Annonce
Sygeplejerskesagen

Guide til sygeplejerskesagen på tv

Folketidendes krimireporter Bjarne Arildsen anslår, at han i løbet af de seks år, sygeplejerskesagen har udspillet sig, har talt med omkring 500 mennesker om sagen og overværet mindst 50 retsmøder - nu bliver han omdrejningspunkt i to tv-udsendelser om sagen. Foto: Flemming Keith Karlsen

Folketidendes krimireporter, Bjarne Arildsen, er den gennemgående figur, når TV3 og Viaplay sætter fokus på sagen om Christina Aistrup Hansen i serien "Dødsensfarlige kvinder"

NYKØBING "Dødsensfarlige kvinder" er den dramatiske titel på en ny dokumentarserie i seks afsnit på TV3 og Viaplay i den såkaldte True Crime-genre. Hvilket på godt dansk betyder, at serien omhandler virkelige sager, hvor kvinder med vilje har forvoldt andre menneskers død.

En af de dødsensfarlige kvinder, som serien ser nærmere på, er Christina Aistrup Hansen, som i øjeblikket afsoner 12 års fængsel for fire drabsforsøg i den såkaldte sygeplejerskesag her i Nykøbing.

Det er det københavnske produktionsselskab Bermuda Production, der står bag udsendelserne, og sagen om Christina Aistrup Hansen behandles i to udsendelser.

Den første er foreløbig programsat på TV3 onsdag 7. april og den anden onsdag 14. april.

Udsendelserne kan tillige streames på Viaplay fra 31. marts.

Centralt i de to udsendelser er Folketidendes krimireporter Bjarne Arildsen, som har fulgt sagen tæt siden 2015. Og som ikke mindst dækkede retssagerne mod den lokale sygeplejerske.

- Jeg har sagt ja til at medvirke i tv-udsendelserne, fordi jeg har følt, at jeg også personligt har skullet få sagen afsluttet. Der har manglet noget. Jeg har haft brug for at få nogle brikker til at falde på plads, siger Bjarne Arildsen.

En betingelse

Bjarne Arildsen blev kontaktet af Bermuda Production i oktober sidste år og forespurgt, om han ville være med.

- Efter første møde med selskabet gik det op for mig, at de ville gøre mig til den gennemgående figur i de to udsendelser. Og jeg sagde ja til at medvirke på én betingelse. Jeg ville sikre mig, at hvis der kom nye ting frem, som jeg kunne bruge i Folketidende, ville det være ok. Det gik Bermuda Production med på, siger den lokale krimireporter.

Siden optagelserne begyndte, har Bjarne Arildsen arbejdet tæt sammen med Eva Bejder fra Bermuda Production.

Der er lavet optagelser i Retten i Nykøbing, hos centrale vidner fra sagen, på Bjarne Arildsens kontor på Folketidende og sågar også hjemme hos ham selv privat.

Også hans kone, Rita Paldrup, medvirker i udsendelserne, både fra hjemmet og flere af de andre steder.

- Nu ved jeg, hvad der kræves for at lave dokumentarudsendelser. Vi har ikke været enige hele vejen igennem. Vi har haft diskussioner undervejs, og jeg må indrømme, at jeg ikke har overblik over, hvordan udsendelserne er bygget op. Men Eva Bejder har orienteret mig om forløbet i store træk. Og jeg har papir på, at jeg må se udsendelserne, inden de bliver vist. Selvfølgelig er jeg spændt på at se, hvad det hele er blevet til. Jeg vil ikke sige, at jeg udpræget glæder mig. For jeg bryder mig bestemt ikke om at se mig selv på tv.

- Men jeg fortryder ikke, at jeg har sagt ja til at medvirke. For jeg er kommet til at tale med en række mennesker, som jeg ellers ikke ville have mødt. Det gælder blandt andre speciallæge i psykiatri, Henrik Day Poulsen. Det gælder en tidligere kollega til Christina, der har fortalt mig, hvordan det var at være på vagt med hende - hvordan sådan en vagt kunne forløbe. Det gælder Christinas tidligere skolelærer fra Ballerup samt en tidligere veninde fra hendes tid på sygeplejerskestudiet.

- Alle er de centrale personer, som jeg har kunnet få oplysninger fra til artiklerne her i Folketidende, fortæller Bjarne Arildsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gjorde indtryk

Han anslår, at han i løbet af de seks år, sygeplejerskesagen har udspillet sig, har talt med omkring 500 mennesker om sagen. Og at han har overværet mindst 50 retsmøder.

Nogle af de ting, der har gjort indtryk på Bjarne Arildsen under optagelserne til "Dødsensfarlige kvinder", har været at tale med en af Christina Aistrup Hansens tidligere lærere og en tidligere veninde.

- Ifølge dommen lider Christina af histrionisk personlighedsforstyrrelse. Som blandt andet gør, at personen hele tiden er på jagt efter opmærksomhed, at vedkommende er følelsesmæssigt ustabil og ofte er manipulerende. Ingen af disse træk kunne hendes lærer se hos hende dengang. Det kunne han hos andre, men ikke hos Christina, fortæller Bjarne Arildsen.

- Heller ikke hendes tidligere veninde kunne genkende disse træk. Hun havde bemærket, at Christinas historier kunne være lidt vidtløftige, men ellers ikke påfaldende, siger han.

Han har aldrig selv talt med Christina Aistrup Hansen.

- Jeg kunne godt tænke mig at tale med hende, når hun bliver løsladt. Jeg tror ikke, det kommer til at ske, men jo - det ville være spændende at høre historien fra hendes egen mund på tomandshånd, erkender Bjarne Arildsen.

  • Folketidendes krimireporter Bjarne Arildsen anslår, at han i løbet af de seks år, sygeplejerskesagen har udspillet sig, har talt med omkring 500 mennesker om sagen og overværet mindst 50 retsmøder - nu bliver han omdrejningspunkt i to tv-udsendelser om sagen. Foto: Flemming Keith Karlsen
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd