Annonce
Lolland

Færdselssynder skal i fængsel

Det endte med en fængselsdom, da retten for nylig behandlede en sag om en bilist uden kørekort. Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Idømt 40 dages fængsel for en stribe færdselssynder. var tiltalt i 15 forhold, men nægtede de ni.

LOLLAND Anklageskriftet omfattede 15 forhold, da en 31-årig mand 6. januar var i retten. Seks af forholdene erkendte han sig skyldig i uden forbehold.

Tre af dem handlede om, at han 31. marts 2021 cirka klokken 17.15 blev stoppet af politiet, da han kom kørende i en personbil på Sædingevej i Rødby. Men han havde ikke noget kørekort, for det er han to gange tidligere blevet frakendt - senest ved en dom i august 2020, hvor han blev frakendt førerretten i tre år indtil 19. april 2023. Han havde heller ikke sikkerhedssele på, og en test viste, at han var påvirket af amfetamin.

Han erkendte også, at han igen 22. maj 2021 var blevet stoppet i en bil, denne gang på Nakskov Landevej i Rødby, og at han stadig ikke havde førerret. Han erkendte også, at bilen ikke var indregistreret og ikke havde nogen ansvarsforsikring.

Til gengæld nægtede han sig skyldig i fem tilfælde af tyveri af nummerplader. Det drejede sig om tyverier fra biler i Nakskov (den var stjålet 4. marts 2020 og sad på en bil, han blev stoppet i på Nakskov Landevej 1. april 2020), Holeby (de var stjålet 12. marts 2020 og sad på bilen, han blev stoppet i 31. marts), Maribo (den var stjålet 17. december 2020 og sad på en bil, han blev stoppet i 24. februar 2021 i Østergade i Rødby), Nysted (den var stjålet 5. april 2021 i Nysted og sad på den bil, han blev stoppet i 22. maj) samt en, der var stjålet på et ukendt sted og tidspunkt, men 31. maj blev fundet monteret på hans egen bil i Søllested.

Hæleri i stedet for tyveri

Alle disse tyverier af nummerplader blev han frifundet for, da det ikke kunne bevises, at han havde stjålet dem. Men da han måtte være bekendt med, at de var stjålet, blev han i stedet fundet skyldig i hæleri af nummerpladerne.

I forhold til køreturen på Sædingevej i Rødby var han også tiltalt for, at bilen ikke havde nogen ansvarsforsikring, at den ikke var indregistreret, og at den var påmonteret en stjålet nummerplade. De forhold nægtede han at være ansvarlig for, og han forklarede, at det var hans mors bil. Men retten fandt ham alligevel skyldig, da det var ham, der rådede over bilen.

Til gengæld blev han frifundet for et enkelt forhold, nemlig for - uden at have førerret - at have kørt en personbil, der 12. september 2021 blev stoppet på Nebbelunde Byvej i Rødby. Men det var ikke bevist, at det var ham, der sad bag rettet, og derfor blev han frifundet for det forhold.

De mange lovovertrædelser blev takseret til 40 dages fængsel og en tillægsbøde på 3.500 kroner. Derudover blev hans frakendelse af førerretten forlænget med fem år, så han nu først kan generhverve den i april 2028. Endelig skal han betale sagens omkostninger.

Annonce
Annonce
Femern

KÆMPESTEN PÅ OMKRING 60 TONS FUNDET VED UDGRAVNINGEN TIL FEMERNTUNNEL

Annonce
112

FULD SEJLER ANHOLDT - SEJLEDE IND FORAN ANDRE

Annonce
Forsiden netop nu
Lokal nyt

REFA MSK PÅ ANKLAGEBÆNKEN

112

HUND DØD EFTER OVERFALD

Nordlys

DET SMUKKESTE NORDLYS OVER SYDHAVSØERNE

Lolland

KOSTER 4,2 MILLIONER KRONER AT FLYTTE TO FORENINGER

Vejr

ENDELIG EN GOD OMGANG REGN

Guldborgsund

- DET HAR FAKTISK VÆRET OVERVÆLDENDE

Guldborgsund

BYLAUG FIK OPBAKNING TIL AT RÆKKE UD TIL GRØNNE INVESTORER

Guldborgsund

PIPHANSENS DYR SKAL HAVE NYE HJEM

Guldborgsund

LUKNING AF GÅGADE UDFORDRER TAXIER MED GANGBESVÆREDE KUNDER

112

BUSPASSAGER MED ULOVLIG KNIV

sport

EFTER VERBAL KRIG: MARK O. MADSEN HAR FÅET MODSTANDER OG DATO

Lolland

MARIBO DUFTER AF MIDDELHAVET: - DET GIVER LIGE BYEN ET PIFT

Politik

FORETRÆKKER VALG INDEN NYT FOLKETINGSÅR

Annonce
Erhverv

LOLLANDS BANK FORNUFTIGT GENNEM FØRSTE HALVÅR

Lolland

KOMMUNE IMPORTERER ARBEJDSKRAFT TIL ÆLDREPLEJEN

Politik

INGEN KANDIDATER SYD FOR NÆSTVED

Sport

UBESEJRET BOKSER OG DEBUTANT MELDES KLAR

Lolland

BEBOERE DROPPER KAMPEN FOR AT FÅ PRÆST TILBAGE

112

STJÅLET BIL STANDSET - TRE SIGTET FOR TYVERI

Guldborgsund

DEBAT OM 48 METER HØJ MAST: - FOR MEGET FOKUS PÅ DET NEGATIVE

Guldborgsund

HEDEBØLGE KAN SLUTTE MED TORDEN OG SKYBRUD

Annonce
Annonce