Annonce
Femern

Forventer tredobling af aktivitet på Femern

Europcar har på nuværende tidspunkt samarbejde med de to entreprenørkonsortier Femern Link Contractors, FLC, og Fehmarn Belt Contractors, FBC, samt cirka 20 underleverandører til konsortierne, oplyser Eddy Ajdari, Regional Sales Manager i Region Sjælland for Europcar. Foto: Anders Knudsen

Udlejningsvirksomheden Europcar satser massivt på at være en aktiv spiller i forbindelse med byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen.

Virksomheden har etableret sig på Finlandsvej i Rødbyhavn et stenkast fra det milliardstore infrastrukturprojekt i lokaler hos Super Dæk Service.

- Vi har på nuværende tidspunkt samarbejde med de to entreprenørkonsortier Femern Link Contractors, FLC, og Fehmarn Belt Contractors, FBC, samt cirka 20 underleverandører til konsortierne, fortæller Eddy Ajdari, Regional Sales Manager i Region Sjælland for Europcar.

Ifølge Eddy Ajdari tæller Europcars nuværende engagement i Rødbyhavn et stort antal biler, varebiler og lastbiler, som fast befinder sig i området og er lejet eller leaset for en længere periode.

- Fra juli og til nu er vi gået fra ugentlige bookinger til nu daglige. Det er tydeligt at mærke, at der er åbnet op, konstaterer Eddy Ajdari, der forventer, at Europcar de kommende år vil have biler, der kommer til at køre i pendulfart mellem Kastrup Lufthavn og Rødbyhavn, samt vores nærliggende stationer.

- I den forbindelse arbejder vi med et koncept, som mest af alt kan sammenlignes med delebilskonceptet fremfor ren leje, siger han.

Han peger på, at netop fleksibiliteten er vigtig.

- For nogle af virksomhederne, der opererer i området, betyder det meget kun at leje biler i meget korte intervaller. Det betyder eksempelvis, at virksomheder kan nøjes med at leje en varebil i de få måneder behovet er der. Derfor tilbyder vi også flere forskellige muligheder, når det gælder leje, siger Eddy Ajdari, der peger på, at Europcar har mulighed for hurtig op- og nedskalering alt efter behov.

Med den nuværende aktivitet for Europcar i Rødbyhavn har man cirka fem medarbejdere ansat i Rødbyhavn, Nakskov og Næstved. I Rødbyhavn er der endnu ingen medarbejdere fast tilknyttet, da Europcar har etableret et samarbejde med SuperDæk som assisterer med udlejningen.

- Men det kan der blive på sigt. For os er aktivitetsniveauet på Femern Bælt-byggeriet fortsat stadig i den indledende fase. Men når udbuddene af de tekniske installationer falder på plads, så forventer vi, at vi fra ultimo 2023 til cirka 2028 skal have opskaleret, siger Eddy Ajdari, der blandt andet også nævner, at Europcar har fået forespørgsler på køb af biler.

- Det marked kunne vi godt have bevæget os ind i, men vi er kun interesseret i leje og leasing. Men forespørgslerne henviser vi videre til nogle af de lokale bilhandlere. På den måde oplever jeg, at vi alle samarbejder og er interesseret i at få løst de udfordringer, der opstår. Der er nok til alle, siger Eddy Ajdari.

- Det er vores målsætning, at vi tredobler antallet af biler, varebiler og lastbiler i området, hvilket der helt klart er grundlag for, slår han fast.

Ifølge Eddy Ajdari er Europcars strategi ikke at forlade Rødbyhavn, når tunnelen under Femern Bælt står færdig - såfremt der er forretningsgrundlag for det.

- Dette er ikke en midlertidig etablering i Rødbyhavn. Det er en permanent etablering blandt andet, fordi vi kan se betydelige forretningsmuligheder i Rødbyhavn efter, at tunnelen er åbnet, slår Eddy Ajdari fast med henvisning til Folketingets beslutning om, at tunnelelementfabrikken bliver permanent og skal producere betonelementer til andre kommende store infrastrukturprojekter, som eksempelvis en Kattegatforbindelse.

- Det betyder potentielt et stort behov for leje og leasing af vores biler, forudser han.

Annonce
Annonce
112

BIL PÅKØRTE PARKERET BIL OG VÆLTEDE OM PÅ SIDEN

Annonce
Lolland

STJÅLET KOMMUNE-TELEFON MED FØLSOMME OPLYSNINGER VAR UBESKYTTET

Annonce
Forsiden netop nu
Dronningen kommer på besøg

HVILKE MINDER HAR DU FRA DRONNINGEBESØG PÅ LOLLAND-FALSTER?

112

TYVERI FRA BYGGEPLADS

Guldborgsund

HAJKUTTERE SENDT AFSTED MED BULDER OG BRAG

Guldborgsund

VINDER BROBYGGERI TIL EN HALV MILLIARD OVER GULDBORGSUND

Guldborgsund

NU BEGYNDER NÆSTE ETAPE AF ASFALTARBEJDET PÅ FARØBROERNE

Sport

AFRIKANSK MESTER KLAR TIL AT SENDE LOKAL BOKSER I GULVET

Lolland

STRØMMEN ER VENDT TILBAGE PÅ ASKØ

112

ÅRSAG KLARLAGT: VOLDSOM BRAND BLEV UDLØST AF KORTSLUTNING

Guldborgsund

SKOLELEDERE: DET NYE SKOLEÅR SKAL BYDE PÅ OPLEVELSER

Guldborgsund

DET ER HØJSÆSON FOR KATTEKILLINGER I NØD

Folketingsvalg

VALGET NÆRMER SIG: VIL DU VÆRE MED I VORES VÆLGERPANEL?

Lolland

TRODS UNDERSKUD: REVY KÆMPER VIDERE

Femern

FEMERN A/S OMLÆGGER LOKALE VEJE

Annonce
Storstrømsbroen

STORSTRØMSBROEN TRÆKKER ITALIENSK KÆMPE I MINUS

Lolland

SÅ ER PROGRAMMET FOR Ø-BESØGET KLAR: HER KAN DU SE DRONNINGEN

Sport

POLMAN SIDDER OVER I FØRSTE TESTKAMP FOR NFH

Vejr

HEDEBØLGE PÅ VEJ: DAGTEMPERATURER OVER 25 GRADER EN HEL UGE FREM

Guldborgsund

FORMAND FOR HANDICAPRÅD: HAR IKKE HØRT NOGEN RÅBE OP OM UNØDVENDIGE AMPUTATIONER

Sport

NYKØBING FC TRAK SUPERLIGAMANDSKAB I POKALEN

112

NATLIGT INDBRUD HOS KØBMAND: POLITIET EFTERLYSER VIDNER

Landbrug

STOR TILFREDSHED MED HØSTEN: - DET SER RIGTIG GODT UD

Annonce
Annonce