Annonce
Sundhed

Fortæller om at komme igennem hårdt forløb med skeletcancer

Sean og Helle Montem er tilbage i de svenske ødemarker. Foto: Henrik Stenberg
Sean Montem fik skeletcancer og gennemgik adskillige operationer, 14. september fortæller han om sit liv før, under og efter den voldsomme sygdom.

NYKØBING: Når Kvickly holder til Støt Brysterne arrangement onsdag 14. september i NFC Loungen har de inviteret Sean Montem til at fortælle i cirka tre kvarter.

Sean Montem er ikke nogen kendt person, men han er i den grad en person med en fantastisk historie.

Indtil 2021 var han ekstremsports og ultrasports atlet. Han dyrkede flere udholdenheds- og ekstremsporter, som med årene blev vildere og vildere rundt om i verden. I 2010 havde han mødt sundhedsguruen Helle og sammen blev deres livsstil sundere.

Annonce

Hun har flere uddannelser indenfor kost og livstil, blandt andet som sundhedsrådgiver, hvilket har betydet at parret har levet efter den nyeste og bedst dokumenterede måde at opnå en stærk mental krop og et langt liv. Denne livsstil har formodentlig betydet, at Sean kunne overleve og gennemføre den voldsomme operation han som den første overlevede.

I 2021 fik Sean konstateret omfattende skeletcancer og gennemgik en af de største canceroperationer i Sverige til dato.

På grund af Seans stærke krop, valgte et landsdækkende svensk lægeteam på Lunds universitetshospital at udføre et akut eksperiment. Dette gik ud på at bevare kroppen, så den måske kunne komme til at fungere som helhed, dog med begrænsninger.

Forløbet var betinget af, at kroppen kunne hele optimalt. Enkelt blev det dog ikke.

Gigt eller cancer

I flere år inden 2021 havde Sean haft meget ondt i hofteområdet i perioder.

Men på grund af hans mange års ekstremsport med mange uheld med hårde landinger i paraglideren og desuden meget udholdenhedstræning, var han sikker på, at det bare var lidt slidgigt.

Han havde gennemgået mange lægecheck med blodprøver, hvor læger bekræftede, at han havde en sund krop, og var stærk som en bjørn.

Derfor mente lægerne ikke, han kunne have cancer.

Men den cancerform der ramte ham, kunne ikke opdages ved en blodprøve eller ses på en scanner. Den blev først opdaget på Lunds universitetssygehus ved en prøvetagning i skelettet. Her havde canceren bredt sig til hele hofte- samt lårbensområdet og var livstruende.

Det gik ikke som håbet efter første operation, hvor et nyt titanium lårben og hofteben skulle erstatte de gamle skeletdele.

Normalt ville lægerne have fjernet det højre ben samt dele af hoften.

Der skulle fire ekstra omfattende operationer til plus måneders ekstra indlæggelser samt måneders ekstrem hård fysisk og psykisk genoptræning.

Sean har haft perioder, hvor han havde lyst til at stoppe livet og hvor han havde svært ved at se lyset, fordi hans identitet var ændret.

Han kom gennem dette fordi han havde Helle til at inspirere og hjælpe hele vejen.

Annonce

Svømmer og vandrer igen

I dag kan Sean næsten alt selv på lidt alternative måder. Canceren har ikke spredt sig og parret lever igen i naturen, hvor de arbejder på at skabe et økologisk selvforsynende liv i den svenske natur.

Sean svømmer langdistance i de svenske søer, går længere ture på vilde skovstier med vandrestave samt kombinerer det med funktionel styrketræning og dagligt arbejde ved huset, som at fælde træer, hugge brænde, lægge sten og så videre.

Han kommer aldrig til at løbe igen. Han kan ikke sidde ned eller stå stille i mere end et par minutter og han har fortsat meget smerte om natten, som han nu kan bearbejde uden medicin.

Til sidste check i Lund var lægerne imponerede over, hvad Sean kan klare og hvordan han formår at leve med sit handikap og han ser frem imod et langt aktiv liv.

Sean kommer til Nykøbing og fortæller om sit liv før, under og efter den voldsomme cancer. Hans og Helles mål er nemlig at inspirere andre til ikke at give op.

Foredraget er en del af Kvicklys arrangement til støtte for kampen mod brystkræft. Det holdes i NFC Loungen på Poul Martin Møllersvej 10 fra klokken 17-21, udover foredraget er der spisning. Billetter købes i Kvicklys kiosk.Sean Montem undervejs i det lange behandlingsforløb. Foto: PrivatHelle og Sean Montem dyrkede meget ekstremsport inden Sean blev ramt af meget alvorlig skeletcancer. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce