÆKKET AF BRANDALARM

Field´s

DE TRE DRÆBTE I FIELD'S ER TO 17-ÅRIGE OG EN 47-ÅRIG

Vejr

KØLIGT SOMMERVEJR VIL DOMINERE DEN KOMMENDE UGE

Field's

DET VED VI OM SKYDERIET I FIELD'S

Field's

FIELD'S HOLDER LUKKET I MINDST EN UGE EFTER SKYDERI

landsstævne

STORSLÅET OG EFFEKTFULDT FARVEORGIE FRA EFTERSKOLERNE

Annonce
landsstævne

EFTERSKOLEELEVER BEGEJSTREDE OVER OPLEVELSEN

Guldborgsund

KÆMPEBJØRNEKLO HAR VOKSET SIG STÆRK I TI ÅR MED BESPARELSE

Lokal nyt

En 22-årig dansk mand er anholdt efter skyderi i Fields

landsstævne

AFSLUTNING MED MANÉR: CARPARK NORTH, POPMUSIK OG GAMLE DANSKE SANGE

Lolland

OMBYGNING AF HAVNEBYGNING SKAL I UDBUD

Særlige steder

FLERE SÆRLIGE STEDER: KALLØGRÅ

Erverv

HØJE BRÆNDSTOFPRISER PRESSER TURISTBUSSER

landsstævne

GYMNASTIK OG LANDSSTÆVNE FRA FØDSLEN

Annonce
Annonce