Annonce
Lolland

Håber på hjælp til foreningslivet

De lollandske sportsklubber kan roligt begynde træningen, for der er brug for at få aktiveret børnene, mener formanden for Sportsråd Lolland, Finn Larsen. Foto: Jan Knudsen

De senere år har idrætsforeningerne mistet flere medlemmer, og der er behov for at få vendt den udvikling så hurtigt som muligt.

LOLLAND Logikken har været svær at forstå for både børn og forældre. Mens man i skolen kun må være sammen med sine klassekammerater, må man blande sig i foreningslivet, når klokken har ringet ud.

På et pressemøde tirsdag forklarede børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), at man vil være rigtig ked af at skulle fortælle børnene, at de helst ikke må gå til fodbold eller andre fritidsaktiviteter.

- Det har nemlig meget stor betydning for, hvordan I (børnene, red.) har det i hverdagen, sagde ministeren, som forklarede, at børn er mindre sammen til fritidsaktiviteter, og derfor er risikoen for smitte også mindre.

I Sportsråd Lolland er formand Finn Larsen ikke i tvivl om, at det lokale idrætsliv bare skal se at komme ud af startblokken og få gang i træningen.

- Foreningerne havde selv valgt at lukke ned for træningen, da det kun var en anbefaling, og de har hele tiden været gode til at tackle de forskellige restriktioner.

Formanden mener, at de store problemer er hos dem, som ikke vil testes eller vaccineres. Her bør de enkelte foreninger have mulighed for at skride ind og sige nej til at få disse personer ind til træning, hvis de ønsker det, for som det er nu, rammer det dem, som både er testet og vaccineret.

For Finn Larsen er det vigtigt, at der atter kommer liv i idrætten, for medlemstallet er gået den gale vej gennem flere år, og coronanedlukninger har bestemt ikke være godt for foreningslivet. Han opfordrer samtidig til politisk hjælp fra det nye fritids-, kultur- og folkesundhedsudvalg.

- Specielt den indendørs idræt er hårdt ramt, og vi ser gerne, at der kommer politisk opbakning til at styrke sammenholdet i klubberne og til at hjælpe med at hente de tabte medlemmer tilbage i folden.

Sportsrådets 134 medlemsforeninger kunne i 2020 tælle tilsammen 12.728 medlemmer, og det var et fald på 1.321 i forhold til året før - en udvikling, som sportsrådsformand Finn Larsen ønsker vendt hurtigst muligt.

Der er behov for politisk hjælp for at få medlemmerne tilbage i idrætsforeningerne, mener Finn Larsen. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Annonce
Beskæftigelse

UDVALGT: DER ER LEDIGE TIL SOMMERJOB

Annonce
Fjernvarme

VARMESTRIDEN KOMMER IKKE I HØJESTERET

Annonce
Forsiden netop nu
Maribo

- INTET ER SIKKERT, NÅR DET GÆLDER PLANTER

Tour de France

DA FOLKETIDENDE FOR ALVOR STEMPLEDE IND I VERDENS STØRSTE CYKELLØB

Erhverv

HØJE STÅLPRISER OG JAGT PÅ FINANSIERING UDSKYDER FLOATING POWER PLANTS TESTANLÆG

Landsstævne

MASSIV REGN STOPPEDE IKKE GYMNASTER

Folkemødet

FORENINGSLIVET KAN HJÆLPE UDSATTE PÅ LANDET

Livsstil

DET SKAL DU GØRE I HAVEN I JULI

Sport

REKORDMANGE PIGER PÅ FODBOLDSKOLE

Engestofte

BRØDNØRD I NYT POP OP-BAGERI

Guldborgsund

UTILFREDSE LEJERE HAR SAVNET EN ELEVATOR I FIRE MÅNEDER

Gymnasier

OVERVEJER FUSION AF GYMNASIER

Corona

PLEJEPERSONALE BLIVER IGEN OPFORDRET TIL CORONATEST

Erhverv

ÅRETS LÆREPLADSPRIS GIK TIL MSE

Student 2022

STUDENTER FRA NYKØBING KATEDRALSKOLE

Annonce
landsstævne

LOKALE VALGTE NOGET DE ALDRIG HAVDE PRØVET FØR: BIATHLON

Marielyst

STØVER DEN STORE SAKS AF

landsstævne

RØDBYS BADMINTON HERRER VANDT ALLE DERES KAMPE

Festival

FEJREDE FØDSELSDAG PÅ VILDE VULKANER

Sport

NY TURNERINGSSTRUKTUR BEKRÆFTET

Femern

TRODSER ARBEJDSRETTEN: 500 BYGNINGSARBEJDERE FORTSÆTTER STREJKE

Skolebyggeri

- JEG VIL GERNE VÆRE SKOLEDRENG IGEN, HVIS JEG FIK LOV TIL AT GÅ HER

Guldborgsund

KOMMUNE ADVARER BORGERE OM SPAMMAIL I OMLØB

Annonce
Annonce