Annonce
Erhverv

Flødeboller, gavekurve og adventskalendere

Medejer og direktør hos Møns Bolcher, Thomas Krøll, med årets adventskalender. Foto: Claus Hansen
Der har været stor travlhed hos Møns Bolcher for at blive klar med alle julevarerne.

NYKØBING: Fyldet til diverse julekalendere er for længst leveret til dem, der producerer julekalendere. Men i butikken på Ankervej i Nykøbing har Møns Bolcher deres egne adventskalendere til salg.

Inde i bolsjeproduktionen er ejer René Harms i gang med en stor omgang hjertebolsjer, der skal leveres et tons af bolsjerne med et hjerte i midten til en svensk kunde, der skal bruge dem til en julekampagne.

I pakkeriet er der gang i at putte seks tons bismarck bolsjer i dåser, der skal stå på hylderne i Remas butikker.

Annonce

- Der har været arbejdet både seks og syv dage om ugen i både produktion og pakkeri, for at nå at få alle julevarerne klar. Lige nu har vi travlt med at lave gavekurve, fortæller ejer og direktør hos Møns Bolcher Thomas Krøll.

For at gøre gavekurvene attraktive for flere, har butikken udvidet sortimentet, så det ikke længere kun er egne produkter, der står på hylderne og havner i gavekurvene, men også andre lokale produkter, som blandt andet øl fra Møns Bryghus og Krenkerup og alkohol fra Falster Destiller.

Medejer René Harms i gang med bolsjeproduktion. Foto: Anders Knudsen

Ellers er det slutspurten på julevarer til butikker rundt omkring på fabrikken. Første sending blev leveret i uge 42 og 43 og så kommer anden sending afsted her i uge 46 og 47.

Og noget af det, der er bud efter fra en masse butikker landet over, er Møn Bolchers egne brændte mandler.

- Vores sæson er delt op. Her sidst på sæsonen handler det om firmagaver op til jul, både til personale og kunder. Derfor er der masser af gavekurve fyldt med lækkerier i butikken.

Fyldte til de forskellige julekalendere er produceret og leveret hen over sommeren. Det er produkter med lang holdbarhed.

Populære flødeboller

Det er flødeboller ikke. De fremstilles hver uge og er blevet meget populære blandt lokale kunder.

- De fremstilles i to tempi. Marcipanbundene skæres ud om tirsdagen, overtrækkes om onsdagen, hvor hele flødebollen også laves, så den er klar til butikken åbner om torsdagen, forklarer Thomas Krøll.

På nær tre uger i sommerferien laver Møn Bolcher flødeboller hele året. Der er rigtig mange faste kunder til flødebollerne. For Thomas Krøll tegner der sig et billede af flest pensionister om torsdagen børnefamilier om fredagen og så blandet om lørdagen.

- Det er nogen, der gerne vil have kvalitet. Vores flødeboller koster mere, men de vejer også mere, end dem man køber i supermarkederne, forklarer han.

Seks tons bismarck bolsjer er pakket og på vej til Remas butikker. Foto: Claus Hansen

Han oplever en tendens, hvor folk siger, nu hygger vi os, så giver vi lidt mere for mindre antal men mere smag, en slags hverdagsluksus.

- Jeg har ikke bemærket, at der bliver købt mindre i butikken, selvom mange er hårdt ramt af dyre energipriser og prisstigninger, siger han.

Flødebollerne fås i forskellige smage, de nyeste er med passionsfrugt og hyldeblomst.

- Det er unikt at kunne eksperimentere med smagene i flødebollerne her i butikken og så bruge vores kunder som forsøgsdyr, mener Thomas Krøll.

Annonce

Vækst på Ankervej

Virksomheden er faldet godt til på Ankervej, hvor de flyttede ind i februar i år. Her er der masser af plads til både produktion, udvikling og butikken.

- Derfor har det heller ikke været noget problem, at tage nye varer ind, vi har plads nok, siger Thomas Krøll og slår ud med armene.

