Annonce
Femern

Første spær rejst til fabrikshaller

Den første hovedsøjle, der er rejst, måler 800 gange 1.200 millimeter i omkreds. Søjlen er 27 meter høj og vejer næsten 27 tons. Foto: Femern A/S

Give Steel A/S kunne i denne uge rejse det første spær på den kommende tunnelelementfabrik.

RØDBYHAVN Give Steel A/S kunne mandag markere en vigtig milepæl i byggeriet af den kommende tunnelelementfabrik til Femern-forbindelsen.

På byggepladsen er man nået så langt, at man har påbegyndt montagen af stålkonstruktionen til den første af i alt tre produktionshaller, hvor tunnelelementerne til Femern Bælt-forbindelsen skal produceres.

- Det første, vi monterer, er en af hovedsøjlerne, der måler 800 gange 1.200 millimeter i omkreds. Søjlen er 27 meter høj og vejer næsten 27 tons. Antallet af tons, der monteres dagligt, vil variere, men vi forsøger at få leveret stålspærene så tæt på det tidspunkt, de skal monteres, så vi undgår spildtid og dobbelthåndtering, forklarer Rasmus Østergaard, Project Director hos Give Steel A/S.

Give Steel A/S har fået totalentreprisen på de nye produktionshaller til Femern-projektet af Femern Link Contractors, FLC, og har opgaven med montage af de mere end 9.000 tons stålkonstruktion, der skal blive til i alt tre produktionshaller ved Rødbyhavn.

Give Steel A/S er en førende leverandør af stålkonstruktioner i Nordeuropa og producerer alle stålspær på fabrikken i Danmark.

Det første rejste spær er en vigtig milepæl for Femern-projektet, lyder det fra teknisk direktør hos Femern A/S, Jens Ole Kaslund:

- Arbejdet med at rejse produktionshallerne er en afgørende og stor milepæl i forbindelse med etableringen af tunnelelementfabrikken. Fabrikken kommer dermed de kommende måneder for alvor til at tage fysisk form. Hallerne vil, når fabrikken er i drift, være centrum for produktionen af tunnelelementerne, der skal sejles ud og sænkes ned i Femern Bælt, fortæller han.

Den 18 kilometer lange sænketunnel mellem Rødbyhavn og Puttgarden, der åbner for trafik i 2029, kommer til at bestå af 79 tunnelelementer og 10 specialelementer.

Stålkonstruktionerne til de tre haller inkluderer mere end 20.000 stålspær, søjler og stålbjælker.

Arbejdet med montagen af hallerne vil tage over et år, og den første hal ventes at stå færdig til aflevering sidst i 2022.

Den samlede stålkonstruktion til de nye tre produktionshaller kræver mere end 9.000 tons. Billedet her er fra byggepladsen i oktober måned. Foto: Anders Knudsen/arkiv

Første lærlinge fra Lolland

Femern Bælt-forbindelsen har allerede skabt arbejdspladser og lærepladser i hele landet. Også hos Give Steel i Brande har man øget medarbejderstaben, og de første lærlinge fra Lolland er blevet ansat.

- Det er lærepladser, der er en direkte afledning af Femern-projektet. Og der er plads til flere, fortæller direktøren i Give Steel A/S, Torben Larsen, der forsøger at trække flere unge potentielle lærlinge fra Lolland-Falster til fabrikken i Brande.

Rekrutteringen af lærlinge er også vigtig for Joint Venture-selskabet Femern Link Contractors, der står for design og byggeri af sænketunnelen til Femern Bælt-tunnelen, da det er dem, der har lagt ordren på de danskproducerede stålkonstruktioner fra Give Steel A/S.

Her glæder man sig også over, at det allerede er lykkedes at få unge fra Lolland til Midtjylland for at tage en uddannelse.

Annonce
Annonce
Guldborgsund

FORMAND FOR HANDICAPRÅD: HAR IKKE HØRT NOGEN RÅBE OP OM UNØDVENDIGE AMPUTATIONER

Annonce
112

NATLIGT INDBRUD HOS KØBMAND: POLITIET EFTERLYSER VIDNER

Annonce
Forsiden netop nu
Landbrug

STOR TILFREDSHED MED HØSTEN: - DET SER RIGTIG GODT UD

112

RØG FRA GARAGE-BRAND SPREDTE SIG TIL HUS

Guldborgsund

OPGAVE I UDBUD: HVEM SKAL LEVERE MAD OG DRIKKE TIL STUDERENDE?

112

TRE NARKOBILISTER STOPPET

112

FULD BILIST RAMTE AUTOVÆRNET

Lolland

RØDBY VÆRT FOR DM I GOKART - OG FORUDE VENTER EM

Guldborgsund

HEMMELIGT PROJEKT OM KUNST TIL SYDSPIDSEN

Guldborgsund

BØRNETALLET STIGER: PAVILLONER SKAL SKABE MERE PLADS I BØRNEHUS

Sport

KAMP MOD JURASTUDERENDE KAN FÅ JURIDISK EFTERSPIL

Lolland

FØRSTE SKOLEDAG: - VI ER KOMMET TIL MARIBO FOR BØRNENES SKYLD

Guldborgsund

FORMAND FOR BYLAV: - ET SKRÅPLAN AT LADE BYGNINGER FORFALDE, SÅ DE KAN RIVES NED

Lolland

FORÆLDRE TIL MULTIHANDICAPPET PIGE: KOMMUNEN STRAFFER OS FOR AT VÆRE KRITISKE

Lolland

BRAGENDE SUCCES: OPERAFESTIVAL VENDER TILBAGE

Annonce
Vejr

SOMMERVEJRET FORTSÆTTER: OP TIL 29 GRADER PÅ LOLLAND I WEEKENDEN

Sundhed og sygehus

REGION SJÆLLAND LAVER HANDLEPLAN: SKAL FOREBYGGE AMPUTATIONER

112

KVINDE RAMT AF BIL I FODGÆNGERFELT

112

TUK-TUK OG BIL I SAMMENSTØD - MAND KØRT PÅ SYGEHUSET

Guldborgsund

SE BILLEDERNE: BAKKESANGERINDER DANSEDE, STRUTTEDE OG GJORDE KINDERNE RØDE

112

BRÆNDENDE STJÅLET BIL SPÆRREDE VEJ - TO YNGRE MÆND SET LØBE VÆK

Femern

REGERINGEN OVERVEJER AT LADE TUNNELFABRIKKEN VED RØDBYHAVN BESTÅ EFTER FEMERN-BYGGERIET

Lolland

UDSAT FOR VOLD PÅ CAFÉTOILET

Annonce
Annonce