Annonce
Ugeavisen Lolland

Forsikrings-kamp ved dumpet bil

Var mangler ved bilen skyld i ulykken. Hvis det er tilfældet, kan det blive rigtigt dyrt - måske en personlig økonomisk ruin. Foto: Pressefoto

Dumper din bil til syn, så kan det blive en dyr fornøjelse, hvis man bliver skyld i en ulykke. Man skal straks køre på værksted og får det hele ordnet. Ellers dækker forsikringen måske ikke.

LOLLAND Dumpet. Din bil har skæve lygter og nedslidte dæk. Kun kørsel til værkstedet er nu lovligt. Sådan en besked kan man nemt få, hvis man vælger at køre til syn uden først at få den tjekket af mekanikeren. Men metoden kan være risikabel, hvis mekanikeren ikke har tid - og man derfor kører videre et par uger, indtil fristen for omsyn er nået.

Det fortæller Ole Vidstrup fra Forsikringsoplysningen, der oplyser, at forsikringen altid - i første omgang - dækker ansvaret på bilen. Men er det en alvorlig ulykke, vil man kigge nærmere på sagens omstændigheder.

- Er en dumpet bilejer af sted på søndagsudflugt og bliver skyld i, at en familieforsørger køres ned, fordi bilen skrider i et sving på nedslidte dæk, så vil forsikringsselskabet nok vælge at gå efter at få erstatningsbeløbet retur fra bilejeren, så det kan blive rigtigt, rigtigt dyrt, siger han.

Lygtefejl og dagslys

Omvendt vurderer han, at bilejeren næppe vil få samme erstatningskrav, hvis bilen kun er dumpet på grund af manglende nærlys, hvis kørelyset virker, og ulykken sker i almindeligt dagslys, og ulykken derfor ikke kan kobles til bilens mangler.

- Der skal være en sammenhæng mellem årsagen til, at bilen er dumpet, og at ulykken har fundet sted, siger han og oplyser, at han ikke har hørt, at der skulle være specielt mange sager, hvor bilister har fået erstatningskrav i forbindelse med dumpede biler.

- De fleste opfører sig nok relativt fornuftigt, og forsikringsselskabet sætter typisk først den helt store juridiske maskine i gang, hvis der sker noget dyrt og alvorligt. Men det er altså alvor, når man har fået en påbud om kun at køre til mekanikeren. Det skal man ikke være i tvivl om.

Hvor grænsen præcis går i forhold til udtrykket "nødvendig kørsel i forbindelse med køretøjets reparation" kan han ikke sige præcist. Er det nødvendigt at køre langt for at hente nogle nye dæk fundet i Den Blå Avis, hvis man kan få dem tilsendt i stedet? Og dækker forsikringen hvis man kører ud til julefrokost hos sin fætter, der lige hjælper med af få justeret de lygter? Heldigvis er alvorlige ulykker i den korte omsyns-periode dog sjældne - og derfor også de juridiske slagsmål omkring dem.

Dumper bilen på grund af noget sikkerhedsmæssigt, vil der normalt være krav om, at man efter syn kun må køre i bilen med det formål at få den repareret. Kører bilen med det formål, dækker fuldstædig som normalt.

Annonce
Annonce
Beskæftigelse

UDVALGT: DER ER LEDIGE TIL SOMMERJOB

Annonce
Fjernvarme

VARMESTRIDEN KOMMER IKKE I HØJESTERET

Annonce
Forsiden netop nu
Maribo

- INTET ER SIKKERT, NÅR DET GÆLDER PLANTER

Tour de France

DA FOLKETIDENDE FOR ALVOR STEMPLEDE IND I VERDENS STØRSTE CYKELLØB

Erhverv

HØJE STÅLPRISER OG JAGT PÅ FINANSIERING UDSKYDER FLOATING POWER PLANTS TESTANLÆG

Landsstævne

MASSIV REGN STOPPEDE IKKE GYMNASTER

Folkemødet

FORENINGSLIVET KAN HJÆLPE UDSATTE PÅ LANDET

Livsstil

DET SKAL DU GØRE I HAVEN I JULI

Sport

REKORDMANGE PIGER PÅ FODBOLDSKOLE

Engestofte

BRØDNØRD I NYT POP OP-BAGERI

Guldborgsund

UTILFREDSE LEJERE HAR SAVNET EN ELEVATOR I FIRE MÅNEDER

Gymnasier

OVERVEJER FUSION AF GYMNASIER

Corona

PLEJEPERSONALE BLIVER IGEN OPFORDRET TIL CORONATEST

Erhverv

ÅRETS LÆREPLADSPRIS GIK TIL MSE

Student 2022

STUDENTER FRA NYKØBING KATEDRALSKOLE

Annonce
landsstævne

LOKALE VALGTE NOGET DE ALDRIG HAVDE PRØVET FØR: BIATHLON

Marielyst

STØVER DEN STORE SAKS AF

landsstævne

RØDBYS BADMINTON HERRER VANDT ALLE DERES KAMPE

Festival

FEJREDE FØDSELSDAG PÅ VILDE VULKANER

Sport

NY TURNERINGSSTRUKTUR BEKRÆFTET

Femern

TRODSER ARBEJDSRETTEN: 500 BYGNINGSARBEJDERE FORTSÆTTER STREJKE

Skolebyggeri

- JEG VIL GERNE VÆRE SKOLEDRENG IGEN, HVIS JEG FIK LOV TIL AT GÅ HER

Guldborgsund

KOMMUNE ADVARER BORGERE OM SPAMMAIL I OMLØB

Annonce
Annonce