SYDFALSTER: Solen skinner. Isbutikken er åben, og foråret er fuld af små forlængede ferier. På Sydfalster betyder det travlhed i sommerhusene. Ikke mindst fordi det gode vejr får de kortfristede bookinger til at stige. Det fortæller Majbritt Sørensen, der leder det lokale Dancenter-kontor i Marielyst.
- Vi oplever rigtig mange af den slags bookinger lige nu. Vi er i det hele taget så begunstigede hernede og oplever ikke tilbagegang, selvom situationen med corona er kommet under kontrol. Maj måned er ufattelig god og sommeren ser også ud til at følge trop. Når vi får et nyt hus på markedet, er det væk i løbet af 48 timer.
Majbritt Sørensen, bureauchef Dancenter MarielystNår vi får et nyt hus på markedet, er det væk i løbet af 48 timer.
Hvad tror du, det skyldes?
- Det handler både om at tyskerne for alvor er kommet igen, men også danskerne. Jeg tror simpelthen, at flere har fået øjnene op for den afslappede ferieform, som et sommerhus i Danmark er.
Ankommer lige efter booking
Administrerende direktør hos Dancenter, Kim Holmsted, har også bemærket stigningerne i de kortfristede bookinger.
- Vejrudsigten har stor indvirkning på feriehusudlejningen blandt vores danske gæster, og der er ingen tvivl om, at efterspørgslen er størst, når solen skinner. Vi kan for eksempel se, at over 20 procent af vores bookinger siden påske har ankomst samme dag eller dagen efter, og det er en periode, hvor vejret har været ekstraordinært tørt og solrigt, fortæller Kim Holmsted, som er administrerende direktør hos DanCenter.
Løbeskoene på
På Bøtø Torv er Karsten Myalf i spidsen for restaurant Admiralen. Den åbnede sidste år, dog udelukkende som frokostrestaurant. I år er der udvidet med et aftenkort og plads til 40 spisende gæster indendørs og 50 i gårdhaven udenfor. Folketidende spurgte om den relativt nyåbnede restaurant oplever den travlhed, som kunne følge i kølvandet på de mange folk i sommerhusene.
- Indtil videre har vi haft 4 ud af 8 aftener booket helt op, og hvis det er retningsgivende for højsæsonen, så får vi travlt og må tage løbeskoene på, lyder det.
Hverken i sommerhusene eller på restauranten er der altså udsigt til at højere priser på energi og fødevarer får indvirken på folks forbrug denne sommer.
- Vi kan godt høre, at de går op i det og nogle tjekker også måleren undervejs. Det er jo kun godt for vores klima, men vi mærker ikke konsekvenser i forhold til booking, siger Majbritt Sørensen fra Dancenter.
Heller ikke hos Karsten Myralf på Restaurant Admiralen afspejler de generelle prisstigninger sig i folks lyst til at spise ude.
- Vi er faktisk i gang med at opgradere sortimentet med mere fisk. Krise eller ej, folk vil have kvalitet, når de holder ferie. Det er naturligvis ingen blankocheck, men hos os lader det ikke til at prisen er afgørende. Folk vil have den gode stemning, så vi er ved godt mod, lyder det.
Karsten Myralf, restaurant AdmiralenKrise eller ej, folk vil have kvalitet, når de holder ferie.