Annonce
Lokal nyt

Gården bag diget er blevet til kroen ved kysten

Når først gardinerne bliver hængt op, går det hele op i en højere enhed, forsikrer Johanne Nielsen. De nye gardiner, som er stribede i beige og hvidt, er inspireret af Svinkløv Badehotel, fortæller hun. Foto: Lisbet Rasmussen
Med inspiration fra de klassiske badehoteller har Den gamle Digegaard i Hummingen gennemgået en tiltrængt modernisering.

HUMMINGEN: - Det er første gang, jeg sætter mit helt eget præg på indretningen, slår Johanne Nielsen fast og viser rundt i restaurationslokalerne, hvor hun har trådt sine barnesko og har bestyret siden 2000, hvor hun overtog Den gamle Digegaard fra sine forældre.

Væk er keramiklamperne dekoreret med glasur i den 1970’er-tidstypiske mørkerøde højglansfarve. Væk er de lige så tidstypiske gulvtæpper. Væk er dansegulvet i brunlige klinker, som i årtier dominerede det store selskabslokale. Væk er de hvidmalede gasbetonvægge. Væk er de mørke listelofter.

Og dog.

Annonce

Hverken listeloft eller gasbetonvægge er helt forsvundet. De er blot blevet camoufleret med lidt mere tidssvarende overflader. Lofterne har fået en omgang hvid maling; mens gasbetonen er blevet både filset, beklædt med fibervæv og malet.

Gulvtæpperne er blevet erstattet af et smukt trægulv, og mange elementer fremstår i dag skinnende hvide i stedet for – som før – primært som mørke træflader.

Inspiration fra Svinkløv

Johanne Nielsen gik i lang tid og tænkte over, hvordan hun kunne få den romantiske nærmest Morten Korch-agtige stemning, som præger omgivelser udendørs, trukket ind i selve restauranten. Få det hele gjort lidt lettere og mere badehotel-agtigt.

Det endte med, at hun hyrede en indretningskonsulent – gennem Business Lolland-Falster og med økonomisk tilskud.

- Der var jo ikke sket nogle forandringer i indretningen i mange, mange år. Så det var virkelig på høje tid, indrømmer Johanne Nielsen.

- Stedets nye slogan er ”Kroen ved Kysten”, og blandt andet de nye gardiner i knækket hvid med beige striber har hentet inspiration fra Svinkløv Badehotel, siger Johanne Nielsen og fortæller, hvordan indretningskonsulenten Birgit Tarp fandt gamle almuemøbler frem fra gemmerne på Den gamle Digegaard og har fået dem smukt og synligt placeret. Også små ting, som glascylindre fyldt med sand og ting fundet på stranden og i naturen, er med til at understrege den maritime stemning af frisk luft og badehotel.

Annonce

Stram tidsplan

Selve tankerne om den nye indretning har spiret siden før corona-pandemien. Men da først tingene var planlagt, og håndværkerne bestilt, gik det stærkt.

- Vi havde et selskab sidst i januar, som skulle afholdes, inden vi kunne gå i gang. Som deadline havde vi igen et selskab 27. februar. Så det hele skulle ordnes på under en måned, fortæller Johanne Nielsen, som bliver helt forpustet, når hun tænker på det hektiske forløb, hvor maleren nærmest var gået i gang, inden mureren var færdig.

- Dagen før selskabet skulle afholdes i de nye lokaler, gik vi og hængte lamper op, husker Johanne Nielsen. Den nye stil har sat sit præg overalt - også i personalets beklædning, som er blålige poloshirts under antracitgrå forklæder.

Alt er klar på Kroen ved Kysten, og Johanne Nielsen nyder allerede at tage imod gæsterne i de fine, luftige og smagfulde omgivelser.

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Folketidende Podcast: De lokale hjælper ukrainerne, fordi de slet ikke kan lade være

Annonce
Guldborgsund

Indbrud i biler fra kommunen

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

Hel by skal have nye gadelamper

Erhverv

Øernes Revision overtager Revisionscentralen

Guldborgsund

Kommunale byggeprojekter udskydes: Vi følger prisudviklingen tæt

Lolland

Lollandske sportsforeninger oplever fortsat medlemsflugt

Lolland

Netværk føler sig sat udenfor døren

Guldborgsund

Boligselskab udskyder renoveringer for op mod 300 millioner kroner

112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

112

Bølge af indbrud i biler fortsætter

Annonce
Indland

Lægeformand: 1500 ekstra kolleger vil løse mangel i yderområder

Guldborgsund

Sagde ja til at afløse Lisbet Dahl: Pernille Schrøder fik fem dage til at lære en hel revy

Indland

Sundhedsaftale sikrer op til 25 nærhospitaler og mere almen praksis

Lolland

Beboer afværgede brand

Lolland

Kongelig sommerballet på havnekaj

Vejret

Efter to sommerdage trækker køligere luft ind over landet

Lolland

Så sin bil forlade indkørslen

Guldborgsund

20 år med hospitalsklovnen Karla: Hun gør en stor forskel

Annonce
Annonce