Annonce
Guldborgsund

Forsøger at sikre børneliv med grin og julesjov

Elever bliver igen afleveret i skole direkte fra fortovet. Men det fungerer fint, siger skolelederen på Sophieskolen, Jan Axelsen. Foto: Flemming K. Karlsen

Der er kommet ro på coronasmitten på skoler efter en hård måned

NYKØBING Efter en måned med mange tilfælde af coronasmitte på Nykøbings folkeskoler håber flere skoleledere nu, at kurven er stagneret. Især er det de yngste børn, der i denne omgang har været syge, oplever skoleleder Jan Axelsen fra Sophieskolen.

- For tre uger siden var rigtig mange børn sendt hjem. For to uger siden var det lidt færre, og i denne uge er tre elever og en enkelt voksen så hjemme i isolation. Heldigvis har vi ikke været nødt til at lukke hele klasser ned, siger han.

De elever, der er testet positiv med virussen, har ikke skullet følge undervisningen via livestreaming. Alt efter, hvor syge de er, har de fået materialer med hjem, som de kan arbejde lidt på, forklarer han.

- Men hvis jeg må være lidt fræk, er skolearbejdet derhjemme lige i denne situation ikke så vigtigt. Her ligger fokus nok i højere grad på at blive rask. Vi ved også, at nogle familier kan være pressede, når et barn skal passes hjemme og isoleres på et værelse, imens de voksne skal testes og samtidig helst ikke selv vil blive smittet. I den situation kan det være svært at få hjemmeskoling til at køre.

Nye retningslinjer kræver, at alt i skolen foregår klassevis. Eleverne må ikke blande sig med elever fra andre klasser, så længe de er i skolen. Hvad de gør i fritiden, kan skolen ikke blande sig i, og derfor giver lige dén restriktion på skolernes matrikel måske heller ikke så meget mening, siger Carsten Berger, skoleleder på Østerbroskolen.

Et godt børneliv

Også her er situationen mere rolig i forhold til i sensommeren, da smitten for alvor tog fat igen. Dengang var Østerbroskolen relativt hårdt ramt, men siden er det gået jævnt ned ad bakke, siger han.

- Balancen er det der med, at der ikke laves flere restriktioner, end hvad godt er. Der findes også venner og veninder i parallelklassen, og det kan være hårdt for nogle af eleverne ikke at kunne være sammen med dem i skoletiden. Vi prøver at arbejde med det, for vi kan se og høre på dem, at det påvirker dem. Blandt andet laver vi trivselsforløb i deres egne klasser. Og samtidig husker vi dem på at passe lidt på.

Det er de også dygtige til, tilføjer han. Nogle skal lige huskes på at vaske hænder, imens at lærerne skal huske at lufte ud i klasserne.

- Men ingen af eleverne ønsker at komme tilbage til den første bølge med hjemsendelser, siger Carsten Berger.

Det er også den sociale adskillelse, som Jan Axelsen er mest nervøs for.

- Den stigmatisering, som man måske oplevede en smule over for dem, der blev ramt af corona i den første bølge, oplever jeg ikke rigtig mere. Nu er det i højere grad "nå, er det nu dig denne gang". Vi ved, at mange af os bliver ramt på et eller andet tidspunkt. Også selv om at vi har sprittet af og holdt afstand. Men det, den virus bringer med sig, er stadig noget skrammel, og vi vil så gerne have alle tilbage i skole.

For selv om skolerne ikke i forhold til restriktioner er i samme situation som i den første bølge, er man kørt lidt tilbage i tid. At samle hele skolen i juletiden kan ikke lade sig gøre. Til gengæld kommer Cirkus Baldoni på besøg med et nissecirkus, som 0. og 1. klasse kan se i skolens Pentagon-sal, som er stor nok til at sikre afstand imellem klasserne.

- Vi kan også gå i biografen. Det foregår bare klassevist. Men vi forsøger at sikre et børneliv, der også er fyldt med grin og spas, frem for at det hele bare bliver sort, siger Jan Axelsen.

- Vi vil så nødig lukke skolen. Og børnene keder sig også efter to eller tre dage, så de vil også helst i skole. Fra nødundervisningen har vi lært, at vi ikke kan fortsætte det sociale liv isoleret i hjemmet.

Annonce
Annonce
Maribo

FOR OLE VAR PARKINSONS EN SMUK GAVE I EN GRIM INDPAKNING

Annonce
Lolland

KRITISERER REGLER, NOTA ER BUNDET AF

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

FILMEN HOLY SPIDER ER INDSTILLET SOM DANSK OSCARKANDIDAT

Lolland

- VI VED, AT DET GØR EN STOR FORSKEL I FAMILIERNES LIV

Navne

FORFATTEREN KNUD SØRENSEN ER DØD

Turisme

MINISTER POSITIV OVERFOR IDE OM FERIERESORTER

Corona-virus

NY VARIANTVACCINE SKAL ERSTATTE NUVÆRENDE TILBUD I OKTOBER

Ungdomsliv

UDFORDRINGEN ER AT FÅ DE UNGE TIL AT DUKKE OP

Guldborgsund

SAKSKØBINGS HALDRØMME LEVER FORTSAT

Guldborgsund

TIDLIGT UDE FOR AT FINDE DEN RETTE EFTERSKOLE

Energikrise

- MAN SKAL OGSÅ LEVE

Indland

MYNDIGHEDER SÆTTER SIG SAMMEN FOR AT HÅNDTERE GASLÆK

Guldborgsund

SPEJDER ER NOGET, MAN ER

Guldborgsund

GRATIS ADGANG TIL ARRANGEMENTER RESTEN AF ÅRET

Guldborgsund

ÅBNER NY RESTAURANT MIDT I EN KRISETID

Annonce
Energikrise

- VI ER RET OPTIMISTISKE PÅ LOLLAND-FALSTERS VEGNE

Fodbold

NFC-FORMAND: - STADIG FULD TILLID TIL CLAUS JENSEN

Guldborgsund

FOND MANGLER AFTAGERE TIL MILLION

Indland

BEREDSKABSNIVEAU HÆVET TIL NÆSTHØJESTE NIVEAU EFTER GASLÆK

Lolland

LETTET CAFÉEJER: NU KAN KUNDERNE BETALE MED KORT

112

KVINDE FASTKLEMT I SENGEHEST

Guldborgsund

MÅSKE HURTIGERE SAGSBEHANDLING I BYGGESAGER

Energikrise

- ALT BLIVER SLUKKET UNDTAGEN KØLESKABET

Annonce
Annonce