Annonce
Sport

Først Norge og nu på Færøerne

Claes Kronberg (i hvidt) i aktion for KI Klaksvik, med hvem han blev mester i fjor. Foto: Privat

Claes Kronberg sagde farvel til Alliancen og Danmark tilbage i 2011.

KLAKSVIK/FÆRØERNE Da de to Nykøbing-klubber, B.1901 og B.1921, tilbage i 1994 blev enige om et samarbejde på junior-, ynglinge- og seniorplan under navnet Nykøbing F. Alliancen, blev det startskuddet for en øget talentudvikling af unge spillere fra hele landsdelen.

I 2005 vandt NFA 1. division for ynglinge, landets næstbedste række, med blandt andet Andreas Bak, Bartosz Zych, målmand Martin Johnsen og Claes Kronberg (dengang Jørgensen) på holdet.

Denne kvartet gik da også direkte ind på landsdelens seniorfodboldflagskib i 1. division.

Claes Kronberg spillede i Alliancen helt frem til 2011. Det blev til 131 kampe og 18 scoringer i 1. og 2. division for den rapfodede back og kantspiller med den fornemme sparketeknik, inden han som 23-årig fik lyst til udlandseventyr - et eventyr han stadig er på her i 2022.

- Gennem min far, der var bosiddende i den norske by Sarpsborg blev der skabt en kontakt til den lokale fodboldklub Sarpsborg 08 i Tippeligaen, den bedste norske række. Her var jeg til først prøvetræning og senere blev der så lavet en kontrakt, fortæller Claes, der i første omgang selv flyttede til Norge, men blot få måneder efter får han selskab af kæresten siden tiden på handelsskolen i Nykøbing, Simone fra Stubbekøbing.

Her faldt det unge par fra Falster hurtigt til. Claes spillede fodbold og Simone færdiggjorde sin uddannelse til guldsmed.

- Det blev til fem gode sæsoner med både op- og nedrykning. Men højdepunktet var pokalfinalen, Norges Mesterskabet, i november 2015. Her mødte vi Rosenborg på et udsolgt Ullevaal Stadion i Oslo, hvor der var 26.000 tilskuere. Det hele var i klædt i blåt, som er Sarpsborgs farve, og Rosenborgs sort og hvidt. En fantastisk oplevelse, selv om vi tabte med 0-2, erindrer Claes med glæde i stemmen.

Claes gjorde det så godt i Sarpsborg, hvor han nåede op på i alt 131 kampe og ni mål, at der var bud efter ham fra en af Norges største klubber Viking i olie- og havnebyen Stavanger.

- Her var jeg i tre år. I første sæson bliver vi nummer seks i Tippeligaen. Men i min anden sæson i klubben er der økonomiske problemer, og vi rykker ud. Jeg stopper her efter tre sæsoner, 82 kampe og fire scoringer, og skriver i 2019 kontrakt med naboklubben Sandnes Ulf i 1. division, fortæller Claes.

Hans engagement med Sandnes Ulf stopper efter to sæsoner i 2020. Og hvad så? Claes fortæller videre:

- Jeg har på det tidspunkt stadig masser af lyst til fodbold, og da jeg så i begyndelsen af 2021 får en henvendelse fra KI Klaksvik på Færøerne, og efter en lang snak i telefonen med deres ambitiøse træner Mikkjael Thomassen tog jeg til Færøerne for at kigge på forholdene. Her bliver jeg imponeret af forholdene, hug på opgaven og skriver under på en kontrakt.

Claes bliver en god forstærkning for Klaksvik, der i efteråret med tre runder igen kan lade sig kåre som "Føroyameistarar 2021" - altså Færøsk Mester 2021.

Det betyder, at KI Klaksvik om et halvt år skal spille intet mindre end Champions League-kvalifikation!

- Det bliver fedt, og jeg glæder mig helt vildt. Vi er naturligvis alle spændte på, hvem vi får tildelt i lodtrækningen. Klarer vi ikke kvalifikationen, er vi garanteret yderligere to kvalifikationskampe til Europa League, lyder det fra Claes, der indleder træningen 12. januar og 28. februar skal spille færøsk Super Cup mod B.36 i Torshavn.

I modsætning til Claes er de fleste af hans holdkammerater studerende eller har arbejde ved siden af fodbolden. Men nu har Claes også taget et par timers arbejde om ugen med omdeling af post i byen.

- Men ellers kan vi godt leve af fodboldlønnen, understreger han.

Til spørgsmålet omkring parrets fremtid, siger Claes, der i år fylder 35:

- Jeg føler mig fit, har været forskånet for større skader og håber derfor at kunne spille fodbold et par år endnu. Hvad, der skal ske efter fodbolden, har jeg ikke tænkt så meget over endnu. Jeg er ikke så kræsen, hvad angår arbejde. Men jeg tror måske, vi på et tidspunkt flytter tilbage til Norge igen.

Annonce
Annonce
112

NATLIGT INDBRUD HOS KØBMAND: POLITIET EFTERLYSER VIDNER

Annonce
Landbrug

STOR TILFREDSHED MED HØSTEN: - DET SER RIGTIG GODT UD

Annonce
Forsiden netop nu
112

RØG FRA GARAGE-BRAND SPREDTE SIG TIL HUS

Guldborgsund

OPGAVE I UDBUD: HVEM SKAL LEVERE MAD OG DRIKKE TIL STUDERENDE?

112

TRE NARKOBILISTER STOPPET

112

FULD BILIST RAMTE AUTOVÆRNET

Lolland

RØDBY VÆRT FOR DM I GOKART - OG FORUDE VENTER EM

Guldborgsund

HEMMELIGT PROJEKT OM KUNST TIL SYDSPIDSEN

Guldborgsund

BØRNETALLET STIGER: PAVILLONER SKAL SKABE MERE PLADS I BØRNEHUS

Sport

KAMP MOD JURASTUDERENDE KAN FÅ JURIDISK EFTERSPIL

Lolland

FØRSTE SKOLEDAG: - VI ER KOMMET TIL MARIBO FOR BØRNENES SKYLD

Guldborgsund

FORMAND FOR BYLAV: - ET SKRÅPLAN AT LADE BYGNINGER FORFALDE, SÅ DE KAN RIVES NED

Lolland

FORÆLDRE TIL MULTIHANDICAPPET PIGE: KOMMUNEN STRAFFER OS FOR AT VÆRE KRITISKE

Lolland

BRAGENDE SUCCES: OPERAFESTIVAL VENDER TILBAGE

Vejr

SOMMERVEJRET FORTSÆTTER: OP TIL 29 GRADER PÅ LOLLAND I WEEKENDEN

Annonce
Sundhed og sygehus

REGION SJÆLLAND LAVER HANDLEPLAN: SKAL FOREBYGGE AMPUTATIONER

112

KVINDE RAMT AF BIL I FODGÆNGERFELT

112

TUK-TUK OG BIL I SAMMENSTØD - MAND KØRT PÅ SYGEHUSET

Guldborgsund

SE BILLEDERNE: BAKKESANGERINDER DANSEDE, STRUTTEDE OG GJORDE KINDERNE RØDE

112

BRÆNDENDE STJÅLET BIL SPÆRREDE VEJ - TO YNGRE MÆND SET LØBE VÆK

Femern

REGERINGEN OVERVEJER AT LADE TUNNELFABRIKKEN VED RØDBYHAVN BESTÅ EFTER FEMERN-BYGGERIET

Lolland

UDSAT FOR VOLD PÅ CAFÉTOILET

112

SPRITBILIST FORSØGTE AT STIKKE AF FRA POLITIET

Annonce
Annonce