Annonce
Ugeavisen Lolland

Garanti for fiber senest i 2023

Det er billigst at udrulle fiber i boligtætte områder. Men også længere ude vil Andel holde løftet om fiber til kunderne. Foto: Pressefoto

Fibernetselskabet Fibia, der er ejet af energiselskaberne Andel og NRGi, har besluttet, at alle andelshavere skal have bredbåndsforbindelse på 1000 megabit - senest i slutningen af 2023.

LOLLAND Har du en elmåler med teksten "Cerius", så er du kunde hos Andel og vil få tilbudt fibernet senest ultimo år 2023. Det løftet gav energiselskabet i et brev til andelshaverne i slutningen af 2021. Men hvad ligger der så egentlig i det?

Ifølge Markedsdirektør Brian Lønrøth er løftet helt reelt

- Løftet skal forstås som det er kommunikeret. Vi står ved vores løfte om, at alle andelshavere skal have tilbud om fibernet, og som langt de fleste andelshavere har opdaget, har vi de seneste år udrullet fibernet markant på Lolland, som lige nu er et af de steder, der har mest fiber i Region Sjælland, siger han.

Tilslutningsbidraget er det i langt de fleste områder lykkes at holde på et attraktivt niveau. Det er bl.a. lykkes og muligt på grund af stor tilslutning og opbakning blandt andelshaverne, og derudover har penge fra regeringens bredbåndspuljer været en god støtte for at opnå løftet.

- Det sparer også penge til gavn for kunderne, hvis vi kan finde lokale borger-grupper, som sikrer en kritisk masse, så det arbejder vi videre med. Men lokale forhold kan jo påvirke prisen for os. Skal vi grave frem til en landsby med kun to tilsluttede, så er det jo langt mere kostbart, end hvis 50 har meldt sig, siger han og fortæller, at kun få geografiske lommer mangler nu.

Restgruppe senere

- Hvis du kigger på vores aktuelle udrulning omkring Søllested, så er vi virkelig langt nede ad markvejenel. Faktum er, at visse adresser kræver en meget lang investeringshorisont og er svære at udrulle til på markedsvilkår, så vi har ikke løsningen på alt endnu, siger han.

Han vurderer, at det i sidste ende handler om at finde penge til gravearbejde, for det er ikke planen at bruge andre teknologier end fiber for at nå alle.

- Der skal stærke argumenter til, for at vi vælger noget andet, siger Markedsdirektøren, der har travlt - for om lidt mindre end to år venter andelshaverne af løftet er opfyldt.

Annonce

Nakskov i knibe

I et stort område på Vestlolland omkring Nakskov har Andel ikke andelshavere. De forbrugere er ikke omfattet af løftet om at få fibernetforbindelse. Fibia vil dog ikke avise, at der her på et tidspunkt i fremtiden vil komme tilbud om fibernet. Men fokus er altså lige nu først og fremmest andelshaverne.

Annonce
Annonce
Sport

Elma lavede 21 mål i rekordsejr

Annonce
Guldborgsund

Godt vejr betyder flere gæster

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Ældreminister fik gode råd fra frontpersonale

112

Ubudne gæster kom med vin og kage

Erhverv

Poul Nyrup besøgte lærlinge på Femern-byggeplads

Lolland

Opholdssted rykker ind i nedlagt skole

Guldborgsund

Klimaaktivister foran sukkerfabrikken: Det er ikke raketvidenskab, det her

Lolland

Landsbyordninger truet af lukning

Lolland

Maribo Varmeværk skifter formand i utide

Guldborgsund

Endnu en Scandlines-færge får rotorsejl

112

Politiet tilkaldt: Bevæbnet kvinde gik rundt på vej

Lokal nyt

DMI: Op til 25 grader på Lolland-Falster torsdag

112

93 klip i kørekort

Guldborgsund

Byrådsmøder sendes live på Facebook

Lolland

Er der en læge til stede? Nej, formentlig ikke

Annonce
Lolland

Masser af indbrud i biler

Lolland

Pussy Power i Reventlowparken

112

Tilbageholdt af kvinde: Knallertkører havde promille på 1,92

Lolland

Mange kæmper alene og taber kampen mod vægten

112

Mand truede med kniv

112

Politiets Dølle-rapport: Graffiti, kokain, billet-tyveri og ukvemsord

Lolland

Fart og en duft af dyre dråber

Sport

BK Thor-bryder besvimede ved NM

Annonce
Annonce