Annonce
Lolland

FLY AF ALLE SLAGS GÆSTEDE LOLLAND

Søndag var der åbent hus på flyvepladsen. Foto: Anders Knudsen
Omkring 2.000 besøgende lagde søndag vejen forbi det store åbent hus-arrangement på Lolland-Falster Airport.

HOLEBY: ”Her er det afvisningsberedskabet fra Skrydstrup. Vi er på vej mod Bornholm og kommer om lidt ind over Lolland. Vi flyver med 530 knob i timen - og er hos jer om tre-minutter …”

Sådan lød det i højtalerne på Lolland-Falster Airport ved Holeby søndag tæt på klokken 13.00 - og meldingen kom direkte fra cockpittet på af de to F16-kampfly, der med høj fart var på vej på tværs af landet.

Et af store trækplastre var to F16-fly. Foto: Anders Knudsen

Og på jorden rettede flere tusinde fremmødte blikket op mod den flotte blå sommerhimmel - og derude i horisonten voksede to små prikker meget hurtigt til to kampfly, der flere gange overfløj flyvepladsen, inden piloten i det ene fly takkede for opmærksomheden og fortsatte flyvningen østover.

Annonce
Mange havde taget plads på første række. Foto: Anders Knudsen

På flyvepladsen fortsatte det store åbent hus, arrangeret af flyveklubberne og Lolland Falster Airport - og der var mange, som søndag havde fundet vej til lufthavnen lige syd for Holeby.

Vild med flyvere

Blandt dem var Lone og Søren Bækkel, der ofte kan betragte svævefly og faldskærmsudspringere på himlen hjemme fra haven i Errindlev - og søndag havde parret for første gang fundet vej til flyvepladsen for at studere begivenhederne på helt nært hold.

Søren og Lone Bækkel fra Errindlev deltog for første gang i åbent hus. Foto: Anders Knudsen

- Der er godt nok mange mennesker i dag. Og mange af dem er ikke fra lokalområdet. Det kan jeg se, lød det fra Lone Bækkel, der også gav det en tanke, om man kunne udvide det i forvejen store arrangement med flere forlystelser.

Også for at tilgodese de mange børn. Og børnefamilier var der mange af. Således var Jeanette Holse sammen med børnene Anton og Alfrida og børnenes kusine Frederikke hoppet på cyklerne og hjulet fra hjemmet i Holeby til flyvepladsen.

Jeanette Holse med børnene Anton og Alfrida og børnenes kusine Frederikke. Foto: Anders Knudsen 

Vi skal bare have en skøn eftermiddag og kigge på alle flyene.

Familien Holse

- Vi skal bare have en skøn eftermiddag og kigge på alle flyene, lød det fra familien - og Anton så særligt frem til overflyvningen af de to F16-fly.

Det samme gjaldt for familien Bruhn Knudsen fra Sakskøbing, hvor Line Marie skilte sig lidt ud iført en baret fra Flyverhjemmeværnet.

Line Marie Bruhn Knudsen var til flyshow med familien og havde iført sig Flyverhjemmeværnets baret. Foto: Anders Knudsen

- Jeg har lige købt den oppe ved Hjemmeværnets stand. Faktisk har jeg tænkt mig at melde mig til Flyverhjemmeværnet. Jeg holder meget af at flyve og kører et par gange om måneden til Kongsted ved Rønnede for at flyve svævefly. Det giver et dejligt fri-rum fra dagligdagen, fortalte Line Marie Bruhn Knudsen, som søndag havde taget mand og alle fire børn med til flyshowet.

Der var søndag fly af alle slags på Lolland-Falster Airport. Foto: Anders Knudsen
Annonce

2.000 besøgende

Her betragtede de sammen med mange andre blandt andet et L-29 Delfin-fly produceret i 1973 i Tjekkoslovakiet og i årtier en såkaldt militær jettræner for jagerpiloter i Warszawapagten under den kolde krig. Nu har et af de aldrende fly til daglig base ved Odense, og søndag havde det taget turen til Lolland - ført af piloterne Kåre Selvejer og Claus Brøgger.

