Annonce
Lolland

Familie tager Harmonien tilbage

Dan Lykkegaard er vendt tilbage til Hotel Harmonien, som han købte for 22 år siden. Foto: Claus Hansen

Efter otte år med dårlig forpagtning vendte familien Lykkegaard i juni tilbage til hotellet.

NAKSKOV Familien Lykkegaards hotelhistorie begynder for 22 år siden, da sønnen Dan køber et gammelt, nedslidt hotel i centrum af Nakskov. Egentlig er hans drøm ikke at drive hotel, for han har hænderne bedre skruet på end de fleste, og i de nedslidte vægge ser han et spændende renoveringsprojekt:

- Bygningen blev opført i 1854, men det hele var slidt ned. Der har altid været hoteldrift her, men da jeg købte det, var hotellet lukket. Jeg rev alt ud i stueetagen, hvor der var mørkt og trist med smalle gange og små lokaler. Det er et gammelt sted, så jeg forsøgte at bevare stedets ånd, samtidig med at de fik en moderne opdatering. I samme ombæring lavede jeg også seks nye værelser på tredje sal, siger Dan Lykkegaard.

Flere af værelserne begynder at se ud, som Dan Lykkegaard ønsker det, men den første måned tilbage på det gamle hotel har været en turbulent tid, fortæller han. Foto: Claus Hansen

Harmonien står for fald

Da byggeprojektet lakker mod enden, og et smukt hotel er vokset ud af fordums mørke, føler Dan, at hans tid på matriklen er ved at være forbi. I Nybrogade 2 ligger nu det rødmalede og nyrestaurerede Hotel Harmonien, men hvad nu?

- På et tidspunkt kom min søster til, og jeg besluttede at trække mig ud af det, for da ombygningen var slut, havde jeg gjort det, jeg var god til. Min søster overtog så driften, men da hun var meget ung, valgte mine forældre at købe hotellet af mig, hvorefter de lod min søster styre det, fortæller Dan Lykkegaard.

De næste mange år kører Harmonien med succes som byens hotel. Men alt godt har som bekendt en ende, og for cirka otte år siden beslutter Dans søster sig for, at hun vil noget andet i livet. Forældrene, Birthe og Jørgen Lykkegaard, beslutter nu, at de vil forpagte hotellet ud til nogle, der vil drive det videre.

I de næste år følger flere forpagtere, men ingen af dem formår at drive Harmonien med den energi og glæde, det gamle hotel fortjener. Til sidst går det galt:

- Det var rent ragnarok. Det var ulykke på ulykke på ulykke, så mange af vores erhvervskunder, som altid har boet på Harmonien, begyndte at søge nye steder hen. Efter en lang vej gennem retssystemet lykkedes det i juni at få forpagteren sat ud af fogeden, og mine forældre ville gerne sælge hotellet. Vi blev dog enige om, at jeg skulle tage over og drive hotellet videre, fortæller Dan Lykkegaard.

Kalenderen skriver nu juni 2021, og Dan Lykkegaard har netop stillet sig bag skranken i det hotel, han købte for 22 år siden. Et hotel, der blev en familiehistorie. En familiehistorie, der er klar til et nyt kapitel:

- Når jeg valgte at gå ind i hotelbranchen, var det, fordi vi har haft hotellet i familien i mange år, hvor det har været drevet godt, og derfor irriterede det mig grænseløst at se, at det blev ødelagt. Jeg var træt af at se, hvordan forpagterne bare tog pengene til sig selv i stedet for at vedligeholde stedet, fortæller han.

En af fremtidsplanerne for Hotel Harmonien er at få sat den smukke sal i stand, så den igen kan danne rammen om store arrangementer. Foto: Claus Hansen
Annonce

Harmonien ser fremad

Vi møder Dan Lykkegaard i en summende hotellobby en eftermiddag i midten af juli. Halvanden måned er gået, siden han tog sit gamle hotel tilbage, og her fylder fremtidsplaner og kaoshåndtering godt op, men Dan er ikke en mand, der lader sig slå ud:

- Den første måned, efter vi er vendt tilbage, har været meget kaotisk, for vi knokler stadig på at få adgang til bookingsystemet. Det betyder, at vi ikke kan se de kunder, der har booket, før vi kom tilbage. Det var især et problem i de første uger, og vi har stadig kunder, vi først kender til, når de kommer ind ad døren. Når vi fortæller dem om situationen, har alle stor forståelse for det, og det er vi meget taknemmelige for, fortæller han.

På trods af den turbulente tilbagevenden har der været gang i Harmonien siden overtagelsen. Fokus er nu at få sat alle værelserne i stand, inden fremtidsplaner kan blive til nutidsplaner:

- Jeg er i gang med at skifte tæpper på alle værelser, og så kommer der nye gulve i hele underetagen, ligesom varmeanlægget bliver skiftet. Når jeg er færdig med at gøre hotellet fint og ordentligt, så jeg kan se folk i øjnene, når jeg lejer værelser ud til dem, så har jeg flere projekter, jeg skal i gang med, siger han.

Således er Harmonien klar til et nyt kapitel i sin lange hotelhistorie.

. Foto: Claus Hansen
. Foto: Claus Hansen
. Foto: Claus Hansen
. Foto: Claus Hansen
. Foto: Claus Hansen
Annonce
Annonce
112

KILOMETERVIS AF KABLER STJÅLET

Annonce
112

STJAL OPVASKEMASKINE

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

- JEG ER KLART BLEVET BEDRE TIL AT HOLDE FOKUS

Guldborgsund

- STEMMEN ÆNDRER SIG, NÅR MAN BLIVER ÆLDRE

Lolland

FOLK STRØMMEDE TIL LILLE LANDSBY

112

RENDEGRAVER RAMTE BRO OVER MOTORVEJ

Guldborgsund

ET SKUD OPTIMISME TIL KULTURNAT

Lolland

- JEG ER BLEVET BUDT INDENFOR I HJEMMENE

Femern

POSITIVE NABOER PÅ VISIT HOS STOR MASTODONT

Udland

MENNESKEPYRAMIDER ER TILBAGE EFTER CORONA

112

STJAL ESPRESSOMASKINE

Uddannelse

NY AFTALE SKAL ØGE MULIGHEDER FOR UNGE UDEN UDDANNELSE

Guldborgsund

HUSKUNSTNERE HÅBER PÅ FORLÆNGELSE

Indland

KOFOD EFTER MØDE MED AMBASSADØR: RUSSISK ADFÆRD FORDØMMES STADIG

Guldborgsund

HETERONORMATIV GRIS OG SOLCELLER I TAGSTEN

Annonce
Indland

DET STORE OPGØR MED FORTIDENS KEMISYNDER ER I GANG

112

STJAL 300 LITER DIESEL

Udland

ALLE I RUSLANDS UNDERHUS STEMMER FOR ANNEKTERING

Guldborgsund

100 BIOGRAFÅR SKAL FEJRES

Udland

KIM KARDASHIAN FÅR BØDE FOR KRYPTO-REKLAME

112

TØMTE PULVERSLUKKER UNDER INDBRUD

Gaslækager

ØDELAGT NORD STREAM 2-RØRLEDNING LÆKKER FORTSAT GAS

112

SINDSSYG OG UDVIST IRAKER FÅR LOV TIL AT REJSE IND I DANMARK IGEN

Annonce
Annonce