Annonce
Erhverv

Fremgang hos Pabst Bakery

Marc Pabst med et udpluk af de forskellige fastelavnsboller. I år er der 12 forskellige slags at vælge imellem. Foto: Claus Hansen

Rift om fastelavnsboller og surdejsbrød bagt med lokale råvarer skæppede i kassen.

Bagervirksomheden Pabst ApS i Maribo har formået et vende et underskud til overskud. Det viser det seneste årsregnskab, som netop er sendt ud.

Forrige år vist et underskud på 136.000, men nu er der sorte tal på bundlinjen med et plus på 88.000 kroner.

Bag Pabst ApS står bagermester Marc Pabst, som har drevet Pabst Bakery på Torvet i Maribo i 11 år. Han erklærer sig tilfreds med årets resultat.

- Selvfølgelig kan det altid blive bedre, men jeg er godt tilfreds, siger han.

Pabst Bakery har otte fuldtidsansatte, og bageriet har oplevet vækst under corona-pandemien.

- Generelt for vores branche, så har coronaen været gavmild for os. Det er ligesom, at folk fandt ud af, at det eneste, de kunne, var at gå til bageren, så generelt er branchen steget næsten 20 procent i omsætning. For vores vedkommende er omsætningen steget næsten 40 procent på et år, fortæller Marc Pabst.

Flere brødleverancer

Bagværket sælges blandt andet i Café Vin & Brød på Torvet. Men det seneste år er leverancerne af brød til andre også steget gevaldigt.

- Vi har været gode til at få fat i andre kunder, som vi har leveret brød til som forskellige spisesteder og restauranter, siger bagermesteren.

Pabst Bakery leverer blandt andet til Bandholm Hotel, Hotel Søpark i Maribo, Lalandia og Knuthenborg, Fuglsang Kunstmuseum campingpladser og restauranter.

- Leverancerne er steget gevaldigt det sidste års tid, men fordi Lalandia har været tvangslukket så længe, så har de ikke bidraget særligt meget regnskabet på trods af, at de er en af vores største kunder. Så vi forventer, at 2022 bliver markant bedre. Når vi er forbi februar, håber vi på et år med normale tilstande, siger Marc Pabst.

Annonce

Lokale råvarer

Det stigende brødsalg til hoteller og spisesteder skal også ses i lyset af, at flere har fået øjnene op for bagværkets kvalitet.

- Alt bliver bagt på surdej efter gamle traditioner. Vi har vores egen mølle i bageriet, hvor vi maler alt vores mel på. Kernerne får vi fra Lammehave Økologi ved Horbelev. Så princippet er, at vi helst vi lave alt selv og hente råvarerne i nærområdet, så det er bæredygtigt og lavet på gode råvarer. Vi kan tydeligt mærke, at det blandt andet er derfor vi har øget omsætningen, fordi der er større efterspørgsel på det, vi går og laver. Folk vil gerne kende hele historien bag, det er ikke nok bare at købe et brød, og historien kan vi om nogen fortælle, forklarer Marc Pabst.

Annonce

Fastelavnsboller hitter

Sidste år opstod der en dille med at spise fastelavnsboller til den store guldmedalje, og mange lagde billeder af fastelavnsboller op på sociale medier som Instagram.

Hos Pabst Bakery gik det også helt amok, og de endte med at lange 17.000 fastelavnsboller over disken på en måned.

Marc Pabst regner med et lige så stort salg i år.

- Vi startede i fredags med at lave fastelavnsboller, og sådan som salget har været i weekenden, så forventer vi at kunne komme op på de samme tal som sidste år. Vi har haft udsolgt hver dag på trods af, at vi har lavet dobbelt så mange fastelavnsboller som i samme periode sidste år. Her i weekenden er der solgt 350 fastelavnsboller om dagen, fortæller Marc Pabst.

Pabst Bakery bager i år 12 forskellige slags fastelavnsboller. I år er der en nyhed, nemlig en luksusudgave inspireret af, som Marc Pabst siger "de gode steder i København", bestående af en croissantbolle med hjemmekogt jordbærkompot, hasselnødpraliné og en særlig grapefrugt-creme.

Man kan selvfølgelig også få de mere traditionelle fastelavnsboller, hvad enten man er til de flødefastelavnsbollerne, wienerfastelavnsbollerne med syltetøj eller creme i midten og glasur udenom, eller fætterlavnsbollerne, som er den gammeldags type bestående af en bolle med creme i.

Annonce
Annonce
112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Annonce
Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

112

Bølge af indbrud i biler fortsætter

Indland

Lægeformand: 1500 ekstra kolleger vil løse mangel i yderområder

Guldborgsund

Sagde ja til at afløse Lisbet Dahl: Pernille Schrøder fik fem dage til at lære en hel revy

Indland

Sundhedsaftale sikrer op til 25 nærhospitaler og mere almen praksis

Lolland

Beboer afværgede brand

Lolland

Kongelig sommerballet på havnekaj

Vejret

Efter to sommerdage trækker køligere luft ind over landet

Lolland

Så sin bil forlade indkørslen

Guldborgsund

20 år med hospitalsklovnen Karla: Hun gør en stor forskel

Annonce
Guldborgsund

Antallet af sager om kriminelle unge stiger

Lolland

Broarbejde kan forsinke passagerer til færgerne

Sakskøbing

Nyt kobbertyveri

Lokal nyt

Tænketank: Elektriske sukkerfabrikker vil være meget billigere i drift

Guldborgsund

Rift om billetter til revy-forpremiere

Guldborgsund

X Factor castede sangtalenter: Nu handler jeg på min drøm

Guldborgsund

BILLEDER OG VIDEO: Hollændere høstede tulipaner på Falster

112

Ukrudtsafbrænding løb løbsk i tørken: Indsatsleder advarer

Annonce
Annonce