Et L-29 Delfin-fly produceret i 1973 i Tjekkoslovakiet - her med pilot Kåre Selvejer - tiltrak sig opmærksomhed. Foto: Anders Knudsen

- Det er et meget pålideligt fly, og vi deltager jævnligt i forskellige flyshows som dette, fortalte Kåre Selvejer, inden en udenlandsk turist interesseret spurgte ind til flyets tekniske detaljer.

- Alt i alt har det været en rigtig god dag. Alle flyene har været gode, og det hele er klappet perfekt. Vi vurderer, at der har været omkring 2.000 besøgende. Både fra nær og fjern. Også tyskere, nordmænd og svenskere har været her. Og det er vi meget tilfredse med, lød det søndag sidst på eftermiddagen fra lufthavnschef Hans Mouszynski, Lolland-Falster Airport, efter en dag, hvor der både blev snakket om og studeret fly af mange forskellige slags.

Lufthavnschef Hans Mouszynski, Lolland-Falster Airport (til venstre), var meget tilfreds med dagen. Foto: Anders Knudsen

På jorden og i luften. Både de store og de mindre modelfly. Der blev kigget på farverige faldskærme, helikoptere og indenfor i de åbne hangarer, hvor der blev talt om uddannelse, klubliv, fly, spring og meget mere.

Og så blev der i et par intense minutter kigget på to meget hurtige jagerfly.

Fly af alle slags var søndag på Lolland-Falster Airport. Foto: Anders Knudsen


Annonce
Annonce
Stafet for Livet

EN DAG, EN NAT OG EN FÆLLES KAMP

Annonce
Guldborgsund

NYBYGGERI ER FØRSTE SKRIDT MOD FLERE LEJEBOLIGER

Annonce
Forsiden netop nu
Vejr

HED UGE MED EN ENKLET BYGE IND IMELLEM

112

PÅVIRKET SPØGELSESBILIST I HØJ FART RAMMER PATRULJEVOGN

Lolland

LOKAL CANNABIS-PRODUCENT ER GODT I GANG

Guldborgsund

FALSTERS FESTLIGSTE FYRINDE ER 12 ÅR INDENI - OG LIDT KRØLLET PÅ YDERSIDEN

Lolland

KAGELÆKKER RESTAURERING AF DRONNING SOPHIES HUS

Guldborgsund

REGNINGER I HALLER STIGER: - DET SER PROBLEMATISK UD

Lolland

TRAVL SOMMER FOR POSTBÅDEN

Guldborgsund

FILM UNDER ÅBEN HIMMEL: CINEMATEKET KOMMER TIL HESNÆS

Lolland

FREDERIKSDAL FORVENTER STOR KIRSEBÆRHØST I ÅR

Guldborgsund

MINISTER BESØGER NYT UDDANNELSESCENTER

Lolland

- JEG SER NOK MIG SELV SOM LIDT AF EN GOD, GAMMELDAGS PULVERHEKS

Maribo

DYREHOSPITAL UDVIDER: GÅR EFTER GULDET I KATTEVENLIGHED

Guldborgsund

SILO RIVES NED: 48 METER HØJ MAST REJSES I STEDET

Annonce
112

HASH-FUND HOS 55-ÅRIG

Lolland

NY STANDER INDVIET: BORGMESTER-TESLAEN FIK FØRSTE LADNING

Sport

Ny nedtur for Nykøbing FC

Guldborgsund

TEATERFORESTILLING MÅ SKIFTE UD I ROLLEBESÆTNING

Revyshow

DE "GAMLE" FEJREDE REVYEN

Femern

TYSK MINISTER: TYSKERNE SKAL SE MERE POSITIVT PÅ FEMERN-PROJEKTET

Lolland

LOLLANDS BORGMESTER: - SIG MIG, HVAD ER DET FOR EN VERDEN, DE LEVER I?

Revyshow

REVY-VETERANER BLEV HÆDRET

Annonce
Annonce