Annonce
Politik

Får to pladser i udvalg

Her er den underskrevne aftale fra 28. november om anmeldelse af valggruppe mellem Enhedslisten, Lokallisten Lolland og Nakskov Listen. Men sidstnævnte fik et bedre tilbud. Foto: Marianne Knudsen

Nakskov Listen vil samarbejde, skriver listen.

LOLLAND - Vi underskrev ikke en loyalitets-erklæring. Det var blot et (papir om, red.) valgteknisk samarbejde, som gjorde det muligt at indtræde i kommunalrådets (byrådets, red.) underudvalg.

Sådan skriver Mads Bach Petersen fra Nakskov Listen til Folketidende, efter artiklen "Smart valgteknik glippede" i at avisen fortalte om et valggruppe-samarbejde mellem Enhedslisten, Lokallisten Lolland og Nakskov Listen, som glippede.

Det udelukkende valgtekniske samarbejde - men ikke politiske - ville have givet de tre fem pladser i udvalg mod ellers tre. Leo Christensen fortalte torsdag 2. december redaktionen om valggruppen, og avisen fik også en kopi af den underskrevne aftale, der er dateret 28. november.

Efterfølgende fortalte han parterne, at pressen var orienteret, og klokken 17.50 kom der så en mail til avisen fra Per Kim Nielsen fra Nakskov Listen om, at listen havde trukket sig fra det valgtekniske samarbejde, hvilket avisen skrev fredag 3. december.

Mads Bach Petersen fra Nakskov Listen skriver til avisen, at han mener, at artiklen spreder forkerte idéer, fordi der ikke er blevet stillet yderligere spørgsmål til Nakskov Listen, og på grund af en del af overskriften, der lød "Nakskov Listen stak af på målstregen:"

"Efter lokalvalget den 16. november, blev tre af de mindste partier holdt helt uden for en mulig konstitueringsaftale. Hverken EL, LL eller vi blev inviteret til samtaler herom - der var, med andre ord, absolut INGEN tegn på at de parter der efterfølgende sammenfattede den såkaldte "konstitueringsaftale", var interesserede i et samarbejde med os eller med de andre to partier.

Ud fra denne klare opfattelse, samtalede vi med EL og LL om et valgteknisk samarbejde og da det var den bedste måde, under omstændighederne, indgik vi en aftale som så skulle rekonfirmeres den 8. december, samme dato som alle de andre indgåede aftaler der sammenfatter konstitueringsaftalen, skal fuldbyrdes.

Onsdag 1. december modtager vi så, ganske uventet, alligevel en invitation fra Socialdemokratiet om at indgå i et valgteknisk samarbejde med dem, et samarbejde som ville styrke alle parter i aftalen. På samme måde som EL havde gjort i den foregående valgperiode.

Et sådant samarbejde vil give os en langt bedre platform til at arbejde med vores idéer og ønsker, som de blandt andet er beskrevet i vort materiale og, på den måde, tjene vores stemmer langt bedre end hvis vi stod udenfor. Vi vil stadig få to udvalgspladser og vil, i det mindste teoretisk, være tættere på "maskinrummet".

Da indholdet i denne mulige aftale stod os klart, valgte vi det som vi fandt var den bedste måde, både for vores vælgere, som vi er forpligtede overfor, og for hele konstitueringen eller helheden som sådan. Det som gav os de bedste kort på hånden.

Nu vil der være en, i det mindste, teoretisk chance for at vores idéer og ønsker for borgerne i Lolland kommune, kan fremlægges på en ordentlig måde og at der eventuelt vil blive lyttet til dem. Vi ønsker, med andre ord, samarbejde. Noget som aldrig ville kunne ske, hvis vi var udenfor," skriver Mads Bach Petersen.

Annonce
Annonce
Sport

Elma lavede 21 mål i rekordsejr

Annonce
Guldborgsund

Godt vejr betyder flere gæster

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Ældreminister fik gode råd fra frontpersonale

112

Ubudne gæster kom med vin og kage

Erhverv

Poul Nyrup besøgte lærlinge på Femern-byggeplads

Lolland

Opholdssted rykker ind i nedlagt skole

Guldborgsund

Klimaaktivister foran sukkerfabrikken: Det er ikke raketvidenskab, det her

Lolland

Landsbyordninger truet af lukning

Lolland

Maribo Varmeværk skifter formand i utide

Guldborgsund

Endnu en Scandlines-færge får rotorsejl

112

Politiet tilkaldt: Bevæbnet kvinde gik rundt på vej

Lokal nyt

DMI: Op til 25 grader på Lolland-Falster torsdag

112

93 klip i kørekort

Guldborgsund

Byrådsmøder sendes live på Facebook

Lolland

Er der en læge til stede? Nej, formentlig ikke

Annonce
Lolland

Masser af indbrud i biler

Lolland

Pussy Power i Reventlowparken

112

Tilbageholdt af kvinde: Knallertkører havde promille på 1,92

Lolland

Mange kæmper alene og taber kampen mod vægten

112

Mand truede med kniv

112

Politiets Dølle-rapport: Graffiti, kokain, billet-tyveri og ukvemsord

Lolland

Fart og en duft af dyre dråber

Sport

BK Thor-bryder besvimede ved NM

Annonce
Annonce