Esbjerg vinder første kamp i 2022 efter nedrykning

Esbjerg tog søndag årets første sejr i 1. division med 2-1 mod Hobro, som var ubesejret i nedrykningsspillet.

Søndag vandt Esbjerg sin første kamp i år i 1. division med en 2-0-sejr over Hobro på udebane.

Resultatet markerede samtidig et brud på Hobros ubesejrede stime i nedrykningsspillet.

Mens resultatet pynter en smule på Esbjergs skuffende sæson, ændrer det ikke på, at holdet må belave sig på en tilværelse i 2. division. Det stod klart efter onsdagens kamp, hvor Esbjerg tabte 2-3 til Fremad Amager.

Søndagens kamp åbnede med et tidligt mål til gæsterne i tredje minut.

Efter at have modtaget bolden på kanten af feltet kunne Nicklas Strunk lægge bolden af til Marcus Gudmann, som med en hård indersideafslutning sendte bolden i nederste venstre hjørne af målet.

Knap 30 minutter senere kom endnu en Esbjerg-spiller på måltavlen. Denne gang var det Emil Holten, der skød bolden i mål, efter han blev sendt i dybden af holdkammeraten Mads Larsen.

I løbet af første halvleg forsøgte Hobro desperat at finde et modsvar til Esbjergs føring, men måtte give fortabt på trods af en markant bedre skudstatistik.

Da første halvleg blev fløjtet af, var Hobro noteret for 14 skudforsøg, mens Esbjerg blot var noteret for tre.

Samme tendens gjorde sig gældende i anden halvleg, hvor Hobro blev ved med at skyde med løst krudt.

I sidste minut inden tillægstiden lykkedes det dog alligevel for Hobro at sende bolden i netmaskerne, da Mads Hvilsom headede bolden i mål på et indlæg.

Hobro pressede på i de sidste minutter af tillægstiden, men det lykkedes altså Esbjerg at holde stand inden slutfløjtet til 2-1.

Dermed kunne Esbjerg gå fra kampen med årets første sejr oven på en i den grad skuffende sæson.

Samtidig med Esbjerg-kampen tog Jammerbugt en sejr over Fremad Amager 3-2, mens kampen mellem Vendsyssel og HB Køge endte med en uafgjort 1-1.

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse