Annonce
Lolland

FLERE HANDICAPPEDE SKAL I JOB

Der skal arbejdes på at hjælpe handicappede ind på arbejdsmarkedet i den kommende beskæftigelsesstrategi for Lolland Kommune. Arkivfoto: Anders Knudsen
Social- og arbejdsmarkedsudvalget kunne på seneste møde begynde de indledende drøftelser til beskæftigelsesstrategien for Lolland Kommune de kommende år. Her vil man blandt andet sætte fokus på at få flere handicappede i arbejde.

LOLLAND: Flere handicappede i Lolland Kommune skal i beskæftigelse.

Det er et af punkterne i en ny beskæftigelsesstrategi for 2023-24, som kommunens social- og arbejdsmarkedsudvalg på seneste møde havde de første drøftelser om.

- Det er et forholdsvis nyt udvalg, så vi skal begynde at skrive på den allerede nu. Den skal jo vedtages allerede i december, og skal vi have den i høring og alting, kræver det, at vi kommer i gang med vores prioriteringer, fortæller Vibeke Grave (S), der er formand for social- og arbejdsmarkedsudvalget.

Annonce

Flere i beskæftigelse

I den nuværende beskæftigelsesstrategi er indskrevet fire hovedpunkter.

Punkterne er, at alle virksomheder skal have den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft, flere af kommunens borgere skal være i beskæftigelse, flere unge skal i uddannelse og beskæftigelse samt værdighed og rettidighed i mødet med borgerne.

Disse punkter forventes at blive videreført sammen med et punkt om at få flere handicappede i job.

- En af de ting, vi havde med i drøftelserne, var, at vi skal præcisere indsatsen i forhold til handicappede. Altså hvordan vi kan hjælpe dem ind på arbejdsmarkedet. Med den arbejdspolitiske situation, vi har nu, vil vi gerne kende de redskaber, vi har på nuværende tidspunkt, og om man kunne tilføje nogle. Det står også i vores tidligere strategi, men vi kommer til at præcisere det, fortæller Vibeke Grave og fortsætter:

- Vi kommer også til at kigge på, om vi måske skal etablere nogle arbejdsgange eller noget andet, hvis der er forhindringer til stede. Der er flere og flere, der får en diagnose, og der bliver vi jo nødt til at forholde os til, hvordan kan vi hjælpe dem videre ind på et arbejdsmarked.

Annonce

Det samme arbejdsmarked

Hovedpunkterne i den kommende beskæftigelsesstrategi lægger sig tæt op ad de vejledende beskæftigelsespolitiske mål for 2023, som beskæftigelsesministeren i maj har meldt ud.

- Det ville også næsten være utroligt, hvis det ikke var sådan. Det er jo det samme arbejdsmarked, vi sidder og taler om. Derfor handler det jo selvfølgelig om at få flest muligt i arbejde, få kvalificeret arbejdskraften og så videre. Så det er der ikke så meget nyt i. Det arbejdsmarked, vi har nu, hvor der er pres på at skaffe arbejdskraft, regner vi også med vil fortsætte. Derfor foreslår vi også, at den strategi, vi kommer til at lave, bliver toårig i stedet for etårig, hvilket man som noget nyt kan lave, fortæller Vibeke Grave, der forklarer, at det især er den grønne omstilling, Femern-byggeriet og turismeområdet, som lægger pres på det lollandske arbejdsmarked.

Beskæftigelsesstrategien skal behandles af social- og arbejdsmarkedsudvalget yderligere to gange, inden at den skal for byrådet til december.

Annonce
Annonce
Pilotstrejke

Lokalt par strandede i lufthavnen under SAS-strejke

Annonce
Fugleskydning

SØNDAGSJAGT PÅ FEM TRÆFUGLE

Annonce
Forsiden netop nu
112

SIGTET EFTER BRAND

Lolland

PØLSESNAK OM KRYDDERIER OG MEDISTER

Lotto

LOKAL LOTTOMILLINÆR

Badevand

TARMBAKTERIER I VANDET VED BADEANSTALT

Strejke

SAS: PILOTSTREJKE RAMMER OMTRENT 30.000 REJSENDE PER DAG

Lolland

HUN HAR VÆRET DØD I 200 ÅR - ALLIGEVEL FORTJENER HUN LIGTOG GENNEM SKOVEN

Beach Walk

FORBEREDELSERNE I FULD GANG

Field's

LOKAL MOR OG DATTER MIDT I SKUDDRAMA I FIELD'S

Filed's

BIOGRAFER HOLDER LUKKET GRUNDET SKYDERI I FIELD'S

112

BLEV VÆKKET AF BRANDALARM

Field´s

DE TRE DRÆBTE I FIELD'S ER TO 17-ÅRIGE OG EN 47-ÅRIG

Vejr

KØLIGT SOMMERVEJR VIL DOMINERE DEN KOMMENDE UGE

Field's

DET VED VI OM SKYDERIET I FIELD'S

Annonce
Field's

FIELD'S HOLDER LUKKET I MINDST EN UGE EFTER SKYDERI

landsstævne

STORSLÅET OG EFFEKTFULDT FARVEORGIE FRA EFTERSKOLERNE

landsstævne

EFTERSKOLEELEVER BEGEJSTREDE OVER OPLEVELSEN

Guldborgsund

KÆMPEBJØRNEKLO HAR VOKSET SIG STÆRK I TI ÅR MED BESPARELSE

Lokal nyt

En 22-årig dansk mand er anholdt efter skyderi i Fields

landsstævne

AFSLUTNING MED MANÉR: CARPARK NORTH, POPMUSIK OG GAMLE DANSKE SANGE

Lolland

OMBYGNING AF HAVNEBYGNING SKAL I UDBUD

Særlige steder

FLERE SÆRLIGE STEDER: KALLØGRÅ

Annonce
Annonce