Annonce
Student 2022

TOPKARAKTERER DA OLFERT OG ISABEL FIK FLAGET TIL TOPS

Årets første stx-student på Katedralskolen, Olfert Zeiler Ell, hejser Dannebrog sammen med årets første hf-student Isabel Boesen og rektor Kirsten Danving. Foto: Claus Hansen
Med et 12-tal og 10-tal til den sidste eksamen, blev henholdsvis Olfert Zeiler Ell og Isabel Boesen årets første stx- og hf-studenter.

Trods nogle truende skyer holdt vejrguderne hånden over Katedralskolen i Nykøbing, da årets første studenter mandag formiddag sprang ud.

I stedet kunne champagnepropperne springe, da familie og venner stod klar til at tage imod, da de første studenter trådte ud ad døren til gårdhaven.

Olfert Zeiler Ell fra 3.Z blev årets første stx-student, han var oppe i dansk A og fik 12, hvilket betyder, at han ender med et imponerende snit på 11,9.

Annonce

- Jeg er helt sikkert tilfreds. 100 procent. Det gik, som det skulle, lyder det forholdsvist nøgternt og afdæmpet fra superstudenten, der lige skulle synke alle indtrykkene efter at have skullet perspektivere et H.C. Andersen-eventyr i sin sidste eksamen.

Olfert Zeiler Ell fik med 12-tallet i dansk i sidste eksamen et imponerende karaktersnit på 11,9. Foto: Claus Hansen

Hans plan er at tage et halvt sabbatår, hvor han vil tjene lidt penge og så til februar begynde på medicinstudiet.

- Men nu skal vi først og fremmest feste. Vi skal køre studentervogn og i sommerhus bagefter. Det bliver nok både hele denne uge og næste uge, vi skal feste.

Skal I indhente noget nu, hvor I er gået glip af fester under corona-pandemien?

- Selvom vi måske ikke har festet så meget under corona, så synes jeg alligevel, at vi har fået vores del af festerne, men ja, der skal da nok indhentes lidt, siger Olfert Zeiler Ell.

Ved siden af trådte årets første hf-student frem. Isabel Boesen fra 2.N., som netop havde fået 10 i dansk A, som gav et flot samlet snit på 10,7.

- Jeg er meget tilfreds med det hele. Det er urealistisk, jeg forstår ikke, der allerede er gået to år, og nu står vi her alle sammen og er færdige lige om lidt. Det er vildt at tænke på, siger studinen fra Kettinge, som nu vil holde et sabbatår for at tjene penge.

Derefter er det planen at læse til fysioterapeut.

- Nu skal vi feste, og så skal vi køre studentervogn torsdag og lørdag, siger Isabel Boesen.

Festdagen kunne for alvor begynde, da Dannebrog blev hejst af årets første studenter på Nykøbing Katedralskole. Foto: Claus Hansen

Gode samfundsborgere

Men allerførst skulle de to nyudsprungne studenter, som traditionen foreskriver, hejse Dannebrog sammen med rektor Kirsten Danving.

Hun så mindst lige så glad ud som elever og forældre.

- Det er en af de mest festlige dage på året, der er liv, champagnepropperne springer, og forældrene er næsten lige så spændte som eleverne, siger Kirsten Danving.

Hun har enorm stor respekt for årets årgang, som om nogen har været påvirket af corona-restriktionerne.

- Den måde, de har tacklet al den modgang på, er exceptionel. Jeg bliver helt berørt over det, fordi de har taget fantastisk pænt imod det, og det signalerer et samfundssind og forståelse for, hvad det er, der ligger bag ved, som giver mig stor respekt for årgangen. Med den måde, de agerer på, er jeg sikker på, at det er nogle supergode samfundsborgere, vi sender ud i livet, siger rektoren.

Den måde, de har tacklet al den modgang på, er exceptionel.

Kirsten Danving, rektor, Nykøbing Katedralskole

For første gang i tre år kan Katedralskolen igen holde én stor, fælles translokation på fredag klokken 10.00 i Nykøbing Falster Hallen.

- Sidste år havde vi fire translokationer. Men det giver bare noget andet, når man er 1.000 mennesker samlet, end når man er 100, så det glæder jeg mig virkelig til, siger Kirsten Danving.

Familie og venner var mødt frem for at lykønske de nyudsprungne studenter efterhånden, som de kom ud en efter en efter veloverstået eksamen. Foto: Claus Hansen

Kender du også en, der bliver student i år? Og skal du være med til at fejre ham eller hende? Så er du meget velkommen til at sende os et par billeder. Så vil vi samle et udvalg af de billeder, vi modtager, og dele dem med vores læsere her på folketidende.dk

Send billederne til mailadressen nyhedsdesk@folketidende.dk – og skriv gerne, hvem studenten er og hvilket uddannelsessted, han/hun er blevet student fra.

Annonce
Annonce
Engestofte

BRØDNØRD I NYT POP OP-BAGERI

Annonce
Guldborgsund

UTILFREDSE LEJERE HAR SAVNET EN ELEVATOR I FIRE MÅNEDER

Annonce
Forsiden netop nu
Gymnasier

OVERVEJER FUSION AF GYMNASIER

Corona

PLEJEPERSONALE BLIVER IGEN OPFORDRET TIL CORONATEST

Erhverv

ÅRETS LÆREPLADSPRIS GIK TIL MSE

landsstævne

LOKALE VALGTE NOGET DE ALDRIG HAVDE PRØVET FØR: BIATHLON

Marielyst

STØVER DEN STORE SAKS AF

landsstævne

RØDBYS BADMINTON HERRER VANDT ALLE DERES KAMPE

Festival

FEJREDE FØDSELSDAG PÅ VILDE VULKANER

Sport

NY TURNERINGSSTRUKTUR BEKRÆFTET

Femern

TRODSER ARBEJDSRETTEN: 500 BYGNINGSARBEJDERE FORTSÆTTER STREJKE

Skolebyggeri

- JEG VIL GERNE VÆRE SKOLEDRENG IGEN, HVIS JEG FIK LOV TIL AT GÅ HER

Guldborgsund

KOMMUNE ADVARER BORGERE OM SPAMMAIL I OMLØB

Lolland

TOUR DE FRANCE GIVER UDSOLGTE AFGANGE PÅ LOKAL FÆRGERUTE

Minksagen

REGERINGEN VIL GENNEMGÅ KRITIK AF EMBEDSMÆND

Annonce
Tour de France

STORSKÆRMS-ARRANGEMENT FLYTTES INDENDØRS

Landsstævne

GLÆDER SIG TIL AT SLUTTE MED ET BRAG

Bikemeet

- JA, DET ER VARMT. VI HAR JO EN KVART KO OM NAKKEN!

112

PRØVELØSLADT MAND FÆNGSLET FOR VOLD

Jogsøgning

NU ER DET FORBUDT AT SPØRGE TIL ALDER UNDER JOBSØGNING

Lokal nyt

DMI VARSLER AFTENREGN OVER TOUR DE FRANCE-RYTTERNE

112

23 TAGET I FARTKONTROL

Lokal nyt

SPRUDLENDE ÅBNING MED ILD, TROMMER OG EN MASSE BEVÆGELSE

Annonce
Annonce