Annonce
Lolland

Færdselssynder skal i fængsel

Det endte med en fængselsdom, da retten for nylig behandlede en sag om en bilist uden kørekort. Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Idømt 40 dages fængsel for en stribe færdselssynder. var tiltalt i 15 forhold, men nægtede de ni.

LOLLAND Anklageskriftet omfattede 15 forhold, da en 31-årig mand 6. januar var i retten. Seks af forholdene erkendte han sig skyldig i uden forbehold.

Tre af dem handlede om, at han 31. marts 2021 cirka klokken 17.15 blev stoppet af politiet, da han kom kørende i en personbil på Sædingevej i Rødby. Men han havde ikke noget kørekort, for det er han to gange tidligere blevet frakendt - senest ved en dom i august 2020, hvor han blev frakendt førerretten i tre år indtil 19. april 2023. Han havde heller ikke sikkerhedssele på, og en test viste, at han var påvirket af amfetamin.

Han erkendte også, at han igen 22. maj 2021 var blevet stoppet i en bil, denne gang på Nakskov Landevej i Rødby, og at han stadig ikke havde førerret. Han erkendte også, at bilen ikke var indregistreret og ikke havde nogen ansvarsforsikring.

Til gengæld nægtede han sig skyldig i fem tilfælde af tyveri af nummerplader. Det drejede sig om tyverier fra biler i Nakskov (den var stjålet 4. marts 2020 og sad på en bil, han blev stoppet i på Nakskov Landevej 1. april 2020), Holeby (de var stjålet 12. marts 2020 og sad på bilen, han blev stoppet i 31. marts), Maribo (den var stjålet 17. december 2020 og sad på en bil, han blev stoppet i 24. februar 2021 i Østergade i Rødby), Nysted (den var stjålet 5. april 2021 i Nysted og sad på den bil, han blev stoppet i 22. maj) samt en, der var stjålet på et ukendt sted og tidspunkt, men 31. maj blev fundet monteret på hans egen bil i Søllested.

Hæleri i stedet for tyveri

Alle disse tyverier af nummerplader blev han frifundet for, da det ikke kunne bevises, at han havde stjålet dem. Men da han måtte være bekendt med, at de var stjålet, blev han i stedet fundet skyldig i hæleri af nummerpladerne.

I forhold til køreturen på Sædingevej i Rødby var han også tiltalt for, at bilen ikke havde nogen ansvarsforsikring, at den ikke var indregistreret, og at den var påmonteret en stjålet nummerplade. De forhold nægtede han at være ansvarlig for, og han forklarede, at det var hans mors bil. Men retten fandt ham alligevel skyldig, da det var ham, der rådede over bilen.

Til gengæld blev han frifundet for et enkelt forhold, nemlig for - uden at have førerret - at have kørt en personbil, der 12. september 2021 blev stoppet på Nebbelunde Byvej i Rødby. Men det var ikke bevist, at det var ham, der sad bag rettet, og derfor blev han frifundet for det forhold.

De mange lovovertrædelser blev takseret til 40 dages fængsel og en tillægsbøde på 3.500 kroner. Derudover blev hans frakendelse af førerretten forlænget med fem år, så han nu først kan generhverve den i april 2028. Endelig skal han betale sagens omkostninger.

Annonce
Annonce
Guldborgsund

SAKSKØBINGS HALDRØMME LEVER FORTSAT

Annonce
Guldborgsund

TIDLIGT UDE FOR AT FINDE DEN RETTE EFTERSKOLE

Annonce
Forsiden netop nu
Energikrise

- MAN SKAL OGSÅ LEVE

Indland

MYNDIGHEDER SÆTTER SIG SAMMEN FOR AT HÅNDTERE GASLÆK

Guldborgsund

SPEJDER ER NOGET, MAN ER

Guldborgsund

GRATIS ADGANG TIL ARRANGEMENTER RESTEN AF ÅRET

Guldborgsund

ÅBNER NY RESTAURANT MIDT I EN KRISETID

Energikrise

- VI ER RET OPTIMISTISKE PÅ LOLLAND-FALSTERS VEGNE

Fodbold

NFC-FORMAND: - STADIG FULD TILLID TIL CLAUS JENSEN

Guldborgsund

FOND MANGLER AFTAGERE TIL MILLION

Indland

BEREDSKABSNIVEAU HÆVET TIL NÆSTHØJESTE NIVEAU EFTER GASLÆK

Lolland

LETTET CAFÉEJER: NU KAN KUNDERNE BETALE MED KORT

112

KVINDE FASTKLEMT I SENGEHEST

Guldborgsund

MÅSKE HURTIGERE SAGSBEHANDLING I BYGGESAGER

Energikrise

- ALT BLIVER SLUKKET UNDTAGEN KØLESKABET

Annonce
112

ET OVERLÆS OG TO NARKOBILISTER

Guldborgsund

SOCIALUDVALG SKAL FINDE 28 MILLIONER

Lolland

- PÅ REKORDÅRET NÅEDE VI AT SÆLGE TRE TON SILD PÅ TRE KVARTER

Kultur

LIGE NU TRÆNGER VERDEN TIL LIDT SIKKERHED

Guldborgsund

- DET ER ALTID ET FREMSKRIDT, AT HAN ER LYDHØR

Indland

TERRORDØMT SPRINGER BYRET OVER I SAG OM ANERKENDELSE SOM AGENT

Varmestrid

VARMESTRID SÆTTES PÅ PAUSE

Royalt

DRONNING MARGRETHE FÅR OVERRAKT SPROGPRIS AF DEN NORSKE DRONNING

Annonce
Annonce