Annonce
Femern

FLC hvervede nye tunnelfolk

Elevkoordinatorerne Jane Petersen og Ermina Stupar uddelte i går flyers foran SuperBrugsen i Nakskov. Foto: Peter Levinsen Hansen

Femern Link Contractors var på gaden for at finde folk, der vil uddanne sig til arbejde på Femern-projektet.

FEMERN BÆLT/NAKSKOV Den store hovedentreprenør på Femern Bælt-projektet, Femern Link Contractors, tilbyder en bred palet af erhvervsuddannelser under hele byggefasen. Og for at få fat i interesserede lokale kræfter var FLC's elevkoordinatorer onsdag troppet op foran SuperBrugsen i Nakskov, hvor der blev fortalt om mulighederne for at arbejde på byggeriet.

- Vi får brug for mange elever og lærlinge på projektet. Derfor tager vi ud for at møde lokale interesserede, siger Charlotte Lie Steen, som er chef for elevafdelingen.

- Vi håber på at møde mange flere af dem, som måske allerede har besluttet sig for at tage en erhvervsuddannelse, men ikke nødvendigvis kender mulighederne hos os. Det gælder både de ufaglærte, de unge og dem, som påtænker et karriereskifte, fortsætter hun.

FLC samarbejder allerede med skoler, faglige organisationer, underentreprenører, kommuner og regioner i forhold til at rekruttere arbejdskraft. Blandt andet kiggede en række elever fra FGU-skolen i Nakskov forbi for at høre om mulighederne for job på byggeriet.

Jane Petersen og Ermina Stupar er elevkoordinatorer hos FLC, og i går informerede de om jobmulighederne hos FLC til dem, der var interesserede. De har hver deres faglige baggrund og varetager forskellige uddannelsesområder, da der skal bruges både bygningsarbejdere og administrative folk på kontorer hos FLC.

- Hos FLC sørger vi for, at vores elever får en professionel behandling, hvor arbejdsmiljø, trivsel, læring og supervision er i højsædet under hele uddannelsen. Vores elevafdeling er placeret i Rødbyhavn inde på selve byggepladsen, så vi er virkelig med, hvor det sker, forklarer Ermina Stupar.

- Vi vil gerne ud at møde de interesserede til en uforpligtende snak om, hvilke muligheder vi tilbyder vores elever. Vi kan støtte den enkeltes ønske om et godt grundlag med en solid erhvervserfaring eller muliggørelse af et ønsket karriereskifte, tilføjer Jane Petersen.

Det er også muligt at møde elevkoordinatorerne rundt omkring på Lolland-Falster de kommende måneder. Tirsdag 14. september fra klokken 15-17 kan man møde dem ved SuperBrugsen i Maribo. Tirsdag 19. oktober klokken 11.30-14 står de ved indgangen til Lalandia i Rødbyhavn. Og onsdag 1. december fra klokken 15 til 17 træffes de ved Kvickly i Nykøbing.

I øjeblikket søger FLC otte personer, og har allerede fået et stort antal ansøgninger. Men FLC's rekrutteringskampagne handler ikke kun om at besætte ledige stillinger nu. - Det handler ligeså meget om, at dem, der er interesserede, måske om et år eller to husker, at de mødte nogen her foran Brugsen, som tilbød muligheder på byggeriet, fortæller Charlotte Lie Steen, chef for FLC's elevafdeling. Foto: Peter Levinsen Hansen
På grund af tunnelbyggeriets størrelse er det ikke kun byggefolk, man forsøger at rekruttere. En del af de folk, FLC forsøger at hverve, skal arbejde med administrative opgaver. Foto: Anders Knudsen/arkiv
På grund af tunnelbyggeriets størrelse er det ikke kun byggefolk, man forsøger at rekruttere. En del af de folk, FLC forsøger at hverve, skal arbejde med administrative opgaver. Foto: Anders Knudsen/arkiv
Annonce
Annonce
112

KILOMETERVIS AF KABLER STJÅLET

Annonce
112

STJAL OPVASKEMASKINE

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

- JEG ER KLART BLEVET BEDRE TIL AT HOLDE FOKUS

Guldborgsund

- STEMMEN ÆNDRER SIG, NÅR MAN BLIVER ÆLDRE

Lolland

FOLK STRØMMEDE TIL LILLE LANDSBY

112

RENDEGRAVER RAMTE BRO OVER MOTORVEJ

Guldborgsund

ET SKUD OPTIMISME TIL KULTURNAT

Lolland

- JEG ER BLEVET BUDT INDENFOR I HJEMMENE

Femern

POSITIVE NABOER PÅ VISIT HOS STOR MASTODONT

Udland

MENNESKEPYRAMIDER ER TILBAGE EFTER CORONA

112

STJAL ESPRESSOMASKINE

Uddannelse

NY AFTALE SKAL ØGE MULIGHEDER FOR UNGE UDEN UDDANNELSE

Guldborgsund

HUSKUNSTNERE HÅBER PÅ FORLÆNGELSE

Indland

KOFOD EFTER MØDE MED AMBASSADØR: RUSSISK ADFÆRD FORDØMMES STADIG

Guldborgsund

HETERONORMATIV GRIS OG SOLCELLER I TAGSTEN

Annonce
Indland

DET STORE OPGØR MED FORTIDENS KEMISYNDER ER I GANG

112

STJAL 300 LITER DIESEL

Udland

ALLE I RUSLANDS UNDERHUS STEMMER FOR ANNEKTERING

Guldborgsund

100 BIOGRAFÅR SKAL FEJRES

Udland

KIM KARDASHIAN FÅR BØDE FOR KRYPTO-REKLAME

112

TØMTE PULVERSLUKKER UNDER INDBRUD

Gaslækager

ØDELAGT NORD STREAM 2-RØRLEDNING LÆKKER FORTSAT GAS

112

SINDSSYG OG UDVIST IRAKER FÅR LOV TIL AT REJSE IND I DANMARK IGEN

Annonce
Annonce