NYKØBING: Fyldet til diverse julekalendere er for længst leveret til dem, der producerer julekalendere. Men i butikken på Ankervej i Nykøbing har Møns Bolcher deres egne adventskalendere til salg.
Inde i bolsjeproduktionen er ejer René Harms i gang med en stor omgang hjertebolsjer, der skal leveres et tons af bolsjerne med et hjerte i midten til en svensk kunde, der skal bruge dem til en julekampagne.
I pakkeriet er der gang i at putte seks tons bismarck bolsjer i dåser, der skal stå på hylderne i Remas butikker.
- Der har været arbejdet både seks og syv dage om ugen i både produktion og pakkeri, for at nå at få alle julevarerne klar. Lige nu har vi travlt med at lave gavekurve, fortæller ejer og direktør hos Møns Bolcher Thomas Krøll.
For at gøre gavekurvene attraktive for flere, har butikken udvidet sortimentet, så det ikke længere kun er egne produkter, der står på hylderne og havner i gavekurvene, men også andre lokale produkter, som blandt andet øl fra Møns Bryghus og Krenkerup og alkohol fra Falster Destiller.
Ellers er det slutspurten på julevarer til butikker rundt omkring på fabrikken. Første sending blev leveret i uge 42 og 43 og så kommer anden sending afsted her i uge 46 og 47.
Og noget af det, der er bud efter fra en masse butikker landet over, er Møn Bolchers egne brændte mandler.
- Vores sæson er delt op. Her sidst på sæsonen handler det om firmagaver op til jul, både til personale og kunder. Derfor er der masser af gavekurve fyldt med lækkerier i butikken.
Fyldte til de forskellige julekalendere er produceret og leveret hen over sommeren. Det er produkter med lang holdbarhed.
Populære flødeboller
Det er flødeboller ikke. De fremstilles hver uge og er blevet meget populære blandt lokale kunder.
- De fremstilles i to tempi. Marcipanbundene skæres ud om tirsdagen, overtrækkes om onsdagen, hvor hele flødebollen også laves, så den er klar til butikken åbner om torsdagen, forklarer Thomas Krøll.
På nær tre uger i sommerferien laver Møn Bolcher flødeboller hele året. Der er rigtig mange faste kunder til flødebollerne. For Thomas Krøll tegner der sig et billede af flest pensionister om torsdagen børnefamilier om fredagen og så blandet om lørdagen.
- Det er nogen, der gerne vil have kvalitet. Vores flødeboller koster mere, men de vejer også mere, end dem man køber i supermarkederne, forklarer han.
Han oplever en tendens, hvor folk siger, nu hygger vi os, så giver vi lidt mere for mindre antal men mere smag, en slags hverdagsluksus.
- Jeg har ikke bemærket, at der bliver købt mindre i butikken, selvom mange er hårdt ramt af dyre energipriser og prisstigninger, siger han.
Flødebollerne fås i forskellige smage, de nyeste er med passionsfrugt og hyldeblomst.
- Det er unikt at kunne eksperimentere med smagene i flødebollerne her i butikken og så bruge vores kunder som forsøgsdyr, mener Thomas Krøll.
Vækst på Ankervej
Virksomheden er faldet godt til på Ankervej, hvor de flyttede ind i februar i år. Her er der masser af plads til både produktion, udvikling og butikken.
- Derfor har det heller ikke været noget problem, at tage nye varer ind, vi har plads nok, siger Thomas Krøll og slår ud med armene.
Virksomheden udvikler hele tiden, både på nye smage og sammensætninger af bolsjer, drageer og ikke mindst flødebollerne, men også på produkter. Det nyeste skud på stammen er Harms Chokolade, med traditionelle fyldte chokolader i gaveæsker.Og det går rigtig godt for virksomheden. Efter de er flyttet til Nykøbing har de vækstet næsten 30 procent.
- Det er vores første år her og det er samlet bedre end da vi lå på Møn. På Møn havde vi mere salg i butikken i sommerferien, hvor alle turisterne kom forbi. Her har vi ingen strøgkunder, men mange faste der kører efter vores varer, forklarer Thomas Krøll.
Når man spørger Thomas Krøll, om ikke virksomheden skulle skifte navn til noget med Falster, når nu den ikke længere ligger på Møn, griner Thomas Krøll og siger:
- Det er jo et gammelt brand, så det navn ændrer vi ikke, selvom det kan være besværligt at have ø i navnet, når man vil sælge til udlandet. Men måske fremtidige produkter får Falster ind i produktnavnet.
Normalt har butikken åbent klokken 10-16 om torsdagen, 10-18 på fredage og 10-14 lørdage, men i december planlægger Thomas Krøll at holde åbent alle hverdage også mellem jul og nytår.