Annonce
Lokal nyt

Går på jagt efter biodiversitet

Det nedlagte godsbaneterræn ved Rødbyhavn er i dag hjemsted for geder, heste og æsler. I weekenden bliver områdets andre arter kortlagt. Foto: Jan Knudsen/arkiv

Alle interesserede kan i weekenden komme til Bioblitz på godsbaneterrænet i Rødbyhavn.

RØDBYHAVN Det nedlagte godsbaneterræn i Rødbyhavn danner i weekenden rammen om BioBlitz - en 24-timers indsamling og kortlægning af plante- og dyrearter på det gamle baneterræn. Fra lørdag til søndag kan alle være med, når Banedanmark og Miljøstyrelsen undersøger biodiversiteten i området.

Denne weekend er der også arrangeret besøg af transportminister Benny Engelbrecht, biolog og naturformidler Vicky Knudsen og Jens Brenner Larsen, miljøekspert ved Femern A/S.

Søndag formiddag bliver alle fundne arter talt op, men inden da kan man ved flere lejligheder om lørdagen lære mere om Banedanmarks og Miljøstyrelsens indsats for at styrke biodiversiteten på nedlagte baneterræner og blive klogere på samspillet med naturen på store anlægsprojekter.

- Jeg glæder mig til at deltage i BioBlitzen og være med til at sætte fokus på, at vi har en helt særlig natur langs vores baner, hvor der er gode levevilkår for sjældne planter og insekter, som vi skal passe på. Derfor er jeg også rigtig glad for, at alle Folketingets partier med aftalen om fremtidens infrastruktur netop har været med til at afsætte 150 millioner kroner til biodiversitet langs veje og baner, siger transportminister Benny Engelbrecht (S), som deltager i en guidet tur på godsbaneterrænet.

Den gamle godsbane ved Rødbyhavn er en oplagt ramme for en bioblitz, da den sammen med flere andre nedlagte baneterræner landet over er en del af InfraNatur-projektet, hvor Banedanmark i samarbejde med Miljøstyrelsen gør en særlig indsats for at værne om og pleje naturen. Derfor går geder, heste og æsler rundt på det gamle godsbaneområde og tygger buske, krat og træer godt ned, så de med deres græsning kan bevare det busksteppelandskab, som styrker biodiversiteten og giver gode levebetingelser for sjældne planter og insekter.

- BioBlitzen byder på spændende naturoplevelser for både børn og voksne. Det er en god mulighed for at få en bedre forståelse for naturen og de forskellige arters levesteder. Samtidig bliver det både sjovt og lærerigt at kortlægge områdets arter, siger kontorchef i Miljøstyrelsen, Jane Hansen.

I løbet af weekendens arrangement vil der være mulighed for at komme med på guidede ture i området og høre om den unikke natur, men det vil også være muligt at gå på opdagelse på egen hånd. Undervejs har man mulighed for at låne udstyr, som kan gøre opdagelsen og indsamlingen af arterne nemmere.

Annonce
Annonce
112

STJAL OPVASKEMASKINE

Annonce
Lolland

- JEG ER KLART BLEVET BEDRE TIL AT HOLDE FOKUS

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- STEMMEN ÆNDRER SIG, NÅR MAN BLIVER ÆLDRE

Lolland

FOLK STRØMMEDE TIL LILLE LANDSBY

112

RENDEGRAVER RAMTE BRO OVER MOTORVEJ

Guldborgsund

ET SKUD OPTIMISME TIL KULTURNAT

Lolland

- JEG ER BLEVET BUDT INDENFOR I HJEMMENE

Femern

POSITIVE NABOER PÅ VISIT HOS STOR MASTODONT

Udland

MENNESKEPYRAMIDER ER TILBAGE EFTER CORONA

112

STJAL ESPRESSOMASKINE

Uddannelse

NY AFTALE SKAL ØGE MULIGHEDER FOR UNGE UDEN UDDANNELSE

Guldborgsund

HUSKUNSTNERE HÅBER PÅ FORLÆNGELSE

Indland

KOFOD EFTER MØDE MED AMBASSADØR: RUSSISK ADFÆRD FORDØMMES STADIG

Guldborgsund

HETERONORMATIV GRIS OG SOLCELLER I TAGSTEN

Indland

DET STORE OPGØR MED FORTIDENS KEMISYNDER ER I GANG

Annonce
112

STJAL 300 LITER DIESEL

Udland

ALLE I RUSLANDS UNDERHUS STEMMER FOR ANNEKTERING

Guldborgsund

100 BIOGRAFÅR SKAL FEJRES

Udland

KIM KARDASHIAN FÅR BØDE FOR KRYPTO-REKLAME

112

TØMTE PULVERSLUKKER UNDER INDBRUD

Gaslækager

ØDELAGT NORD STREAM 2-RØRLEDNING LÆKKER FORTSAT GAS

112

SINDSSYG OG UDVIST IRAKER FÅR LOV TIL AT REJSE IND I DANMARK IGEN

Lolland

PLANER OM RESTAURANT PÅ SKOLE I HØRING

Annonce
Annonce