Annonce
Guldborgsund

Kendt lokalt ansigt valgt som ny forstander for Saxenhøj

Her ses Martin Lohse i december, da der kunne kigges tilbage på en otte år lang periode som formand for det politiske udvalg, der dengang hed kultur, fritid og bosætningsudvalget. Nu skal der kigges frem på en periode i forstanderkontoret på Forsorgshjemmet Saxenhøj. Foto: Claus Hansen
Erik Søndergaards afløser er udpeget, og ny forstander på Forsorgshjemmet Saxenhøj og Fjordvang bliver et i forvejen særdeles kendt ansigt i Sakskøbing.

Forstander Erik Søndergaard er netop gået på pension. Nu kan der så bydes velkommen til en ny mand i forstanderstolen.

- Jeg er utrolig glad for at få lov til at få det, som er lidt af et drømmejob med al den historie, som Saxenhøj på godt og ondt har bidraget med i en by som Sakskøbing. Det er en af landets ældste institutioner af sin slags, og det har vel og mærke været med samme målgruppe gennem alle årene, lyder det fra den nye forstander på Forsorgshjemmet Saxenhøj, Martin Lohse.

Han er naturligvis ganske kendt i Folketidendes spalter i forvejen via sit politiske arbejde for Guldborgsundlisten i Guldborgsund Kommunes byråd og indtil det seneste valg eksempelvis også som kulturudvalgsformand i en periode på otte år.

Annonce

Forstandere i politik

Netop det politiske arbejde i lokalsamfundet har der i øvrigt ofte været tradition for hos skiftende forstandere på Saxenhøj gennem tiderne, og således træder Martin Lohse ind i den fortsatte tradition.

Han fortsætter også som formand for B. Frem, og netop i forhold til det sidste kunne det være, der fremadrettet var potentiale for nye former for lokalt samarbejde.

Det skal ses i sammenhæng med, at Martin Lohse som en af sine indgange til jobbet som ny forstander på Saxenhøj nævner en ambition om at åbne mere op for alt det, en stor institution som Saxenhøj rummer af historie, mennesker og aktiviteter.

Det skal kort og godt gøres mere tydeligt - også for den øvrige lokalbefolkning - hvad Saxenhøj indeholder.

- Jeg vil gerne arbejde for at gøre Saxenhøj mere inviterende i forhold til byens borgere og at gøre Saxenhøj til en større del af det daglige liv i byen. Det kunne være gennem et fælles julemarked eller andre arrangementer hen ad vejen, hvor forsorgshjemmet eksempelvis kunne indgå i et samarbejde med byens butikker og handelsliv eller andre, fortæller Martin Lohse i forhold til noget af det, som han gerne vil være med til at arbejde hen imod.

Jeg vil gerne arbejde for at gøre Saxenhøj mere inviterende i forhold til byens borgere og at gøre Saxenhøj til en større del af det daglige liv i byen.

Martin Lohse

Ellers er der masser af ting og sager at sætte sig ind i for en nytiltrådt forstander, og ikke mindst i forhold til, at der forventes en ny reform på §110-området under serviceloven med mulig ikrafttræden ved årsskiftet.

Saxenhøj og servicelov

Ifølge servicelovens § 110 skal kommunalbestyrelsen tilbyde midlertidigt ophold i boformer til personer med særlige sociale problemer, som ikke har eller ikke kan opholde sig i egen bolig, og som har behov for botilbud og for tilbud om aktiverende støtte, omsorg og efterfølgende hjælp.

Modtagelsen på Forsorgshjemmet Saxenhøj er uvisiteret. Det betyder, at borgerne selv kan henvende sig til afdelingen og forhøre sig, om der er en ledig plads. Derudover kan kommuner, regioner, pårørende og andre relevante parter henvende sig.

Udover at gøre det mere synligt for andre, hvad det er, et sted som Saxenhøj kan tilbyde i lokalområdet, nævner Martin Lohse også to helt klare områder, som han vil have fokus på som ny forstander.

Annonce

Trivsel og velfærd

- For mig er det især vigtigt, at der bliver arbejdet videre med trivsel og medarbejdervelfærd. Det er den høje faglighed og den enorme tillid hele vejen rundt i systemet, som får et sted som Saxenhøj til at fungere, lyder det fra Lohse om de helt centrale begreber på det nu 156 år gamle forsorgshjem.

Det er den høje faglighed og den enorme tillid hele vejen rundt i systemet, som får et sted som Saxenhøj til at fungere.

Martin Lohse

Tidligere blev Saxenhøj gennem mange år kaldt for Maribo Amts Tvangsarbejds og Dåreanstalt.

Men i 1970 hang det, der dengang egentlig først var lidt et tilfældigt øgenavn, ved.

Det var Saxenhøj, og det endte altså også som det officielle navn på den institution, som i dag deler matrikelplads med flere institutioner.

Selv skifter Martin Lohse titlen som afdelingsleder for ekstern afdeling ud med forstandertitlen for forsorgshjemmet og Fjordvang og nu ansvaret for cirka 125 ansatte.

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Folketidende Podcast: De lokale hjælper ukrainerne, fordi de slet ikke kan lade være

Annonce
Guldborgsund

Indbrud i biler fra kommunen

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

Hel by skal have nye gadelamper

Erhverv

Øernes Revision overtager Revisionscentralen

Guldborgsund

Kommunale byggeprojekter udskydes: Vi følger prisudviklingen tæt

Lolland

Lollandske sportsforeninger oplever fortsat medlemsflugt

Lolland

Netværk føler sig sat udenfor døren

Guldborgsund

Boligselskab udskyder renoveringer for op mod 300 millioner kroner

112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

112

Bølge af indbrud i biler fortsætter

Annonce
Indland

Lægeformand: 1500 ekstra kolleger vil løse mangel i yderområder

Guldborgsund

Sagde ja til at afløse Lisbet Dahl: Pernille Schrøder fik fem dage til at lære en hel revy

Indland

Sundhedsaftale sikrer op til 25 nærhospitaler og mere almen praksis

Lolland

Beboer afværgede brand

Lolland

Kongelig sommerballet på havnekaj

Vejret

Efter to sommerdage trækker køligere luft ind over landet

Lolland

Så sin bil forlade indkørslen

Guldborgsund

20 år med hospitalsklovnen Karla: Hun gør en stor forskel

Annonce
Annonce