Annonce
Lolland

Fejø Skole sikret overlevelse: Fejø Skole fortsætter i samarbejde med Stenoskolen

Eleverne på Fejø Skole er med det nye samarbejde sikret fortsat skolegang på øen. Arkivfoto: Jan Knudsen
Beboere og forældre på Fejø kan ånde lettet op, og lærere og elever på Stenoskolen får noget at glæde sig til - det er udgangspunktet for et nyt samarbejde om fortsat skolegang på Fejø.

FEJØ: De mange fine faciliteter i og omkring Fejø Skole skal i fuldt spil, når fremtidens skolegang på øen skal planlægges.

Samarbejdet skal nemlig ikke kun blive til gavn for øens beboere, men også for elever, lærere og pædagoger på Stenoskolen.

Mens Fejø Skole ser frem til at få struktureret skoledriften med udgangspunkt i en veletableret og professionel skole i Nakskov, glæder man sig på Stenoskolen til at integrere faciliteterne på Fejø i årets skolegang.

Annonce

- Her er virkelig potentiale til at give Stenoskolen en ekstra dimension ved at udnytte mulighederne på Fejø. Fra temadage i skoven lige uden for faglokalet, lejrskoleophold og SFO-udflugter, til sportsarrangementer med fri adgang til øens sportshal og boldbaner, eller måske iværksætter-projekter sammen med Fejøs lokale ildsjæle - kun fantasien sætter grænser, fortæller skolelederen på Stenoskolen, Rasmus Hansen, i en pressemeddelelse.

Her er virkelig potentiale til at give Stenoskolen en ekstra dimension ved at udnytte mulighederne på Fejø.

Skoleleder på Stenoskolen

Ugers tæt dialog

Aftalen, om at Stenoskolen vil fortsætte driften af Fejø Skole, er kommet i stand efter mange ugers tæt dialog mellem Stenoskolen og Fejø Børne- og Kulturhus, som ejer og driver bygninger og udendørsfaciliteter omkring skolen.

Der har fra start af været talt åbent og ærligt om aktuelle udfordringer, og hvordan de løses.

Gennem hele forløbet har det nemlig været afgørende for begge parter, at der laves en realistisk aftale med fælles fordele, hvor ingen kommer til at lægge den anden part til last.

- Fejø Skole må aldrig blive en byrde for Stenoskolen eller en investering, der først giver udbytte i fremtiden, der skal være gensidige fordele nu såvel som fremadrettet, alt andet er uholdbart for alle parter. Derfor er det afgørende, at begge skoler føler, at de får noget meningsfyldt ud af forholdet fra dag et, siger formanden for Fejø Børne- og Kulturhus, Niels Sloth Larsen.

Fejø Skole må aldrig blive en byrde for Stenoskolen eller en investering, der først giver udbytte i fremtiden.

Formanden for Fejø Børne- og Kulturhus
Annonce

Gode prognoser

I skrivende stund er der ni børn fra 0. - 3. klasse på Fejø Skole, som siden lukning har fungeret under hjemmeskoleordning med ansat lærer.

Næste forår står fem nye førskolebørn klar til at komme i skole, og at dømme ud fra børnetallet i øens Børnehus, er der også gode prognoser langt ud i fremtiden.

De fremadrettede planer for, hvordan samarbejdet skal udmøntes i praksis, står nu for døren.

Her skal både lærere og forældrerepræsentanter inddrages, så det sikres, at forholdet bliver grundigt funderet hos alle involverede.

Det er kun kort tid siden, at eleverne sammen med deres forældre, lærere og øvrige øboere kunne fejre, at det var lykkedes at opretholde et skoletilbud med hjemmeskoling frem til sommerferien. Nu er der også et skoletilbud på den anden siden af sommerferien. Arkivfoto: Jan Knudsen
Annonce

Finansiering sikret

I det kommende års tid er der økonomiske forhold, som ikke balancerer på nuværende tidspunkt, men her har Fejø vist sammenhold og viljestyrke.

På øen har de ved fælles indsats gennemført indsamlinger, lavet fondssøgninger med mere, der sikrer den nødvendige finansiering, som fortsat gør det muligt at have skolegang på Fejø.

Der er også nogle juridiske forhold, som skal på plads.

Det gælder blandt andet oprettelse af ny satellit-afdeling, som normalt skal anmeldes et år før skolestart.

Det har af gode grunde ikke har været fysisk muligt i dette tilfælde, idet skolegang på Fejø blev lukket ned i januar.

Derfor arbejdes der intensivt på, at der med politisk velvilje kan gives dispensation, så samarbejdet hurtigst muligt kan effektueres.

Drømmescenariet er, at når sommerferien er ovre, er to skoler blevet til en, alt imens elever og personale på begge sider af vandet venter i spænding på at komme i gang med et nyt skoleår fyldt med masser af muligheder, nye bekendtskaber og begivenhedsrige oplevelser.

Kort om Fejø Skole:

  • Lolland Kommune lukkede Fejø Skole i 2015.
  • En lærer blev ansat af forældrene til at varetage hjemmeundervisning i Børne- og Kulturhuset på Fejø, så et skoletilbud kunne opretholdes på øen.
  • I 2016 blev skolen, som en satellitafdeling under Horslunde Realskole, en realitet. Den var for elever i 0.-4. klasse, derefter kunne eleverne fortsætte på skolen i Horslunde. Det skete på baggrund af en særlig dispensation fra Undervisningsministeriet.
  • I december 2021 valgte Horslunde Realskole grundet en presset økonomi at lukke sin satellitafdeling fra 0.-4. klasse på Fejø per 28. januar i år.
  • En lærer og en gruppe øboere med forskellige kompetencer blev ansat af forældrene til at fortsætte undervisningen på øen. Der var første skoledag for hjemmeskolingsordningen i Børne- og Kulturhuset på Fejø 7. februar.
Annonce
Annonce
Lolland

Pussy Power i Reventlowparken

Annonce
112

Tilbageholdt af kvinde: Knallertkører havde promille på 1,92

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Mange kæmper alene og taber kampen mod vægten

112

Mand truede med kniv

112

Politiets Dølle-rapport: Graffiti, kokain, billet-tyveri og ukvemsord

Lolland

Fart og en duft af dyre dråber

Sport

BK Thor-bryder besvimede ved NM

112

Bil udbrændte i natlig brand

Dølle

29-årig fængslet for Dølle-drab - nægter sig skyldig

Femern

Dansk firma får Femern-ordre til tocifret millionbeløb

Dølle

Dølle-ulykke: Fodgænger er fortsat i kritisk tilstand

Lolland

Kørestolsbrugere dømt ude - svømmetur fra badebro kommer ikke til at ske

112

Brand i tandklinik i nat - lejligheder evakueret

Guldborgsund

Bjørnekloen er dukket op igen langs lokal å

Lokal nyt

Årets første officielle sommerdag kan komme på torsdag

Annonce
Guldborgsund

Nej til gasledning - Vil sætte strøm til sukkerfabrik ved aktion

Guldborgsund

Flydende vin- og kaffebar er så godt som klar til åbning

Lolland

Tilbage i velkendte rammer som byens nye brugsuddeler

Dølle

Efterlyst drabsmistænkt er blevet anholdt

Guldborgsund

Madens Folkemøde inviterer til infomøde for frivillige

Sport

Pleidrup forlænger med NFC og bliver breddechef i klubben

Dølle

De små fik også danset på Dølle

Guldborgsund

Større kommunalt pop-up-miljø ved havn

Annonce
Annonce