Annonce
Guldborgsund

Flokkes til lokale attraktioner

Middelaldercentret kunne i år slå dørene op 1. juli. Foto: Ingrid Riis

Op mod dobbelt så mange som normalt besøger lokale museer.

GULDBORGSUND 80 procent af danskerne svarede i en måling foretaget af Megafon for TV2 i juni, at sommerferien skulle holdes i Danmark, og det kan man mærke hos flere af de lokale museer.

- Det går forbavsende godt hernede. Vi har mellem 150 og 200 mennesker inde hver dag. Så det kører rigtig godt. Vi har armene oppe lige nu, fortæller Finn Rasmussen, der er formand for Bevaringsforeningen Gedser Remise.

Hos Gedser Remise har man ikke taget del i regeringens sommerpakke, der gør det muligt at tilbyde entrébilletterne til halv pris.

Det har man til gengæld hos Museum Lolland-Falster, hvor man også oplever stor besøgsfremgang. Årsagen er dog ikke den halve pris på entrébilletterne, mener direktør Ulla Schaltz.

- Vi ved det jo ikke med sikkerhed. Vi har lavet en lille intern forespørgsel på det, og uden at man skal tage den alt for troende, så virker det ikke sådan. Jeg har de sidste syv dage stået for billetter selv på Frilandsmuseet (ved Maribo, red.). Og min erfaring er, fordi jeg hver gang har fortalt, at der er halv pris, at det ikke umiddelbart var noget, folk kom efter. De blev selvfølgelig glade - hvem bliver ikke glad for halv pris - men det var ikke mit indtryk, at folk kom valfartende på grund af det. De fleste var overrasket over det, fortæller hun.

En del af forklaringen kan dog også ligge i den relativt lave entrépris, der normalt er 65 kroner.

- Vi har jo Moesgaard (ved Aarhus, red.), der tager 160 kroner. Og Knuthenborg kan jo tilsyneladende også mærke den halve pris. Nogle kommer på grund af prisen, men jeg tror ikke, det er det, der er grunden til, vi simpelthen ser så mange gæster i øjeblikket, fortæller Ulla Schaltz.

I sidste uge havde Museum Lolland-Falsters museer tilsammen 2,5 gange så mange besøgende som samme uge sidste år, og ugen forinden var der dobbelt så mange gæster som sidste år.

- Rigtig meget af det skyldes Lola (stenalderudstilling på Stiftsmuseet i Maribo, red.), men der er faktisk fremgang alle steder, fortæller Ulla Schaltz, der også oplever, at de samme gæster besøger flere af Museum Lolland-Falsters afdelinger.

Næsten samme stigning i besøgstallet har man også oplevet på Danmarks Motorcykelmuseum i Stubbekøbing, hvor man næsten er oppe på samme antal gæster denne måned som hele juli måned sidste år.

- Vi havde 130 gæster i går (onsdag, red.), og når vi skal spritte af efter hver 10. gæst, så har vi rendt mange gange for at spritte af. Vi skænker jo også kaffe, og børnene har fået balloner. Folk holder rigtig ferie herhjemme, så der har været fuld tryk på, fortæller Torben Adelholm, der er daglig leder på Danmarks Motorcykelmuseum.

Gedser Remise kunne i marts føje damplokomotivet Litra E 987 fra 1947 til remisens samling. Foto: Flemming Keith Karlsen/arkiv

Flest danske gæster

Fælles for de adspurgte museer er, at gæsterne i år stort set allesammen er danske med et fåtal af tyskere imellem.

- Der har ikke været nogen nordmænd eller svenskere. Vi havde en enkelt englænder, der arbejdede her i landet, men det var lige, da vi åbnede. Der er faktisk mange af vores gæster, der har fortalt, at de boede ovre på Møn. Og så har de ellers været fra hele Danmark, fortæller Torben Adelholm.

På Middelaldercentret ved Sundby har man siden åbningen 1. juli også haft fine besøgstal.

- Og nu bliver det jo spændende her i næste uge, hvor den tyske ferie begynder, fortæller Peter Vemming Hansen, der er leder på Middelaldercentret.

Han så gerne, at man kiggede på muligheden for at fortsætte halvprisordningen næste år.

- Det er jo fantastisk god markedsføring af landsdelen. Jeg forestiller mig, at det måske var noget, man kunne fortsætte med. Det vil i den grad samfundsøkonomisk kunne betale sig for en kommune at investere i, hvis man forestiller sig, alle attraktioner kunne få tilskud hos kommunen. De penge kommer rigeligt igen gennem skatter, afgifter og så videre ved et øget besøgstal, fortæller Peter Vemming Hansen.

Annonce
Annonce
Stafet for Livet

EN DAG, EN NAT OG EN FÆLLES KAMP

Annonce
Guldborgsund

NYBYGGERI ER FØRSTE SKRIDT MOD FLERE LEJEBOLIGER

Annonce
Forsiden netop nu
Vejr

HED UGE MED EN ENKLET BYGE IND IMELLEM

112

PÅVIRKET SPØGELSESBILIST I HØJ FART RAMMER PATRULJEVOGN

Lolland

LOKAL CANNABIS-PRODUCENT ER GODT I GANG

Guldborgsund

FALSTERS FESTLIGSTE FYRINDE ER 12 ÅR INDENI - OG LIDT KRØLLET PÅ YDERSIDEN

Lolland

KAGELÆKKER RESTAURERING AF DRONNING SOPHIES HUS

Guldborgsund

REGNINGER I HALLER STIGER: - DET SER PROBLEMATISK UD

Lolland

TRAVL SOMMER FOR POSTBÅDEN

Guldborgsund

FILM UNDER ÅBEN HIMMEL: CINEMATEKET KOMMER TIL HESNÆS

Lolland

FREDERIKSDAL FORVENTER STOR KIRSEBÆRHØST I ÅR

Guldborgsund

MINISTER BESØGER NYT UDDANNELSESCENTER

Lolland

- JEG SER NOK MIG SELV SOM LIDT AF EN GOD, GAMMELDAGS PULVERHEKS

Maribo

DYREHOSPITAL UDVIDER: GÅR EFTER GULDET I KATTEVENLIGHED

Guldborgsund

SILO RIVES NED: 48 METER HØJ MAST REJSES I STEDET

Annonce
112

HASH-FUND HOS 55-ÅRIG

Lolland

NY STANDER INDVIET: BORGMESTER-TESLAEN FIK FØRSTE LADNING

Sport

Ny nedtur for Nykøbing FC

Guldborgsund

TEATERFORESTILLING MÅ SKIFTE UD I ROLLEBESÆTNING

Revyshow

DE "GAMLE" FEJREDE REVYEN

Femern

TYSK MINISTER: TYSKERNE SKAL SE MERE POSITIVT PÅ FEMERN-PROJEKTET

Lolland

LOLLANDS BORGMESTER: - SIG MIG, HVAD ER DET FOR EN VERDEN, DE LEVER I?

Revyshow

REVY-VETERANER BLEV HÆDRET

Annonce
Annonce