Virksomheden udvikler hele tiden, både på nye smage og sammensætninger af bolsjer, drageer og ikke mindst flødebollerne, men også på produkter. Det nyeste skud på stammen er Harms Chokolade, med traditionelle fyldte chokolader i gaveæsker.Og det går rigtig godt for virksomheden. Efter de er flyttet til Nykøbing har de vækstet næsten 30 procent.

- Det er vores første år her og det er samlet bedre end da vi lå på Møn. På Møn havde vi mere salg i butikken i sommerferien, hvor alle turisterne kom forbi. Her har vi ingen strøgkunder, men mange faste der kører efter vores varer, forklarer Thomas Krøll.

Når man spørger Thomas Krøll, om ikke virksomheden skulle skifte navn til noget med Falster, når nu den ikke længere ligger på Møn, griner Thomas Krøll og siger:

- Det er jo et gammelt brand, så det navn ændrer vi ikke, selvom det kan være besværligt at have ø i navnet, når man vil sælge til udlandet. Men måske fremtidige produkter får Falster ind i produktnavnet.

Normalt har butikken åbent klokken 10-16 om torsdagen, 10-18 på fredage og 10-14 lørdage, men i december planlægger Thomas Krøll at holde åbent alle hverdage også mellem jul og nytår.

Hjertebolsjer på vej. Foto: Claus Hansen


Hjertebolsjer inden udskæring. Foto: Claus Hansen


Færdige hjertebolsjer klar til salg. Foto: Claus Hansen


Thomas Krøll med nogle af de mange gavekurve, der sælges op til jul. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Erhverv

SKOLE RAMT AF MILLION-UNDERSKUD: FARVEL TIL 14 MEDARBEJDERE

Annonce
Annonce
112

KNALLERTKØRER FORSVANDT EFTER SAMMENSTØD

Lolland

STARTER VINDMØLLESAG OM IGEN

Indland

MIUSIKEREN HUGO HELMIG ER DØD, 24 ÅR

Lolland

LOKAL REVY HENTER BADEHOTELLET-SKUESPILLER

112

TO MÆND SIGTET FOR SERIE AF BUTIKSTYVERIER

Lolland

SPAREDE ALT FOR MANGE PENGE

Lolland

HOLGER SCHOUS KRAV FÅR OPBAKNING FRA FREDERIKSBERG

Vejr

DMI VARSLER KEDELIG WEEKEND MED SKYDÆKKE OG GLATTE VEJE

Varmestrid

FRIFINDELSE AF MARIBO VARMEVÆRK ANKET

Lokal nyt

STADIG ET UDSAT BOLIGOMRÅDE

Lokal nyt

NYE PENSIONSREGLER FRA NÆSTE ÅR: DET BETYDER DET FOR DIG

Håndbold

NFH PÅ JAGT EFTER NY POLMAN

Lokal nyt

SÅDAN TØRRER DU TØJ TIL VINTER

Guldborgsund

MALERI PÅ VEJ UD AF LANDET - NU VIL FUGLSANG HAVE PUBLIKUMS HJÆLP TIL AT KØBE DET

Guldborgsund

VÆR PÅ VAGT: SPILMISBRUG KAN STARTE TIDLIGT

Lolland

MØD MANDEN DER SKABTE EN HELT NY VALUTA

Annonce
112

SIGTET FOR FIELD'S-SKYDERI BLIVER FRIVILLIGT BAG TREMMER

112

RØG FRA PILLEFYR SATTE BRANDFOLK I ARBEJDE

Indland

CORONA HAR FÅET FLERE AF SAMFUNDETS SVAGESTE TIL AT MISTRIVES

Lokal nyt

SKIFTER DE ANDEBY UD MED LOLLAND-FALSTER?

Musik

Julekoncert på Fuglsang

Lokal nyt

SKADEDYR LUKKER BUTIK PÅ STOR TANKSTATION

Lokal nyt

HØJESTERET: EKSBANKDIREKTØR SKAL BETALE 231 MILLIONER

Annonce
Annonce