Annonce
Guldborgsund

Et hårdt comeback efter corona

Kjeld Christensen og Tivoliland er tilbage i Nykøbing, og for første gang i mange år har de slået lejr på havnen, hvor forlystelserne vil være åbne fra i morgen, torsdag, klokken 13. Foto: Claus Hansen
Tivoliland er på vejen igen. Efter et par begivenhedsfattige år på grund af corona har det omrejsende tivoli fra Horbelev igen fået gang i forlystelserne, og i denne weekend er de i Nykøbing.

NYKØBING: Som nogle måske har bemærket, så er en del af den sydlige ende på havnen i Nykøbing i øjeblikket ved at blive omdannet til en mindre tivolipark.

Det er Tivoliland - det omrejsende tivoli med base i Horbelev, som efter et par meget stille år på grund af corona og restriktioner, nu for alvor har fået gang i forlystelserne igen. Og i kristihimmelfartsferien har de altså slået sig ned på havnen i Nykøbing, så børn og barnlige sjæle kan få en tur i pariserhjulet eller nogle af de andre attraktioner, der er stillet op.

- Vi tager altid en tur forbi Nykøbing, men det er nok mindst 20 år siden, at vi har været hernede på havnen sidst. Der er jo ikke rigtigt nogen andre pladser i byen, hvor vi kan være. Cementen er jo en parkeringsplads, og det gamle stadion var vist optaget til anden side.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er også svært at stille op hernede, fordi arealet er så smalt, så der er en hel del af vores forlystelser, som vi ikke har taget med, fortæller Kjeld Christensen, som sammen med hustruen Marianne ejer Tivoliland.

De glæder sig dog over, at det er en placering, hvor mange kører lige forbi, så de på den måde bliver set og måske kan tiltrække nogle "strøgkunder".

Sæsonen startede på Bellahøj Kræmmermarked for en måneds tid siden, og siden da har de både været i Frederikssund, Ganløse, Nakskov og på Døllefjelde-Musse Markedet, og inden sæsonen er slut, når de at have været rundt til cirka 25 forskellige steder i landet i forbindelse med byfester, kræmmer markeder og lignende arrangementer.

- Det er, som det plejer, og det er også mange af de samme steder, som vi plejer at komme, fortæller Kjeld og Marianne Christensen.

Men der er meget andet, der ikke er, som det plejer her i år 1 efter coronaen.

Op ad bakke

- Vi er da kommet i gang igen, men det har været op ad bakke. Omkring to tredjedele af vores personale har fundet andre jobs i mellemtiden, og de nye skal jo først lige lære det hele. De har jo ikke vejen til de forskellige byer og pladser liggende på rygraden. Samtidig er det rigtig svært at få folk, fortæller de og tilføjer:

- Og udstyret har jo stået stille i lang tid, så der er meget, der skal udskiftes. Der er jo blandt andet noget elektronik, som ikke er blevet brugt længe, og det er ikke så godt, når det ikke bliver det. Vi har 70 køretøjer, som både skal synes og fungere som forlystelser.

Tivolilands medarbejdere er en blanding af danskere, rumænere og polakker, men for nylig blev Kjeld Christensen ringet op af nogle tidligere medarbejdere fra Ukraine, som gerne vil arbejde i Tivoliland igen, så det er han ved at undersøge.

Man tænker måske ikke over det, når først alt er stillet op, og lysene blinker. Men hele tivoliparken har faktisk hjul under og er lige til at pakke sammen og køre videre til næste by. Foto: Claus Hansen

Kjeld Christensen er også er formand for Danmarks Tivoli Forening, der repræsenterer landets omrejsende tivolier, og han så gerne en form for kompensation til branchen via en "genstartspakke".

- Jeg synes jo, at det ville være på sin plads. Vi får ikke noget for at køre ud, og vores branche er jo med til at skaffe mange penge til gode formål, fordi vi støtter op om arrangementer, som i sidste ende giver penge videre. I Bellahøj er det eksempelvis Røde Kors, og i Ringsted er det Lions Club, siger Kjeld Christensen.

Senest er de stigende priser på mange ting også begyndt at blive en faktor, men indtil videre forsøger Tivoliland at holde igen overfor kunderne på det punkt.

- Vi har valgt ikke at hæve priserne på forlystelserne. Til gengæld har vi hævet dem lidt på maden, forklarer de to ejere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gæsterne kommer stadig

Men selvom der på nogle punkter er udfordringer, så er der også positive tendenser. Gæsterne har nemlig ikke glemt Tivoliland.

- De steder, hvor vi har været, der er folk også kommet. Men der er jo også blevet solgt mange sommerhuse, campingvogne og både under coronaen, så der er nok mange, der ikke har lige så mange penge at rejse for som tidligere.

- Hvis det kan fortsætte sådan, som sæsonen er startet, så er det godt, men krig og prisstigninger kan jo også spille ind, lyder det fra Kjeld og Marianne Christensen.

Vi er kommet dertil, hvor vi snart skal finde nogen, der vil gå aktivt ind i det, for vi er ikke helt unge mere.

Kjeld og Marianne Christensen, Tivoliland

Parret har haft Tivoliland siden 1976, altså i mere end 45 år, men om det også når at blive til 50 år er ikke sikkert.

- Vi er kommet dertil, hvor vi snart skal finde nogen, der vil gå aktivt ind i det, for vi er ikke helt unge mere. Men vi har en ung mand, som er interesseret, og som har haft lidt at gøre med det tidligere, fortæller de og lader forstå, at der i givet fald ikke vil blive tale om en overdragelse fra den ene dag til den anden, men en glidende overgang, så den nye bliver ført langsomt ind i livet som tivoliejer.

Her og nu handler det dog om at skabe sjove oplevelser for gæsterne på havnen i Nykøbing. Tivoliland har åbent alle dage fra i morgen torsdag til og med søndag fra klokken 13.


  • Kjeld Christensen og Tivoliland er tilbage i Nykøbing, og for første gang i mange år har de slået lejr på havnen, hvor forlystelserne vil være åbne fra i morgen, torsdag, klokken 13. Foto: Claus Hansen
  • Man tænker måske ikke over det, når først alt er stillet op, og lysene blinker. Men hele tivoliparken har faktisk hjul under og er lige til at pakke sammen og køre videre til næste by. Foto: Claus Hansen
Annonce
Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken