Annonce
Lolland

Farverig investor ude af feriepark

John Bengt Møller fik ikke lov til at købe projektet og jorden ved Dannemare Village & Marina. Foto: David Arnholm

- Vi kiggede med stigende bekymringer på udmeldingerne og mistede troen på, at det kunne lade sig gøre at få projektet realiseret med ham, siger sælger.

DANNEMARE Det bliver ikke John Bengt Møller, der kommer til at udvikle det store feriehus- og marinaprojekt i Dannemare. Den spraglede udlandsdansker dukkede for nogle måneder siden op i en lang række medier med historier om, hvordan han skulle udvikle store feriehus-projekter på Møn, i Auderødlejren i Nordsjælland og i Dannemare. Men da tiden kom, og handlen med Auderødlejren skulle gennemføres, kom pengene - 75 millioner kroner - aldrig, og købet af projektet i Dannemare er nu også faldet til jorden.

John Bengt Møller havde indgået en betinget købsaftale med firmaet Danemare Aps (med ét n!) om 30. november at købe de 25 hektar jord og projektet med at opføre hotel, 200 ferieboliger og en marina med plads til 200 både. Men den handel bliver altså ikke til noget.

Det fortæller Claus Juel, der gennem sit firma CJ Holding 2005 Aps ejer 96 procent af Danemare Aps, som han også er direktør for.

- Det lykkedes ikke. Vi valgte at ophæve aftalen for en måned til halvanden siden, siger han og fortæller, at det hænger sammen med den megen medieomtale, der blev af John Bengt Møller og hans planer.

- Jeg kan ikke se, hvad det nytter at gå ud i pressen med alt muligt. Udmeldinger om, at han ville være verdens største udlejer af ferieboliger, fandt vi ikke betryggende. Det var ikke, fordi vi tvivlede på, om han kunne betale, men vi kiggede med stigende bekymringer på udmeldingerne og mistede troen på, at det kunne lade sig gøre at få projektet realiseret med ham. Og vi er ikke interesseret i, at der kommer en situation med en, der køber jorden og ikke kan få det realiseret. Det er ikke af den grund, jeg trådte ind i det, fastslår Claus Juel.

Forhandler med andre

Det betyder ikke, at projektet er opgivet. Det bliver bare nogle andre, der kommer til at gennemføre det.

- Status for arbejdet er uændret. Projektet er sådan set klar på alle planer til at blive realiseret. Vi forhandler med forskellige mulige samarbejdspartnere, som er professionelle i turistbranchen i forvejen i Danmark og Tyskland. Vi forhandler med folk, som i forvejen ejer, driver og bygger den her slags projekter. Men det er en større opgave at få det på plads, så der kan træffes en beslutning, og det er det, vi bruger energien på, fortæller Claus Juel.

Han tilføjer, at ejendomsmæglerfirmaet Robert C. Spies søger at sælge projektet til tyske investorer, og at der er forhandlinger i gang med to forskellige interessenter, og at en tredje er orienteret om muligheden.

- Jeg ved ikke, om det bliver gennemført med dem, og jeg kan ikke fortælle, hvem det er. Men det er seriøse folk med kendskab til markedet, understreger han og tilføjer, at det kun er teknikaliteter, der står i vejen for en aftale.

At føre projektet ud i livet vil kræve store økonomiske muskler. Claus Juel anslår således, at det vil koste omkring en milliard kroner at anlægge marinaen og opføre hotellet og ferieboligerne.

- Det er et kæmpe projekt - både i Danmark og hele Østersøregionen, siger han og tilføjer, at det ikke er muligt at sige noget om tidshorisonten for projektet.

Annonce

Bliver mere værd

Men det bekymrer ham ikke, hvis det tager lidt tid, for projektet vil kun blive mere og mere attraktivt, mener han.

- Med de ting, der sker på Lolland i dag, er der ikke udsigt til, at jordpriserne bliver lavere. De bliver højere, spår han og tilføjer, at det også - blandt andet på grund af corona og usikkerhed i verden - bliver mere attraktivt at holde ferie i Danmark.

- 14 dage på en solseng på Gran Canaria trækker stadig turister, men for rigtig mange skal der noget andet til: nærhed og ægthed. Og Lolland ligger fantastisk til det. Så udsigten er god, og jeg forventer, at projektet bliver udviklet i den form, det har, skønner han.

I den forbindelse noterer han sig også, at projektet i Dannemare ikke har mødt den modstand, John Bengt Møllers planer på Møn er rendt ind i.

- Jeg har med forbløffelse fulgt med i projektet på Møn, hvor der er stor modstand mod det, man har lagt op. Så kigger jeg på min egen ø og synes, det er dejligt, vi ikke har det problem her. Her kan folk godt se, at hvis vi laver et ordentligt projekt, er der arbejdspladser i det, og får vi realiseret det, som vi planlægger at gøre, får vi udviklet turismen, så der bliver lagt mange penge i det omgivende samfund, siger han.

Dannemare-projektet vil nemlig appellere til turister med råd til at bruge penge på deres ferier, og det vil komme lokale forretninger og restauranter og serviceleverandører til gode, spår han og tilføjer en ros til Lolland Kommune:

- Jeg finder grund til at rose kommunen som serviceleverandør og samarbejdspartner - og bestemt også, at man politisk har lagt en fornuftig plan for udvikling.

Læs også artiklen "Selskabet bag projektet presses af lav likviditet" fra fredagens Folketidende.

Annonce
Lolland

SKOLE REJSTE PENGE TIL INFLATIONSRAMTE FORÆLDRE

Annonce
Annonce
Lolland

KOMMUNE KLAGER OVER ARTIKEL I UGEAVIS

112

BUS UNDERSØGT: INGEN VILLE KENDES VED KUFFERT

112

ÆGTEPAR OPSØGT OG FORSØGT AFPRESSET I DERES EGET HJEM

Guldborgsund

BLINK, BLINK, SLUK: STRØMSVIGT VED JULETRÆS-TÆNDING

Lolland

LUFTFORURENING? KOMMUNE KUNNE IKKE LUGTE NOGET

Lolland

BYRÅDSMEDLEM SKIFTER PARTI OG GIVER S ABSOLUT FLERTAL

Vejr

OVERGANGEN TIL DECEMBER BYDER IKKE PÅ RIGTIGT VINTERLIGT VEJR

Lolland

- JEG PRØVEDE AT RÅBE OP, MEN JEG BLEV KASTET RUNDT

Guldborgsund

HER KAN DU SNART HENTE SUSHI

Håndbold

USKARPE NFH TABTE TIL ODENSE

Juletid

DET ER STADIG MULIGT AT SKAFFE JULEANDEN

Guldborgsund

KRIG OG KLIMAKRISE ER EN DEL AF PRISBELØNNET LOLLIKS HVERDAG

Indland

PATIENTERS VENTETID PÅ UDREDNING OG BEHANDLING STIGER I HELE LANDET

Indland

OLIEPRISEN DYKKER IGEN - BENZINPRIS LIGGER OMKRING NYTÅRSNIVEAU

Lolland

MASSER AF JULELYS OVER LOLLAND

Erhverv

BUTIKKER FIK OVERRASKENDE TRAVLR PÅ BLACK FRIDAY

Annonce
Lolland

LOKAL FORFATTER BEGÅR LOLLANDSK FORBRYDERALBUM

Guldborgsund

PÅ STOFFER MED VÅBEN I LASTBILEN

Lolland

JULEHJÆLP: REKORD-DONATION TIL REKORDMANGE ANSØGERE

Guldborgsund

UNDERBUKSER OG SUND SKEPSIS KAN BESKYTTE MOD IT-SVINDEL

Guldborgsund

PRIVATSKOLE GODKENDT AF MINISTERIUM

Guldborgsund

AMBITIØS UDVIKLINGSPLAN ER KLAR FOR FÆRGEHAVN

Lolland

HVEM SKAL VÆRE ÅRETS Ø 2023?

Annonce
Annonce