Annonce
Lokal nyt

Flere private indkøb dukket op

Sagen mod tidligere kommunaldirektør i Guldborgsund Kommune vokser hos den seneste arbejdsgiver i Greve. Arkivfoto Foto: Fl.Keith Karlsen

Guldborgsund Kommunes tidligere kommunaldirektørs private indkøb på kommunalt hævekort er større end først antaget.

Sagen mod Claus Thykjær, som i 2016 forlod en stilling som kommunaldirektør i Guldborgsund Kommune, for at overtage samme stilling i Greve kommune vokser.

Han er blevet fyret i Greve Kommune for at bruge et kommunalt kreditkort til private indkøb. Nu viser DRs undersøgelser, at Claus Thykjær har brugt det kommunale hævekort mere end først antaget.

DR er desuden kommet frem til, at over 60 procent af tidligere kommunaldirektørs bilag mangler, og flere transaktioner på Greve Kommunes kreditkort viser sig nu at være privatindkøb.

Efter DR’s nye afsløringer har Greve Kommune nu opgjort Claus Thykjærs samlede private forbrug til i alt 15.930 kroner.
DR oplyser, at Claus Thykjær efter afsløringerne har tilbagebetalt penge til Greve Kommune.

DR’s gennemgang viser samtidig, at der mangler bilag for mere end 60 procent af alle kommunaldirektørens transaktioner fra 2016-2021. Dermed mangler der bilag som dokumentation for, om pengene er brugt i en arbejdsmæssig eller privat relation.

Greve Kommune oplyser dog til DR, at der ikke findes flere privatindkøb blandt transaktionerne uden bilag, da indkøbene er blevet krydstjekket med Claus Thykjærs kalender. Det har man gjort ved at tjekke, om han for eksempel var til konference i Aalborg samme dag, som han har brugt penge på en taxa i byen, skriver DR.

Overfor DR kalder jurist og partner i firmaet Fraud React, der arbejder med økonomisk kriminalitet Jakob Dedenroth Bernhoft, Thykjærs brug af hævekort til privat brug for et så systematisk og langvarigt misbrug af kommunens midler, at der er tale om virkelig grove overtrædelser.

- Det er svært at forstå, hvordan det er foregået, uden at det er blevet stoppet. Der må næsten have været embedsmænd udover de underordnede i regnskabsafdelingen, som har som kendt til misbruget, siger Jakob Dedenroth Bernhoft til DR.

Claus Thykjær blev hjemsendt fra Grev Kommune 21. juni og ugen efter indgik han en fratrædelsesaftale med Greve Kommune.

Fratrædelsesgodtgørelsen, som Thykjær fik med sig, svarer til et års løn på omkring 1,6 millioner kroner. Derudover er der indgået en særskilt fratrædelsesaftale, hvor han har fået et engangsbeløb på knap 500.000 kroner, svarende til tre måneders løn inklusive pension, skriver DR.

Claus Thykjær har tidligt i forløbet erkendt at have brugt det kommunale hævekort i privat regi.

- Jeg har begået nogle personlige fejl, og jeg har ikke slået hårdt nok ned på rod. Det betaler jeg nu prisen for. Personligt synes jeg, at det er en høj pris, men det er nu engang risikoen ved at arbejde i et politisk styret system, skrev Claus Thykjær i et opslag på Facebook i juni måned.

Ifølge kommunaldirektørens forklaring til DR er der i alle tilfælde tale om fejl, da han har forvekslet kommunens kreditkort med sit eget private kort. Banken, der har udstedt kreditkortene, er den samme, har han forklaret.

Inden han tiltrådte stillingen i Greve i 2016, var han ansat som kommunaldirektør i fire år i Guldborgsund Kommune, hvortil han kom med stillinger i ministerier, amt og kommuner på CV'et.

Annonce
Annonce
Guldborgsund

BROBYGNING MED FORENINGER HJÆLPER LEDIGE

Annonce
Guldborgsund

- DE KAN VIRKELIG TAGE PIS PÅ ÉN

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

- JEG FYLDER SELV OP PÅ HYLDERNE

Lolland

HVEM ER DEN STÆRKESTE?

Guldborgsund

- MAN KØRER IKKE BARE PÅ RUTINEN

Guldborgsund

- JEG ER BIDT AF EN GAL FÅREAVLER

Guldborgsund

FERIEKOLONI VIL PRODUCERE EGEN STRØM, MEN REGLER SPÆNDER BEN

Lolland

DELTE MENINGER OM LOLLANDSK LÆGESKIFTE

Alkohol

ÅRETS ALKOHOLKAMPAGNE: DERFOR SKAL DU BLÆSE DEM ET STYKKE

112

NARKOBILIST DØMT - SLIPPER FOR YDERLIGERE FÆNGSEL

Lolland

FORENING PLAGET AF SERIEHÆRVÆRK

Guldborgsund

INTERNAT HAR BRUG FOR FLERE KATTEPLEJEFAMILIER

Lolland

BEDSTEMØDRE VIL HJÆLPE NÅR VERDEN GÅR I STÅ

Guldborgsund

DER RYGER MERE OVERSKUDSMAD I KURVEN END TIDLIGERE

Lolland

- JEG ER EN LILLE MAND, OG JEG VINDER IKKE

Annonce
Sport

TEAM SYDHAVSØERNE GIK NED I AARHUS

Sport

NYKØBING FC I GIGANTISK KOLLAPS

Lolland

- DET SKAL ABSOLUT BEVARES

Lolland

MINDER STOD I KØ TIL SKOLEJUBILÆUM

Lolland

SKØNT MED POP OP-BIBLIOTEK I BYMIDTEN

Lolland

KJØGES KEDEL VAR BLOT GENERALPRØVEN

Sport

GEPARDEN VENDER HJEM TIL RØDBY: TILBAGE, HVOR DET BEGYNDTE

Anders And

MIDTJYLLAND SLOG LOLLAND-FALSTER I ANDERS AND-DYST

Annonce
Annonce