Annonce
Lokal nyt

Gasledningen er sendt i høring

Sådan foreslås det, at gasledningen skal løbe fra Everdrup ved Næstved til Nakskov. Undervejs skal der være flere MR- og LV-stationer.

Holder virtuelt borgermøde om etableringen af en 115 kilometer lang gasrørledning.

LOLLAND-FALSTER Etableringen af en 115 kilometer lang gasledning fra Everdrup på Sydsjælland til Nakskov på Vestlolland rykker nærmere. Men før spaden kan sættes i jorden, skal projektet have en stribe tilladelser og dispensationer, ligesom borgerne skal høres.

Det arbejde er nu i gang. I går begyndte en offentlig høringsperiode, som varer til 21. marts. I denne periode kan man afgive høringssvar, ligesom man dagligt mellem klokken 10 og 14 på hverdage kan ringe med spørgsmål til telefon 70 23 65 51.

Derudover bliver der et virtuelt borgermøde 10. februar klokken 19 - vil man deltage i det, skal man tilmelde sig ved at skrive til GGLF-Borgermoeder@energinet.dk.

Sådan kan en måler- og regulator-station se ud. Sådan nogle skal opføres på Blichersvej i Nørre Alslev, Gedser Landevej i Nykøbing, Møllevej i Toreby, Skibevej i Hunseby og Avnedevej i Avnede. Det er steder, hvor der er en forventning om, at der i fremtiden kan komme virksomheder, som vil aftage gas.

Stationer undervejs

Som nævnt vil projektet kræve en stribe tilladelser og dispensationer, og først og fremmest skal der vedtages et landsplandirektiv. Et sådant har Bolig- og Planstyrelsen lavet et forslag til.

Heri kan man læse, at ledningen vil bestå af to dele. Mellem Everdrup og Nørre Alslev bliver der tale om en gastransmissionsledning, som Energinet vil bygge og drive, og mellem Nørre Alslev og Nakskov bliver det en gasdistributionsledning, som Evida vil bygge og drive.

Typisk er transmissionsledningerne store og af stål, mens distributionsledningerne er mindre og af plast, men her bliver der formentlig tale om stålrør hele vejen, hvorfor der skal etableres 13 katodiske beskyttelsesstationer, som skal forhindre korrosion.

Undervejs på linjeføringen skal der også opføres små linjeventil-stationer og lidt større måler- og regulatorstationer, og i forslaget til landsplandirektivet er det udpeget, hvor det skal være (se billedteksterne). Her fremgår det også, at der vil skulle etableres en cirka 40 meter lang og fem meter bred permanent grus- eller asfaltvej fra Avnede Skovvej til en måler- og regulatorstation.

Sådan kan en linjeventil-station se ud. De skal etableres på Bruntoftevej i Eskilstrup, Udstolpevej i Slemminge og Tjennemarkevej i Stokkemarke.
Annonce

Oplagspladser

I forbindelse med arbejdet med at anlægge ledningen lægger landsplandirektivet derudover op til, at der kan laves 19 midlertidige arbejds- og oplagspladser, som kan variere i størrelse fra 6.000 til 300.000 kvadratmeter.

Den største på Lolland-Falster vil blive på 280.000.000 kvadratmeter og placeres ved Farnæsvej ved Skovby på Nordfalster. Derudover er der planer om mindre pladser på Skovbyvej ved Skovby, på Blichersvej ved Skerne, på Bruntoftevej ved Sørup, på Stubbekøbingvej ved Systofte, på Gedser Landevej ved Brændte Ege, på Hasseløvej ved Hasselø, på Bygaden ved Nagelsti, på Møllevej ved Flintinge, på Udstolpe Byvej ved Udstolpe, på Skibevej ved Grimstrup, på Tjennemarkevej ved Tjennemarke samt på Avnedevej ved Avnede.

Alt det og meget mere kan man spørge om på borgermødet 10. februar.

Annonce
Annonce
Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Annonce
Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Annonce
Forsiden netop nu
Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

112

Bølge af indbrud i biler fortsætter

Indland

Lægeformand: 1500 ekstra kolleger vil løse mangel i yderområder

Guldborgsund

Sagde ja til at afløse Lisbet Dahl: Pernille Schrøder fik fem dage til at lære en hel revy

Indland

Sundhedsaftale sikrer op til 25 nærhospitaler og mere almen praksis

Lolland

Beboer afværgede brand

Lolland

Kongelig sommerballet på havnekaj

Vejret

Efter to sommerdage trækker køligere luft ind over landet

Lolland

Så sin bil forlade indkørslen

Guldborgsund

20 år med hospitalsklovnen Karla: Hun gør en stor forskel

Guldborgsund

Antallet af sager om kriminelle unge stiger

Annonce
Lolland

Broarbejde kan forsinke passagerer til færgerne

Sakskøbing

Nyt kobbertyveri

Lokal nyt

Tænketank: Elektriske sukkerfabrikker vil være meget billigere i drift

Guldborgsund

Rift om billetter til revy-forpremiere

Guldborgsund

X Factor castede sangtalenter: Nu handler jeg på min drøm

Guldborgsund

BILLEDER OG VIDEO: Hollændere høstede tulipaner på Falster

112

Ukrudtsafbrænding løb løbsk i tørken: Indsatsleder advarer

Lolland

Stoppet med knive i bilen

Annonce
Annonce