Annonce
Ugeavisen Guldborgsund

Fra kæmpe bolig til lille lejlighed: En opskrift på downzising

Abelone Glahn og Peter Abrahamsen boede mere end 20 år i den nedlagte skole i Maglebrænde. Der var meget at rydde op i og meget at skille sig af med, da flytningen skete fra 600 til 69 kvadratmeter. Foto: Lisbeth Holten
Forfatter Abelone Glahn flyttede sammen med sin mand Peter Abrahamsen fra 600 til 69 kvadratmeter, det har hun skrevet en bog om: "Skal du ta' det hele med dig?"

SENIORLIV: Forfatter Abelone Glahn har for nylig udgivet bogen "Skal du ta' det hele med dig?" på forlaget Frydenlund.

Bogen giver god inspiration til, hvordan man kan planlægge sin tid som senior. Hele processen omkring det, at flytte til et mindre sted og hvordan man skiller sig af med ting og sager, man har samlet sammen gennem mange år.

Det jordiske gods skal minimaliseres, men lige så vigtigt skal man tage afsked og lukke en dør for at kunne sig goddag til et af livets næste og måske sidste kapitler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nogle klarer såvel beslutning om flytning som udførelse på kort tid, andre skal have tilløb og udfører handlingen i deres helt eget tempo.

Men for alle handler det om at være i tide, mens kræfter, helbred og lyst til at begynde et nye sted stadig er intakt.

Bogen er blandt andet skrevet ud fra forfatterens egne oplevelser. Abelone Glahn boede indtil for lidt mere end et år siden i Maglebrænde sammen med sin mand Peter Abrahamsen.

Boligen var en nedlagt skole på 600 kvadratmeter, hvor parret holdt arrangementer, blandt andet dagligstuekoncerter, begge havde kontor, og ikke mindst havde de samlet en masse bøger, malerier, nips, souvenirs og meget andet sammen.

Efter beslutningen om at flytte til noget mindre var taget, gik parret i gang med at sortere. Gennem fem år sorterede og planlagde parret, hvad de ville beholde og hvad de ville skille sig af med.

De gjorde sig mange overvejelser undervejs om, hvad de ikke ville eller kunne leve uden. Efterhånden som de fik sorteret, solgte de ud af tingene ved hjælp af Facebook og Instagram og så blev også holdt flere loppemarkeder i Maglebrænde.

Bogen beskriver også andre cases, blandt andet Karen Bressing fra Sakskøbing, der flyttede fra en stor patriciervilla på 200 til en lejlighed på 90 kvadratmeter. Hun brugte toethalvt år på at rydde op i sine mange ting.

I bogen får læserne et hav af praktiske råd, nemme to-do-lister og vejledninger til, hvordan man griber hele processen an. Men det er ikke kun en skridt-for-skridt-vejledning. Det er også en bog, der går tæt på de mange følelser, der opstår i forløbet, og som nogle gange står i vejen for processen.

- Seniorernes overvejelser involverer stillingtagen til en uvis fremtid, til økonomi og helbred, men også til mulig ensomhed, energi, livslyst, og ikke mindst til ønsker om den kommende bolig, boformer og fællesskab med andre. Dertil kommer forhandlinger på flere plan om forløbet, for også ægtefæller kan være uenige om hastighed, opbrud og boligvalg. Især de voksne børn kan have nogle udfordringer, når deres gamle forældre skal igennem disse overvejelser og bryde deres hidtidige hjem op, fortæller Abelone Glahn.

Abelone Glahn har blandt andet også skrevet bogen "Senior og selvstændig - tag hul på dit 3. arbejdsliv" og kan i øvrigt opleves på Højskolen Marielysts Seniorfestival.

Læs hele temaet om det gode seniorliv i papiravisen.

  • Abelone Glahn og Peter Abrahamsen boede mere end 20 år i den nedlagte skole i Maglebrænde. Der var meget at rydde op i og meget at skille sig af med, da flytningen skete fra 600 til 69 kvadratmeter. Foto: Lisbeth Holten
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

Øget med millioner: Ny uddeler bag stor fremgang

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum