Annonce
Lolland

Håber på hjælp til foreningslivet

De lollandske sportsklubber kan roligt begynde træningen, for der er brug for at få aktiveret børnene, mener formanden for Sportsråd Lolland, Finn Larsen. Foto: Jan Knudsen

De senere år har idrætsforeningerne mistet flere medlemmer, og der er behov for at få vendt den udvikling så hurtigt som muligt.

LOLLAND Logikken har været svær at forstå for både børn og forældre. Mens man i skolen kun må være sammen med sine klassekammerater, må man blande sig i foreningslivet, når klokken har ringet ud.

På et pressemøde tirsdag forklarede børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), at man vil være rigtig ked af at skulle fortælle børnene, at de helst ikke må gå til fodbold eller andre fritidsaktiviteter.

- Det har nemlig meget stor betydning for, hvordan I (børnene, red.) har det i hverdagen, sagde ministeren, som forklarede, at børn er mindre sammen til fritidsaktiviteter, og derfor er risikoen for smitte også mindre.

I Sportsråd Lolland er formand Finn Larsen ikke i tvivl om, at det lokale idrætsliv bare skal se at komme ud af startblokken og få gang i træningen.

- Foreningerne havde selv valgt at lukke ned for træningen, da det kun var en anbefaling, og de har hele tiden været gode til at tackle de forskellige restriktioner.

Formanden mener, at de store problemer er hos dem, som ikke vil testes eller vaccineres. Her bør de enkelte foreninger have mulighed for at skride ind og sige nej til at få disse personer ind til træning, hvis de ønsker det, for som det er nu, rammer det dem, som både er testet og vaccineret.

For Finn Larsen er det vigtigt, at der atter kommer liv i idrætten, for medlemstallet er gået den gale vej gennem flere år, og coronanedlukninger har bestemt ikke være godt for foreningslivet. Han opfordrer samtidig til politisk hjælp fra det nye fritids-, kultur- og folkesundhedsudvalg.

- Specielt den indendørs idræt er hårdt ramt, og vi ser gerne, at der kommer politisk opbakning til at styrke sammenholdet i klubberne og til at hjælpe med at hente de tabte medlemmer tilbage i folden.

Sportsrådets 134 medlemsforeninger kunne i 2020 tælle tilsammen 12.728 medlemmer, og det var et fald på 1.321 i forhold til året før - en udvikling, som sportsrådsformand Finn Larsen ønsker vendt hurtigst muligt.

Der er behov for politisk hjælp for at få medlemmerne tilbage i idrætsforeningerne, mener Finn Larsen. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Annonce
Lolland

Pussy Power i Reventlowparken

Annonce
112

Tilbageholdt af kvinde: Knallertkører havde promille på 1,92

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Mange kæmper alene og taber kampen mod vægten

112

Mand truede med kniv

112

Politiets Dølle-rapport: Graffiti, kokain, billet-tyveri og ukvemsord

Lolland

Fart og en duft af dyre dråber

Sport

BK Thor-bryder besvimede ved NM

112

Bil udbrændte i natlig brand

Dølle

29-årig fængslet for Dølle-drab - nægter sig skyldig

Femern

Dansk firma får Femern-ordre til tocifret millionbeløb

Dølle

Dølle-ulykke: Fodgænger er fortsat i kritisk tilstand

Lolland

Kørestolsbrugere dømt ude - svømmetur fra badebro kommer ikke til at ske

112

Brand i tandklinik i nat - lejligheder evakueret

Guldborgsund

Bjørnekloen er dukket op igen langs lokal å

Lokal nyt

Årets første officielle sommerdag kan komme på torsdag

Annonce
Guldborgsund

Nej til gasledning - Vil sætte strøm til sukkerfabrik ved aktion

Guldborgsund

Flydende vin- og kaffebar er så godt som klar til åbning

Lolland

Tilbage i velkendte rammer som byens nye brugsuddeler

Dølle

Efterlyst drabsmistænkt er blevet anholdt

Guldborgsund

Madens Folkemøde inviterer til infomøde for frivillige

Sport

Pleidrup forlænger med NFC og bliver breddechef i klubben

Dølle

De små fik også danset på Dølle

Guldborgsund

Større kommunalt pop-up-miljø ved havn

Annonce
Annonce