Annonce
Ugeavisen Lolland

Få din debut på litteraturfestival i Løjtofte

Albert Madsen og Runa Luth stiller telte op og inviterer til litteraturfestival i deres store have og på naboens græsmark bag den gamle skole i Løjtofte. Det sker sidst i august. Foto: Lisbet Rasmussen
En række etablerede forfattere deltager i Lille Løjtofte Litteraturfestival - forhåbentligt side om side med lokale, der holder af skrift og af at skrive.

LØJTOFTE: - Vi vil fejre og feste over litteraturen, og vi ønsker at skabe forbindelse mellem det litterære miljø i København og lokale litteraturinteresserede og skrivende på Lolland.

Sådan præsenterer Albert Madsen og Runa Luth ideen bag Lille Løjtofte Litteraturfestival, som det unge par er ved at få stablet på benene, så den kan få sin debut 26.-28. august.

Festivalen skal foregå udendørs og i telte, der bliver opstillet på en mark omkranset af buskads bag ved den store have, som hører til den for længst nedlagte skole i Løjtofte. Her har Albert Madsen og Runa Luth og deres to små børn boet siden februar sidste år, hvor de forlod en lille lejlighed midt i København.

Annonce

Runa har allerede udgivet to bøger og er netop i gang med at skrive en roman - med et ét-årigt arbejdslegat fra Statens Kunstfond. Albert har også skrevet lidt men har primært arbejdet i filmbranchen og er lige nu ved at tage en HF.

10 tilrejsende forfattere

Nu vil de to gerne udnytte den enorme plads, de pludselig råder over både ude og inde i Løjtofte, til at dele deres litteraturkærlighed med andre og skabe netværk mellem skrivende på alle niveauer og på tværs af geografien.

Albert og Runa har fået omkring 10 etablerede forfattere til at bidrage med oplæsninger, samtaler og debat under Lille Løjtofte Litteraturfestival, der som undertitel hedder "oplæsninger - samtaler - fest".

Men lige så vigtige som de tilrejsende digtere er de lokale, som Runa og Albert håber vil deltage i festivalen - som litteraturelskende gæster og ikke mindst som bidragydere.

- Særligt vil vi gerne skabe en scene for unge fra Lolland, som har noget på hjerte. Noget, som de har udtrykt på skrift. Det kan være i et enkelt digt, en rap-tekst, et brev, en dagbogstekst eller måske uddrag fra et manuskript, man arbejder på, forklarer Albert Madsen og uddyber:

Særligt vil vi gerne skabe en scene for unge fra Lolland, som har noget på hjerte

Albert Madsen

- Man kan selv læse sin tekst op på en "open-mic"scene, som vil være et indslag på festivalen. Men vi vil også bede de etablerede forfattere om at læse tekster op, som de lokale bidragydere leverer. Om det skal ske med navns nævnelse eller anonymt, det er op til den enkelte.

Annonce

Oplæsning folder ord ud

- Der findes mange måder at få sine tekster ud på. Man kan bare lægge dem på Facebook. Men der sker altså noget med en tekst, når den bliver læst op. Noget man måske ikke selv kan fornemme, når man sidder og læser for sig selv, forklarer Runa Luth.

Oplæsningerne vil primært foregå på festivalpladsen; men den lokale præst har givet tilsagn om, at der også kan være oplæsninger i Løjtofte kirke, der ligger lige over for den nedlagte skole.

Nu er det ikke tilfældigt, at Albert og Runa kalder deres august-arrangement for en festival.  For der vil ikke kun være forfattere, der står i et telt og læser op. Der vil være feststemning i en tre dage lang fejring af litteraturen, som også kan byde på andre kunstneriske udfoldelser på den naturskønne plet i Løjtofte.

Festivalen har fået en underskudsgaranti på 41.000 kroner fra Lolland Kommune og støtte fra Statens Kunst på 20.000 kroner.

De to arrangører håber, at Lille Løjtofte Litteraturfestival i år bliver en succes, så den med tiden kan udvikle sig til en årligt tilbagevendende tradition.


Lille Løjtofte Litteraturfestival

 26.-28. august 2022

Sportsvej 5, Løjtofte, 4900 Nakskov

Billetter købes på Billetto.dk (gå ind via link på festivalens Facebook-side)

- endagsbillet (fredag og søndag): 50 kroner

- endagsbillet (lørdag): 100 kroner

- alle tre dage: 175 kroner

Kontakt: albertsmadsen@gmail.com


Forfattere på festivalen:

 Anna Rieder

Asta Olivia Nordenhof

Bjørn Rasmussen

Emil Elg

Jens Kæmpe

Manja Holmelund Simonsen

Rasmus Daugbjerg

Nanna Storr-Hansen

Shadi Angelina Bazeghi

Ursula Andkjær Olsen

(Festivalen forbeholder sig ret til ændringer)

Annonce
Annonce
Sport

REKORDMANGE PIGER PÅ FODBOLDSKOLE

Annonce
Engestofte

BRØDNØRD I NYT POP OP-BAGERI

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

UTILFREDSE LEJERE HAR SAVNET EN ELEVATOR I FIRE MÅNEDER

Gymnasier

OVERVEJER FUSION AF GYMNASIER

Corona

PLEJEPERSONALE BLIVER IGEN OPFORDRET TIL CORONATEST

Erhverv

ÅRETS LÆREPLADSPRIS GIK TIL MSE

landsstævne

LOKALE VALGTE NOGET DE ALDRIG HAVDE PRØVET FØR: BIATHLON

Marielyst

STØVER DEN STORE SAKS AF

landsstævne

RØDBYS BADMINTON HERRER VANDT ALLE DERES KAMPE

Festival

FEJREDE FØDSELSDAG PÅ VILDE VULKANER

Sport

NY TURNERINGSSTRUKTUR BEKRÆFTET

Femern

TRODSER ARBEJDSRETTEN: 500 BYGNINGSARBEJDERE FORTSÆTTER STREJKE

Skolebyggeri

- JEG VIL GERNE VÆRE SKOLEDRENG IGEN, HVIS JEG FIK LOV TIL AT GÅ HER

Guldborgsund

KOMMUNE ADVARER BORGERE OM SPAMMAIL I OMLØB

Lolland

TOUR DE FRANCE GIVER UDSOLGTE AFGANGE PÅ LOKAL FÆRGERUTE

Annonce
Minksagen

REGERINGEN VIL GENNEMGÅ KRITIK AF EMBEDSMÆND

Tour de France

STORSKÆRMS-ARRANGEMENT FLYTTES INDENDØRS

Landsstævne

GLÆDER SIG TIL AT SLUTTE MED ET BRAG

Bikemeet

- JA, DET ER VARMT. VI HAR JO EN KVART KO OM NAKKEN!

112

PRØVELØSLADT MAND FÆNGSLET FOR VOLD

Jogsøgning

NU ER DET FORBUDT AT SPØRGE TIL ALDER UNDER JOBSØGNING

Lokal nyt

DMI VARSLER AFTENREGN OVER TOUR DE FRANCE-RYTTERNE

112

23 TAGET I FARTKONTROL

Annonce
Annonce