Annonce
Lolland Falster 2020

Fælles fødevarehus skal løse logistikudfordringer

Muld Lolland-Falster i gang med at udvikle et fælles afsætningsselskab med tilhørende logistikfunktion på Sukkerfabrikken i Sakskøbing. Arkivfoto Foto: Anders Knudsen

En ny logistikløsning skal gøre Lolland-Falster til fødevarekammer for Hovedstaden.

Fødevarenetværket Muld Lolland-Falster og Business LF er ved at udvikle en ny logistikløsning, der skal gøre det nemmere for de lokale fødevareproducenter at få varerne bragt til spisesteder i Københavnsområdet.

Faktisk er man så langt i planerne, at de første varer allerede er blevet distribueret til kunder på Lolland-Falster og i Hovedstadsområdet i samarbejde med flere lokale logistikvirksomheder.

- Som et nyt tilbud til de lokale fødevareproducenter, er Muld Lolland-Falster i gang med at udvikle et fælles afsætningsselskab med tilhørende logistikfunktion på Sukkerfabrikken i Sakskøbing, siger Henning Wiesinger, forretningsudvikler i Business LF.

- Formålet er at øge omsætningen og værdiskabelsen hos de lokale fødevareproducenter igennem nye afsætningskanaler, lagerkapacitet og distributionsløsninger og dermed fungere som one-point of contact for både producenter og aftagere, forklarer han videre.

Henning Wiesinger oplyser, at Business LF løbende arbejder på at få flere lokale producenter med og indgå aftaler med aftagere af fødevarerne. Derudover arbejdes der på en køletransport-løsning, så der både kan transporteres kød, frugt, grøntsager, kolonialvarer osv.

Billigere transport

Ved at samle flere lokale producenter i en fælles varelager- og logistikløsning, håber man i fødevarenetværket at sænke transportomkostningerne for den enkelte fødevareproducent.

Flere af de mindre lokale producenter har ikke kapacitet eller økonomi til at forestå logistikken og dermed en effektiv og økonomisk bæredygtig distribution af deres fødevarer selv.

- En effektiv logistik-løsning er derfor afgørende for vækst hos producenterne, da de lokale afsætningsmuligheder på Lolland-Falster langt hen ad vejen er udnyttet, forklarer Henning Wiesinger.

- De lidt større producenter har ofte et professionelt set-up, men ønsker derudover at udforske nye afsætningsmuligheder og at opnå fordelene ved at pulje ressourcer i en fælles afsætningsplatform, fortsætter han.

De skærpede miljøkrav i større byer som København betyder, at ældre dieseldrevne lastbiler og varebiler fra 1. juli 2020 ikke længere har adgang til miljøzonerne, medmindre de har monteret et partikelfilter.

Det har gjort det endnu vanskeligere for flere af de lokale fødevareproducenter på Lolland-Falster, der nu står i en situation, hvor transport af varer til København med egen varebil ikke længere er mulig, medmindre bilerne lever op til de nye krav.

Ud over at en fælles organisering i det nye afsætningsselskab er mere effektiv både administrativt og økonomisk, er det også en mere miljøvenlig løsning, da det samlet set giver mindre kørsel ind og ud af København.

Derudover stiller professionelle samarbejdspartnere og aftagere af fødevarer, heriblandt restauranter og større kantiner krav om "one- point-of-contact" og fælles leverance for at sikre både en administrativ og økonomisk bæredygtig drift.

- På den baggrund er Muld Lolland-Falsters forretningsgrundlag et fælles fødevarehus med tilknyttet afsætnings- og logistikfunktion, siger Henning Wiesinger.

Ifølge Business LF er logistikken en af de helt afgørende faktorer for at skabe vækst og udvikling af fødevaresektoren på Lolland-Falster, da afsætningsmulighederne på Lolland-Falster efterhånden er udnyttet.

Mulighederne ligger derfor i at gøre Lolland-Falster til fødevarekammer for Hovedstaden.

- En effektiv logistik-løsning er afgørende for vækst hos producenterne. Afsætningen skal sikres igennem forskellige salgskanaler som større kantiner, offentlige institutioner og restauranter, siger Henning Wiesinger.

Læs også artiklen "Fælles logistikløsning er vejen frem"

Annonce
Annonce
Politik

Efter omvalg: Ny spidskandidat valgt

Annonce
Strejke

500 strejkende på Femern-byggeri beordres tilbage på arbejde

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

ERHVERVSFORMAND ER HARM OVER, AT CAFÉ-EJER IKKE KAN FÅ BANKKONTO

Guldborgsund

ULOVLIGT BYGGERI VÆKKER HARME

112

BUTIKSTYVE ANHOLDT - TRODSEDE INDREJSEFORBUD

Lolland

DODEKALIT-FORMAND OPFORDRER TIL SAMARBEJDE I STEDET FOR BENSPÆND

Sygehus

TOUR DE FRANCE KAN GIVE EKSTRA TRAVLHED PÅ SYGEHUSET

112

BIL OG BUS I UHELD - CHAUFFØR KØRT PÅ SYGEHUSET

Vejret

ONSDAG PÅ SYDHAVSØERNE: SOL, TØRT OG OP TIL 26 GRADER

Lokal nyt

LIVREDDERE ADVARER MOD LETSINDIGHED MED PADDLE BOARDS

112

NY LEGEPLADS OVERMALET MED SJOFLE UKVEMSORD

112

"BANKMAND" FRANARREDE 82-ÅRIG STØRRE BELØB

Guldborgsund

SIKKE ET SLAG! HOLE IN ONE TIL 160.000 KRONER

112

EKSPLOSIONSAGTIG BRAND I CAMPINGVOGN

Guldborgsund

84-ÅRIG UDSAT FOR TYVERI PÅ ÅBEN GADE VED HØJLYS DAG

Annonce
Biler

LÆNGERE VENTETID PÅ RESERVEDELE

112

GULD- OG SØLVSMYKKER STJÅLET VED INDBRUD

Guldborgsund

ÆLDRE MÅ VENTE PÅ, AT HJEMMEHJÆLPERE BLIVER SAT FRI

112

NARKOPÅVIRKET BILIST PARKEREDE PÅ MOTORVEJEN

Sport

NFC-TRÆNER VENTER NYE SPILLERE INDEN VINDUET LUKKER

Lokal nyt

LOKALE UDVIKLINGSPROJEKTER FÅR MILLIONSTØTTE

Femern

UTILFREDSE FEMERN-ARBEJDERE BLOKERER INDGANG OG FORTSÆTTER STREJKE

Guldborgsund

RINGEDE 112 FLERE GANGE: KVINDE SIGTET FOR MISBRUG AF FARESIGNAL

Annonce
Annonce