Annonce
Ugeavisen Lolland

Generationsskifte hos Bagergaarden

Familien kører bageriet videre med fokus på traditionerne, forsikrer Lasse Børgesen - her sammen med Bettina og Flemming. Foto: Daniel Brøns
I Den Gamle Bagergaard i Vestergade er de så småt gået i gang med et generationsskifte. Ejernes søn Lasse Børgesen er for nylig vendt tilbage til Maribo, og nu er han ved at sætte sit præg på forretningen.

MARIBO: I en alder af 30 år har Lasse Børgesen nu besluttet, at det er på tide at få foden under eget bord – en tanke, som han for alvor fik tændt i den seneste del af hans karriere, hvor han var mestersvend i Reinh van Hauen, hvor 10-12 bagere er fastansat til kædens butikker – samt leverancer til blandt andet Irma. Og den erfaring er meget værd i Maribo også.

- Det var dér, at jeg fandt ud af glæden ved at tage et stort ansvar – mod selv at få lov til at planlægge og udvikle på tingene, siger Lasse Børgesen, der til daglig nu er leder af Bagergaarden, der dog stadig er ejet af forældrene Flemming og Bettina Børgesen, der for 36 år siden tog springet og overtog bageriet i Vestergade. Det livsværk er Flemming Børgesen glad for at kunne give videre.

- Jeg ville virkelig være ked af det, hvis det blev overtaget af nogen, der kørte vores livsværk i sænk. Nu kan vi lave en stille og rolig overtagelse i en periode, hvor vi bakker op om Lasse, siger Flemming Børgesen, der erkender, at han i en alder af 70 fortsat er noget af en arbejdshest.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg nyder mit arbejde, så det er virkelig godt, at jeg kan få lov til at gå her, så længe jeg gider, siger han og glæder sig over, at Lasse Børgesen også har haft tid til at udforske Verden lidt inden overtagelsen. Flemming har i sine unge dage været vognmand med base i Italien. Og Lasse Børgesen har – inden sin tid som mesterbager – været med til at starte et dansk bageri op i Oakwille i Canada. Og så har han i en del år været i lære i et bageri i Haslev.

- Jeg har altid holdt af at arbejde med hænderne, og på et tidspunkt overvejede jeg faktisk, om jeg skulle være blikkenslager i stedet. Men jeg fandt ud af, at jeg holdt mere af at arbejde i bageriet, siger den kommende bageri-ejer, der fortsat er single og nu har fået lejlighed i Maribo.

Og han planlægger ikke de store forandringer i bageriet.

- Mine forældre har købt det nyeste i udstyr, så alt kører effektivt, og sortimentet er så bredt og godt, at jeg ikke ser nogen grund til at lave om på det heller, siger Lasse Børgesen, der ser kunderne som forholdsvist traditionsbundne.

- Der skal være det traditionelle som gode franskbrød og horn og alt i kager og wienerbrød, og så er vi jo med på alt det nye med grovbrød, surdejsprodukter og alt det andet, så jeg tænker egentlig, at det er en veldrevet virksomhed, som jeg er i gang med at lære at kende lidt bedre, siger han.

Flemming Børgesen glæder sig især over, at han kan overlade en forretning, som er noget nemmere at gå i gang med end for 36 år siden, da han skulle starte fra bunden.

- Så skulle jeg ned i Lollands Bank og låne 300.000 kroner på mit glatte ansigt. Det kunne man dengang, men den går nok ikke i dag, siger han og husker, at det var hårdt i starten, fordi alle maskinerne var nedslidte og presset var stort.

- På et tidspunkt var jeg ved at give op, men heldigvis gjorde jeg det ikke, siger bagermesteren, der planlægger en overdragelse af forretningen inden for et par år, siger han og suppleres af Bettina.

- Jeg fortsætter med at hjælpe til i forretningen i mange år endnu, og Flemming kan helt sikkert heller ikke holde sig væk fra bageriet, så vi bakker op mange år endnu, siger hun.

  • BAGERGAARDEN
    Familien kører bageriet videre med fokus på traditionerne, forsikrer Lasse Børgesen - her sammen med Bettina og Flemming. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Annonce
Annonce
Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken